Βιβλίο|23.01.2023 17:00

Όταν οι σταρ εξομολογούνται: Από τον πρίγκιπα Χάρι στην Πάμελα Άντερσον - 6+1 αποκαλυπτικές αυτοβιογραφίες

Newsroom

Πριν από λίγο καιρό, έγινε γνωστό πως το βιβλίο του πρίγκιπα Χάρι με τίτλο «Spare» έχει πουλήσει περισσότερα από 3,2 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, μόλις μία εβδομάδα μετά την έκδοσή του. Σύμφωνα με το AP, είναι πολύ πιθανό να κατακτήσει μία θέση στην λίστα των best seller απομνημονευμάτων όλων των εποχών. Δεν είναι όμως η μόνη αυτοβιογραφία που εξέπληξε το αναγνωστικό κοινό και δημιούργησε σάλο γύρω από την κυκλοφορία της και τις λεπτομέρειες που θα αποκάλυπτε για την βασιλική οικογένεια.

Όλο και περισσότεροι διάσημοι υποκύπτουν στο να γράψουν τα απομνημονεύματά τους. Υπάρχουν κι εκείνοι οι σταρ που δεν περιορίστηκαν σε μια γλυκανάλατη αυτοβιογραφία, αλλά αποφάσισαν να ανοίξουν την καρδιά τους και να μιλήσουν για ιδιαίτερα προσωπικά θέματα, σοκάροντας τον κόσμο με τις αποκαλύψεις τους. Ο Χάρι είναι ο τελευταίος διάσημος που βάζει την πένα στο χαρτί για να μοιραστεί την ιστορία του με τους δικούς του όρους, με την Τζέσικα Σίμπσον (Jessica Simpson) και τον Μάθιου Πέρι (Matthew Perry) να έχουν γίνει πρωτοσέλιδα επειδή έγιναν «ανοιχτά βιβλία» για το κοινό, περιγράφοντας λεπτομερώς το ταξίδι τους στη νηφαλιότητα. Ανάμεσα στα βιβλία που αναμένει το κοινό με ανυπομονησία είναι και η αυτοβιογραφία της Μπρίτνεϊ Σπίαρς (Britney Spears). Επιπλέον, η Πάμελα Άντερσον (Pamela Anderson) στο βιβλίο της κάνει αμέτρητες αποκαλύψεις και ξεκινά από την παιδική ηλικία, φτάνοντας στο σήμερα, όπου αναφέρεται και στη σειρά της Hulu, που μιλά για τη σχέση της με τον Tommy Lee και το sex tape τους, ενώ ο Μάθιου Μακόναχι (Matthew McConaughey) αποκάλυψε πώς είναι πραγματικά η ζωή στο Χόλιγουντ. Και δεν είναι πάντα τόσο λαμπερή και γεμάτη χρυσόσκονη... 

Pamela, a love story της Pamela Anderson

Νέες εξομολογήσεις από την Pamela Anderson για τον έρωτά της με τον drummer Τοmmy Lee και το δύσκολο διαζύγιο τους περιλαμβάνει ένα νέο βιβλίο μαζί με ένα ντοκιμαντέρ στο Netflix, το οποίο ετοιμάζει η Pamela Anderson, θα αφορά τη ζωή της και θα κυκλοφορήσει στις 31 Ιανουαρίου 2023, με τίτλο: «Pamela, a love story».

Μέσα από την αυτοβιογραφία της αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τον μεγάλο έρωτα που έζησε με τον Lee, αλλά και τα έντονα συναισθήματα που ένιωσε μαζί του. «Ήταν η μοναδική στιγμή της ζωής μου που ένιωσα πραγματικά ερωτευμένη», εξομολογείται η Pamela στην αυτοβιογραφία της. «Δεν μπορούσα να πιστέψω πως ο άνθρωπος που αγάπησα ήταν ικανός να κάνει αυτό που έκανε εκείνη τη νύχτα (αναφερόμενη στη νύχτα που την χτυπούσε)», συνεχίζει η ηθοποιός. «Είμασταν και οι δυο καταρρακωμένοι, αλλά όφειλα να προστατέψω τα μωρά μου».

«Είμαι όμως ευγνώμων που ο Lee είναι ο πατέρας των παιδιών» συμπλήρωσε η Αnderson, η οποία σπάνια μιλάει ακόμη με τον πρώην σύζυγο της. Η Pamela έχει παντρευτεί 5 φορές συνολικά, με πιο πρόσφατο χωρισμό της το 2022 από τον σωματοφύλακα της Dan Hayhurst.

 

Spare του πρίγκιπα Harry

Υπήρχε κάτι που δεν ανέφερε ο Δούκας του Sussex στην αποκάλυψη-βόμβα του; Τα θέματα περιλάμβαναν το πώς έχασε την παρθενιά του από μια μεγαλύτερη γυναίκα, το ντροπιαστικό ναζιστικό κοστούμι του, τα πραγματικά του συναισθήματα για τη μητριά του, τη βασιλική σύζυγο Camilla, και την ένταση μεταξύ αυτού, της Meghan Markle, του πρίγκιπα William και της Kate Middleton. 

«Ήμουν ένας 17χρονος, πρόθυμος να δοκιμάσω σχεδόν οτιδήποτε θ' ανέτρεπε την καθιερωμένη τάξη πραγμάτων. Τουλάχιστον αυτό προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου» γράφει. Όπως λέει ο ίδιος, έκανε σεξ με μία μεγαλύτερη γυναίκα από εκείνον, σ' ένα χωράφι πίσω από μία πολυσύχναστη παμπ. «Της άρεσαν τ' άλογα και μου φέρθηκε σαν έναν νεαρό επιβήτορα» γράφει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ήταν μια βιαστική συνάντηση. «Μετά μου έριξε ένα χαστούκι στα οπίσθια και μ' έστειλε στο καλό» αναφέρει. «Ένα από τα λάθη μου ήταν ότι το άφησα να συμβεί σε ένα χωράφι, ακριβώς πίσω από μια πολυσύχναστη παμπ. Αναμφισβήτητα κάποιος μας είχε δει» αναφέρει το απόσπασμα στο οποίο περιγράφει την πρώτη φορά που έκανε σεξ.

Friends, Lovers and the Big Terrible Thing του Matthew Perry

«Γεια σας, το όνομά μου είναι Matthew, αν και μπορεί να με ξέρετε με άλλο όνομα. Οι φίλοι μου με φωνάζουν Matty. Και θα έπρεπε να είμαι νεκρός».

Έτσι συστήνεται ο Perry στα απομνημονεύματά του, με τον αγαπημένο πρωταγωνιστή των Friends να αντιμετωπίζει τους αναγνώστες σαν στενούς έμπιστους καθώς μοιράζεται τις λεπτομέρειες των μέχρι πρότινος προσωπικών του αγώνων με τον εθισμό. Εκτός από την αποκάλυψη βαθιά προσωπικών ιστοριών για το ταξίδι του προς την νηφαλιότητα, ο Perry μετέφερε τους θαυμαστές των Friends στα παρασκήνια της κλασικής κωμικής σειράς του NBC, αποκαλύπτοντας το έντονο φλερτ του με την Jennifer Aniston. Επιπλέον, ο ηθοποιός έγινε πρωτοσέλιδο με τα απρόβλεπτα σχόλια του για τον Keanu Reeves αλλά και για το σύντομο ειδύλλιό του με την Julia Roberts. Θα μπορούσε να είναι πιο ειλικρινής;

Open Book της Jessica Simpson

Η Simpson έγραψε τα απομνημονεύματά της με εύστοχο τίτλο, καθώς η απόφοιτος του Newlyweds αναφέρει λεπτομέρειες σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετώπισε στο ξεκίνημα της καριέρας της, συμπεριλαμβανομένης της περίπλοκης δυναμικής που ανέπτυξε με τον πατέρα της και πρώην μάνατζέρ της Joe Simpson, καθώς και της σχέσης της με τον πρώην σύζυγό της Nick Lachey. Η Simpson αποκάλυψε όμως και το καταδικασμένο ειδύλλιο με τον John Mayer, τη συναισθηματική της σχέση με τον Johnny Knoxville, το φλερτ της με τον Justin Timberlake και, σε μερικά από τα πιο ευάλωτα κεφάλαιά της, η επιχειρηματίας μίλησε για τους αγώνες της με το αλκοόλ και την αυθαίρετη λήψη φαρμάκων και τι την οδήγησε να γίνει νηφάλια το 2017.

My Body της Emily Ratajkowski

Στο βιβλίο της που κυκλοφόρησε το 2021, το μοντέλο-ηθοποιός-ακτιβίστρια, η οποία μετέτρεψε το ρόλο του αντικειμένου του πόθου σε ένα μουσικό βίντεο σε μια πιο πολύπλευρη διασημότητα, μοιράστηκε με τους αναγνώστες της το πώς είναι στην πραγματικότητα να επιβραβεύεται κανείς τόσο πολύ -και ταυτόχρονα να φετιχοποιείται, να εκφοβίζεται και να εξευτελίζεται- για τα εξωτερικά του χαρακτηριστικά στην ψηφιακή εποχή.

Η Ratajkowski αφηγήθηκε την ιστορία της σε 11 κείμενα, αντιμετωπίζοντας τα πάντα, από την υποτιθέμενη εξευτελιστική εμπειρία της να πρωταγωνιστεί στο βίντεο κλιπ «Blurred Lines» του Robin Thicke -που αναμφισβήτητα ήταν και η στιγμή που την έκανε να ξεχωρίσει- και τη δυσφορία που ένιωθε όταν τόσο μεγάλη προσοχή δόθηκε στην εμφάνισή της, ξεκινώντας από την παιδική της ηλικία.

 

Greenlights του Matthew McConaughey

«Ναι, αφηγούμαι ιστορίες από το παρελθόν, αλλά δεν με ενδιαφέρει η νοσταλγία, ή οι συναισθηματισμοί που απαιτούν τα περισσότερα απομνημονεύματα», έγραψε ο βραβευμένος με Όσκαρ Matthew McConaughey στην αρχή των απομνημονευμάτων του για το 2020, τα οποία αντανακλούν τα πρώτα 50 χρόνια της ζωής και της καριέρας του. «Αυτό δεν είναι ούτε ένα βιβλίο συμβουλών. Αν και μου αρέσουν οι ιεροκήρυκες, δεν είμαι εδώ για να κηρύξω και να σας πω τι να κάνετε».

Ο Μακόναχι, ένας από τους ωραιότερους και πετυχημένους άνδρες του Χόλιγουντ, ανοίγει την καρδιά του και μιλάει για τις εφιαλτικές στιγμές που πέρασε στην εφηβεία του, καθώς υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Όπως αναφέρει, στα 18 του χρόνια έναν άνδρας τον αναισθητοποίησε και τον κακοποίησε στο πίσω μέρος ενός βαν, χωρίς όμως να δίνει περισσότερες πληροφορίες.

Ο ηθοποιός μέσα από αυτές τις αποκαλύψεις που σοκάρουν, δεν επιθυμεί τον οίκτο του κόσμο. Ούτε, όπως εξηγεί, επιδιώκει την θυματοποίηση του εαυτού του. Αντίθετα, τονίζει πως ανέκαθεν έβλεπε την αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων: «Δεν πίστεψα ποτέ ότι είμαι θύμα. Έχω πολλές αποδείξεις ότι ο κόσμος συνωμότησε στη ζωή μου για να με κάνει ευτυχισμένο». Παραδέχεται μάλιστα πως το μόνο πράγμα που ήξερε πάντα για τον εαυτό του, είναι ότι ήθελε να γίνει πατέρας. «Το μοναδικό πράγμα που γνώριζα από πάντα είναι πως ήθελα να γίνω πατέρας. Και παρέμεινε κορυφή για μένα. Το να είμαι μπαμπάς ήταν πάντα το μόνο μου όνειρο…Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα πιο σημαντικό», εξηγεί.

Στη συνέχεια, ο σταρ του How to Lose a Guy in 10 Days αναφέρθηκε λεπτομερώς στην αντισυμβατική παιδική του ηλικία, αποκάλυψε μυστικά για μερικούς από τους πιο εμβληματικούς ρόλους του στο Hollywood και έδωσε πληροφορίες για τη σχέση του με τη σύζυγό του Camila Alves.

Η πολυαναμενόμενη αυτοβιογραφία της Britney Spears

To pop είδωλο Britney Spears εξασφάλισε εκδοτική συμφωνία για τα απομνημονεύματά της, τα οποία θα αφηγείται και θα σχολιάζει την άνοδο στη φήμη, τη μουσική της καριέρα και τη σχέση της με την οικογένειά της και γεγονότα-ορόσημα από τη ζωή της με τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster. Αν και οι όροι της συμφωνίας είναι ακόμη μυστικοί, άτομο που γνωρίζει τη Spears δήλωσε στο Variety ότι η συμφωνία έχει χαρακτήρα «ρεκόρ», με τη συμφωνία να εκτιμάται ότι αξίζει έως και 15 εκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρει το Page Six.

Σύμφωνα με το Variety, οι πληροφορίες αναφορικά με τη συμφωνία για το βιβλίο του ποπ είδωλου έρχονται αρκετούς μήνες μετά τον τερματισμό της κηδεμονίας της από δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες. Η τραγουδίστρια ζούσε υπό δικαστική επιτροπεία που είχε τεθεί από τον πατέρα της, Jamie Spears, από το 2007. 

Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, η Μπρίτνεϊ δεν θέλει να αφήσει.... αναπάντητο το αποκαλυπτικό βιβλίο της αδερφής της Τζέιμι Λιν Σπίαρς, με τίτλο «Things I Should Have Said». Σε αυτό η αδελφή της Μπρίτνεϊ, ισχυρίζεται ότι βρισκόταν στη σκιά της ποπ σταρ και ότι υπήρξε βίαιη και άδικη προς το μέρος της, ενώ ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε για την κακοποίησή της.

Με πληροφορίες απο eonline.com

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Μάθιου ΜακΚόναχιΠρίγκιπας ΧάριΜπρίτνεϊ ΣπίαρςΈμιλι ΡαταϊκόφσκιΠάμελα Άντερσονειδήσεις τώρααυτοβιογραφίαΜάθιου Πέρι