Σινεμά|04.05.2020 17:18

Star Wars Day 2020: Ο θρύλος των Skywalker στο τρέιλερ που ενώνει τις ταινίες της σειράς

Newsroom

Η 4η Μαϊου γιορτάζεται κάθε χρόνο με πολλές εκδηλώσεις παγκοσμίως από τους φαν του Star Wars ως η ημέρα του αγαπημένου φραντσάιζ, πάντα στους ρυθμούς του διάσημου σλόγκαν των ταινιών «May the Force be with you» («May the 4th be with you» είναι εδώ και χρόνια η αγαπημένη έκφραση των θαυμαστών της σειράς). Σήμερα μπορεί οι εορτασμοί να είναι αποκλειστικά διαδικτυακοί, ωστόσο μπορούμε να...γιορτάσουμε την ιστορία των Skywalker μέσα από ένα τρέιλερ που έχει ετοιμάσει η Disney.

Με το «Skywalker: Η άνοδος», που βγήκε στις αίθουσες τον Δεκέμβριο του 2019, ολοκληρώθηκε άλλη μία τριλογία του διαγαλαξιακού έπους του «Πολέμου των άστρων», ώστε σήμερα να απολαμβάνουμε τρεις διαφορετικές τριλογίες πάνω στον θρύλο της οικογένειας Σκαϊγουόκερ, τους Τζεντάι, τους Σιθ και τους ήρωες αλλά και τους κακούς του γαλαξία. Το πλήρες έπος του Star Wars όχι μόνο αντιπροσωπεύει τρεις γενιές του σύμπαντος των Star Wars, αλλά και τρεις ξεχωριστές εποχές του αμερικανικού κινηματογράφου, από τη δεκαετία του '70 και τις αρχές της δεκαετίας του '80, στα τέλη και τις αρχές της δεκαετίας του '90 έως τα μέσα και τα τέλη της δεκαετίας του '20. Όλες οι ταινίες μαζί σχηματίζουν την απόλυτη κινηματογραφική ιστορία, διάρκειας 42 χρόνων, μέσα από εμβληματικές εικόνες.

Υπάρχουν πολλά τρέιλερ - κάποια επίσημα, άλλα φτιαγμένα από τους φαν - που καλύπτουν όλη την ιστορία των Σκαϊγούοκερ. Για τη σημερινή γιορτή, το επίσημο τρέιλερ της Disney που σχετίζεται με την τελευταία ταινία της σειράς, είναι σύντομο αλλά υπέροχο, ενώνοντας σε ένα έξυπνο μοντάζ τρεις τριλογίες. «Θέλω να μάθω τους τρόπους της Δύναμης και να γίνω Jedi όπως ο πατέρας μου», λέει ο Λουκ στο τρέιλερ. «Αναφερθήκατε στην προφητεία αυτού που θα φέρει ισορροπία στη Δύναμη», λέει ο Mace Windu, μιλώντας για τον Ανακίν. «Χρειάζομαι κάποιον να μου δείξει τη θέση μου σε όλα αυτά» συμπληρώνει η Ρέι. 

Απολαύστε το τρέιλερ εδώ

Star Wars DayMay the 4thstar warsLuke SkywalkerΤζεντάι