Βιβλίο|11.11.2018 14:35

Γυναίκες που προδόθηκαν στον Κήπο της δόνια Αμέλια

Γιώργος Βαϊλάκης

Κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης ενάντια στη δικτατορία του Πινοτσέτ, ο φοιτητής Μιγέλ Φλόρες συλλαμβάνεται και οδηγείται στο κρατητήριο. Λίγες μέρες μετά τον εκτοπίζουν σε μια αγροτική περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα, αλλά μακριά από κάθε πολιτική δραστηριότητα. Εκεί, είναι υποχρεωμένος να παρουσιάζεται στο φυλάκιο των καραμπινιέρων σε καθημερινή βάση και διαπιστώνει ότι η παρουσία του γεννά φόβο και µίσος στους ντόπιους. Η μόνη που εντέλει θα καλοδεχτεί τον νεαρό εξόριστο, βάζοντας τέλος στη μοναξιά του, είναι η δόνια Αμέλια, γυναίκα μέσης ηλικίας, χήρα και ιδιοκτήτρια μιας φάρμας µε το όνομα Λα Νοβένα.

Του ανοίγει την πόρτα του σπιτιού της και τον φέρνει σε επαφή µε την κουλτούρα ενός κόσμου που αντιπροσωπεύει ό,τι ο νεαρός άνδρας απεχθάνεται περισσότερο στην κοινωνία. Ο Μιγέλ, σταδιακά, χάρη στη σχέση που αναπτύσσει µε την Αμέλια, θέτει υπό αμφισβήτηση τις προκαταλήψεις του. Η βαθιά επιθυμία του να τη μισήσει μετατρέπεται σε έλξη. Όμως η μοίρα και η πολιτική δράση του Μιγέλ θα επιφέρουν μια οδυνηρή, ανεπανόρθωτη και για τους δυο, ανατροπή.

Μια συγκινητική ιστορία µε την οποία η Μαρσέλα Σερράνο μάς εισάγει στον συναισθηματικό κόσμο γυναικών που έχουν έρθει αντιμέτωπες µε τον σπαραγμό της προδοσίας – οι οποίες και έχουν προδοθεί, αλλά και έχουν προδώσει. Από την χαρισματική Χιλιανή συγγραφέα που μας κέρδισε με «Το πανδοχείο των θλιμμένων γυναικών» και «Το τέλος της γιορτής»

Μαρσέλα Σερράνο 
«Ο κήπος της δόνια Αμέλια» 
Μετάφραση: Χριστίνα Θεοδωροπούλου 
Εκδόσεις: Πατάκη 
Σελίδες: 318 

Μαρσέλα ΣερράνοΕκδόσεις Πατάκη