Βιβλίο|26.03.2020 19:58

Sons Of Chaos: Ο δημιουργός του κόμικ για το 1821, Κρις Τζέιμς, live στο σπίτι μας

Newsroom

Ο Αμερικανός σεναριογράφος, ηθοποιός και δημιουργός κόμικ Κρις Τζέιμς μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να βρεθεί στην Ελλάδα αυτές τις ημέρες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ωστόσο μπορεί να μας μιλήσει για το έργο του και τη σημασία της ελληνικής επανάστασης από το σπίτι του.

Το Comicdom Con Athens και ο εμπνευστής και δημιουργός του graphic novel «Sons of Chaos» μας προσκαλούν στο Zoom αύριο Παρασκευή 27 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) για μια διαδικτυακή συζήτηση. 

Ο δημιουργός θα μιλήσει για το έργο του, συσχετίζοντας το 1821 και την έννοια της ελευθερίας, με ό,τι περνάει σήμερα ο κόσμος μας, προσκαλώντας τους συμμετέχοντες να ζωγραφίσουν την εικόνα ενός ήρωα, και να συζητήσουν μαζί του το πώς οι ήρωες εξελίσσονται μέσα από καταστάσεις όπως αυτές.

Εξασφαλίστε τη δωρεάν συμμετοχή σας στο https://zoom.us/j/684250048. Το θέμα της διαδικτυακής συζήτησης είναι η έννοια της ελευθερίας στο χθες, στο σήμερα, στο αύριο. 

Ο Κρις Τζέιμς ως προσκεκλημένος του Comicdom Con Athens 2020 (μετά το ξέσπασμα της πανδημίας αναβλήθηκε για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο) κανονικά αυτές τις μέρες θα ήταν στην Ελλάδα που αγάπησε ως τόπο όσο και ως ιστορία και της αφιέρωσε τα τελευταία δέκα χρόνια, δημιουργώντας το εμπνευσμένο από την επανάσταση του 1821, εξαιρετικό graphic novel του.

Ο κόσμος όμως πήγε άνω κάτω και αντί για την Αθήνα, ο Τζέιμς θα μιλήσει από το σπίτι του στο Λος Άντζελες. Η επαφή μας δεν χάνεται. Μένουμε σπίτι, αλλά εξακολουθούμε να ζούμε και να μαθαίνουμε, να αγαπάμε και να αφυπνούμε για την ελευθερία, να συζητάμε γύρω από αυτήν και να θυμόμαστε τους παλιούς ήρωες μας.

Chris JamesΕπανάσταση 1821ελληνική επανάστασηSons of ChaosComicdom Con Athens 2020graphic novelΚρις ΤζέιμςΚορονοϊός