Βιβλίο|09.06.2019 17:22

Ο Ισπανός συγγραφέας Andres Barba στην Ελλάδα

Newsroom

Ο βραβευμένος Ισπανός συγγραφέας Andrés Barba, μια από τις σημαντικότερες λογοτεχνικές φωνές της γενιάς του επισκέπτεται την Ελλάδα, καλεσμένος του 11ου Ιβηροαμερικανικού Φεστιβάλ Λογοτεχνίας εν Αθήναις (ΛΕΑ 2019) και των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Οι Έλληνες αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν από κοντά την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019, στις 19:00, στην Αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου, όπου θα τον απολαύσουν σε μια συζήτηση με τον Αναπληρωτή Καθηγητή του ΑΠΘ Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και την Καθηγήτρια Βιρχίνια Λόπεθ Ρέθιο με επίκεντρο τα βιβλία του «Χέρια μικρά» και «Φωτεινή πολιτεία» που αντανακλούν την πιο σκοτεινή πλευρά της παιδικής ηλικίας.

Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, στις 19:00, στον ίδιο χώρο, ο Andrés Barba θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα Carlos Fonseca με θέμα «Λογοτεχνία και Μετανάστευση». Τη συζήτηση συντονίζει η Λένα Ματσιώρη.

Τον Andrés Barba, μια από τις σημαντικότερες λογοτεχνικές φωνές της γενιάς του, τον συγκρίνουν με τον Κάφκα και τον Μπρούνο Σουλτς, ενώ το 2010 το περιοδικό Granta τον συμπεριέλαβε στη λίστα του με τους καλύτερους νεαρούς ισπανόφωνους συγγραφείς.

Μεταίχμιοσυγγραφέας