Βιβλίο|30.05.2019 13:11

Κίμωλος: Βάρκες έργα -τέχνης έγιναν δανειστικές βιβλιοθήκες (vid)

Newsroom

Βάρκες - βιβλιοθήκες που αποτελούν πραγματικά έργα τέχνης, κοσμούν το λιμάνι της Κιμώλου, την Ψάθη και τις παραλίες Αλυκή, Μπονάτσα και Πράσα του νησιού. Οι ιδιαίτερες αυτές βιβλιοθήκες έχουν φιλοτεχνηθεί από τη ζωγράφο Ελένη Τεκνοπούλου κι έχουν τέσσερα διαφορετικά σχέδια, που αποτελούν μηνύματα για τη μείωση των πλαστικών μίας χρήσης και την προστασία των θαλασσών, όπως αναφέρει ο Φώτης Μαρινάκης, μέλος της εθελοντικής ομάδας Κιμωλίστες.

Η Ανοιχτή Δανειστική Βιβλιοθήκη Κιμώλου (ΑΔΒΚ), δανείζει βιβλία χωρίς διαδικασίες στους κατοίκους και στους επισκέπτες, τα οποία προσφέρονται σε πρωτότυπες προθήκες - έργα τέχνης. Οι πρωτότυπες βιβλιοθήκες αναδεικνύουν την ομορφιά της φύσης, ενώ ο Μελέτης, ο πρώτος γάιδαρος-βιβλιοθηκάριος, περιδιαβαίνει τα γραφικά σοκάκια και φέρνει τη γνώση και την ψυχαγωγία κοντά σε όσους την αναζητούν. 

Το έργο αποτελεί δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α Κ Λασκαρίδη – A C Laskaridis Charitable Foundation, στο πλαίσιο του προγράμματος «Sea Change Greek Islands», με στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη μείωση των πλαστικών. Οι βιβλιοθήκες – βάρκες, κατασκευάστηκαν στην Αθήνα και βάφτηκαν στην Κίμωλο από την εθελοντική ομάδα του νησιού, τους Κιμωλίστες, ενώ τη φωτογράφιση επιμελήθηκε η Dora Kavellary, εθελόντρια φωτογράφος του προγράμματος «Sea Change Greek Islands».

Κίμωλοςβιβλιοθήκη