Βιβλίο|13.11.2018 18:34

Η Πυραμίδα της Οργής: Ένα περίστροφο που μυρίζει οργή (vid)

Newsroom

Το δυνατό αυτό κοινωνικό θρίλερ κυκλοφόρησε στις 31 Οκτωβρίου κι είναι μια ιστορία με πολλά αληθινά στοιχεία που θα μπορούσε να συμβεί σε κάθε οικογένεια…

Ένα περίστροφο που μυρίζει οργή. Δυο υπουργοί που δωροδοκούνται. Μια εταιρεία που ψυχορραγεί. Ένας αδίστακτος εργοδότης. Τετρακόσιες οικογένειες έρμαια του φόβου και της αγωνίας για το σήμερα και το αύριο. Στημένα παιχνίδια. Ένα κοριτσάκι στη μέση του κυκεώνα. Ο πυροβολισμός που αλλάζει τα πάντα. Κι η Νέμεση που έρχεται για να ξεμπερδέψει το θλιβερό κουβάρι, με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές, μπλεγμένες με έρωτες και προδοσίες.

Μια συνταρακτική, καθηλωτική, ανθρώπινη ιστορία που κόβει την ανάσα και αγγίζει τις ψυχές, προκαλώντας μεγάλη συγκίνηση. Ο πολυγραφότατος συγγραφέας –με 15 βιβλία πια τα τελευταία 15 χρόνια!- έκανε, όπως σε όλα τα βιβλία του, πολύμηνη έρευνα, που τον οδήγησε μέχρι τα γραφεία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, εκεί που διαδραματίζεται ένα σημαντικό κομμάτι του βιβλίου.

Πριν την κυκλοφορία του βιβλίου φωτογραφήθηκε στη ΓΑΔΑ με χειροπέδες (!) και μπήκε στο κελί. Βλέποντας τις φωτογραφίες που ανέβασε στο Facebook, πολλοί ήταν αυτοί που ρωτούσαν τι του συνέβη, στέλνοντας εκατοντάδες μηνύματα!

Και μια μέρα πριν την κυκλοφορία του βιβλίου, έγραψε: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΓΑΙΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ! Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ από τις εκδόσεις Ψυχογιός σε όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας! Χωρίς… κάγκελα! Κι όπως λέει ο ίδιος ο Μένιος Σακελλαρόπουλος, «Πρώτα τα ζω… Μετά γράφω… Όλα εικόνες στο μυαλό… Η λογοτεχνία αντιγράφει τη ζωή…».

Για τις ανάγκες της συγγραφής, ο ευρηματικός συγγραφέας που ασχολείται με κοινωνικά θέματα, έχει πάει σε φυλακές, ψυχιατρεία, χειρουργεία, μοναστήρια, δικαστήρια και όπου τον οδηγούν οι ήρωές του. Γιατί πρώτα ζει και μετά γράφει!

Την παρουσίαση του βιβλίου στην κατάμεστη αίθουσα του Public στο Σύνταγμα έκαναν ο Προϊστάμενος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής Φώτης Ντουίτσης που έκανε λόγο για «έναν παθιασμένο άνθρωπο που έψαχνε εξονυχιστικά κάθε λεπτομέρεια με τις επισκέψεις του στη ΓΑΔΑ εντυπωσιάζοντας τους πάντες με την εμμονή του στην ακρίβεια», η αστυνομικός-συγγραφέας Φωτεινή Κωνσταντοπούλου που χαρακτήρισε τον συγγραφέα «οδοστρωτήρα», και η δημοσιογράφος Φαίη Μαυραγάνη που είπε ότι εντυπωσιάστηκε από την ευαισθησία του Μένιου Σακελλαρόπουλου «που χειρίστηκε εντυπωσιακά ένα τόσο λεπτό θέμα, το οποίο αγγίζει όλους τους ανθρώπους».

Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η ηθοποιός Γιούλη Ζήκου, ενώ αίσθηση έκανε η παρουσία του σολίστα Βασίλη Σαλέα, ο οποίος με τις μουσικές επιλογές του έκανε τον κόσμο να δακρύσει!

Μένιος Σακελλαρόπουλοςσυγγραφέας