Σινεμά|24.04.2020 16:22

«The Great»: Η σειρά-έκπληξη για την Αικατερίνη της Ρωσίας με την Ελ Φάνινγκ

Newsroom

Δεν περιμένουμε τίποτα λιγότερο από τον υποψήφιο για Όσκαρ Τόνι ΜακΝαμάρα, σεναριογράφο της «Ευνοούμενης» του Γιώργου Λάνθιμου, από μια σειρά εποχής που να ανατρέπει τις συμβάσεις των τηλεοπτικών δραμάτων και να προσθέτει μπόλικο αλατοπίπερο στα όσα διαδραματίζονται στην αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης.

Ο δημιουργός του ιστορικού δράματος της Paramount «The Great» για λογαριασμό του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Hulu, φαίνεται να έχει προσθέσει πολλές κωμικές πινελιές και μαύρο χιούμορ στους έρωτες και τις δολοπλοκίες της αυτοκρατορικής Ρωσίας.

Η σειρά που κάνει πρεμιέρα στις 15 Μαϊου στην Αμερική, ενώ από τις 16 Μαϊου θα προβάλλεται και στην ελληνική συνδρομητική τηλεόραση της COSMOTE TV, ακολουθεί την πορεία της Μεγάλης Αικατερίνης, απ' όταν άφησε την Αυστρία για να μεταβεί στη Ρωσία προκειμένου να παντρευτεί τον αυτοκράτορα Πέτρο, μέχρι την κατάκτηση του θρόνου και την πολυετή παραμονή της σε αυτόν. Πολιτικοί και θρησκευτικοί αντίπαλοι, άνθρωποι της αυλής, αλλά και ο σύζυγός της, είναι μερικά από τα εμπόδια που η ίδια καλείται να ξεπεράσει με κάθε τρόπο.

Πρωταγωνιστούν η Έλ Φάνινγκ («Η αποπλάνηση», «Trumbo», «Maleficent») και ο Νίκολας Χουλτ («Η ευνοούμενη», «Mad Max: Ο δρόμος της οργής», «About A Boy»). Θυμίζουμε ότι η ανερχόμενη σταρ του Χόλιγουντ, Φάνινγκ, είναι η δεύτερη ηθοποιός που υποδύεται την Μεγάλη Αικατερίνη σε τηλεοπτική σειρά εποχής σε διάστημα λίγων μηνών, μετά την Έλεν Μίρεν στην βρετανική μίνι σειρά «Catherine The Great».

 

Η ΕυνοούμενηΕλ ΦάνινγκΝίκολας ΧουλτThe GreatΤόνι ΜακΝαμάρα