Βιβλίο|10.12.2023 08:20

«Το κυανό του Βερολίνου»: Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Γιώργου Μουμουζιά

Newsroom

Στη κατάμεστη αίθουσα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου το καινούργιο βιβλίο του Γιώργου Μουμουζιά, «Το κυανό του Βερολίνου».

Το βιβλίο παρουσίασαν ο πολιτικός αναλυτής & π. υπουργός Γιάννης Μαγκριώτης, ο δημοσιογράφος Κώστας Μπλιάτκας και ο ομότιμος καθηγητής & πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του ΑΠΘ Ζαχαρίας Σκούρας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της Α΄ Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης Απόστολος Βεϊζαδές και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Νίκος Οικονόμου.

Το μυθιστόρημα στηρίζεται σε πραγματικές ιστορίες και, με φόντο τη Μεσσηνία, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Λαγκαδά και την Αγγλία, μας μεταφέρει στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα αποδίδοντας, με τρόπο που κινείται μεταξύ καυστικότητας και σαρκασμού (και μερικές φορές γίνεται ξεκαρδιστικός), το κλίμα που επικρατεί στα ελληνικά πανεπιστήμια αλλά και στην κοινωνία γενικότερα.

Η καθημερινότητα των δύο κεντρικών ηρώων συναρθρώνεται με τα πολιτικά γεγονότα, ενώ το βιβλίο, ουσιαστικά, είναι ένας ύμνος στη ζωή και στη φιλία.

«Το κυανό του Βερολίνου», Μέθεξις, σελ. 383

παρουσίαση βιβλίουβιβλίο