Σινεμά|13.12.2018 21:09

Ζιλιέτ Μπινός: Πρόεδρος της επιτροπής στην 69η Μπερλινάλε

Newsroom

Η Ζιλιέτ Μπινός θα είναι φέτος η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του 69ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, όπως ανακοίνωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Μπερλινάλε Ντίτερ Κόσλικ.

«Είμαι πολύ ευτυχής που η Ζιλιέτ θα είναι η πρόεδρος της επιτροπής το 2019. Το φεστιβάλ είναι πολύ ιδιαίτερο γι’ αυτήν και είμαι ευτυχής που έχει αυτή την εξαιρετική θέση», δήλωσε ο διευθυντής της Μπερλινάλε Ντίτερ Κόσλικ

Η γαλλίδα ηθοποιός είναι γνωστή παγκοσμίως για τους ρόλους της σε ταινίες όπως «The Unbearable Lightness of Being» και «Chocolat». Έχει κερδίσει ένα Όσκαρ και την Αργυρή Άρκτο στο Βερολίνο για το ρόλο της στην ταινία του Άντονι Μινγκέλα «The English Patient». 

«Ευχαριστώ γι’ αυτήν την εξαιρετική τιμή και την πρόσκληση για την προσεχή Μπερλινάλε, αγαπητέ Ντίτερ, σημαίνει πολλά για μένα! Ανυπομονώ γι’ αυτό το ραντεβού με την υπόλοιπη επιτροπή και θα αφοσιωθώ στα καθήκοντά μου με ιδιαίτερη χαρά και επιμέλεια», απάντησε η Ζιλιέτ Μπινός στην επίσημη ανακοίνωση του Φεστιβάλ.

Ζιλιέτ ΜπινόςΦεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου