Βιβλίο|16.03.2019 19:43

«Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες» της Λέιλα Σλιμάνι

Newsroom

Έξι πολύτιμες και εντυπωσιακές μινιατούρες εξαιρετικής δύναμης, γραμμένες από την ελεύθερη και πολύμορφη πένα της Λεϊλά Σλιμανί. 

Δημοσιευμένα στο ανεξάρτητο, αντισυμβατικό, εβδομαδιαίο περιοδικό πολιτικού και κοινωνικού προβληματισμού «Le 1», τα κείμενα του βιβλίου προσεγγίζουν με τόλμη το ζήτημα του διαλόγου μεταξύ των πολιτισμών. Είτε πρόκειται για διηγήματα με τον τρόπο του Τσέχωφ -Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες- είτε για πολιτικά κείμενα, όπως το «Φονταμενταλιστές, σας μισώ», γραμμένο με το αίσθημα του επείγοντος και υπό το κράτος οργής, την επομένη των επιθέσεων στο Μπατακλάν, εντυπωσιάζουν με την ξεχωριστή, απροκατάληπτη, ανυπέρβλητης χάρης οπτική τους.

Η Λέιλα Σλιμάνι γεννήθηκε το 1981 στη Γαλλία, είναι αλγερινής και μαροκινής καταγωγής, και έχει σπουδάσει στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι. Το 2014 εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Σεξ και ψέματα, Η σεξουαλική ζωή στο Μαρόκ», το οποίο αναφέρεται στον γυναικείο εθισμό στο σεξ, ενώ για το δεύτερο μυθιστόρημά της «Γλυκό τραγούδι» της απονεμήθηκε το σημαντικότερο γαλλικό λογοτεχνικό βραβείο, Goncourt.

Λέιλα Σλιμάνι
«Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες» 
Μετάφραση: Ρούλα Γεωργακοπούλου
Εκδόσεις: Στερέωμα
Σελίδες: 72

εκδόσειςΣτερέωμα