Σινεμά|17.05.2020 23:35

«Σημαδεμένος»: Στα σκαριά το ριμέικ με την υπογραφή του Λούκα Γκουαντανίνο

Newsroom

Το ριμέικ του «Σημαδεμένου» («Scarface») ετοιμάζει το Χόλιγουντ, όπως ανακοίνωσε το Variety, και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πάρει φωτιά με τον Ιταλό σκηνοθέτη Λούκα Γκουαντανίνο Να με φωνάζεις με το όνομά σου», «Suspiria»), που θα το σκηνοθετήσει, να «τα ακούει» κανονικά.

Δεν είναι λίγοι όσοι αντιτίθενται στο πρότζεκτ το οποίο -παρεμπιπτόντως - βασίζεται σε σενάριο των αδελφών Κοέν, και σχολιάζουν το κακό που κάνουν στο αμερικανικό σινεμά τα ριμέικ κλασσικών ταινιών (το «Suspiria», ριμέικ της ομώνυμης ταινίας τρόμου του Ντάριο Αρτζέντο από τον Γκουαντανίνο, δεν άρεσε σε γενικές γραμμές).

Ο Γκουαντανίνο καλείται να βρει τον σύγχρονο «Αλ Καπόνε» καθώς τόσο η ταινία του Χάουαρντ Χοκς του 1932 με τον Πολ Μιούνι όσο και του Μπράιαν Ντε Πάλμα το 1983 με τον Αλ Πατσίνο είχαν έμπνευση τον διαβόητο γκάνγκστερ.

Scarface, 1932

Η διαφορά τους είναι ότι το πρώτο φιλμ βασίστηκε στο μυθιστόρημα «Scarface» του Άρμιτατζ Τρέιλ, ευθέως εμπνευσμένο από τον βίο και τα πάθη του Καπόνε, ενώ το δεύτερο φιλμ ξέφυγε από το βιβλίο και αποτέλεσε μια φρέσκια ματιά (ριμέικ) στην ταινία του Χάουαρντ Χοκς γραμμένη από την πένα του Όλιβερ Στόουν. 

Η ανακοίνωση έγινε με το που ξεμύτισε στο Video On Demand το βιογραφικό δράμα «Capone» του Τζος Τρανκ, λίγες ώρες αφού δημοσιεύτηκαν οι πρώτες κριτικές για την επιτυχημένη ερμηνεία του Τομ Χάρντι στον πρώτο ρόλο.

Την ίδια ώρα, ο Γκουαντανίνο ξεπληρώνει το όνομα του με ακόμη ένα ριμέικ, αυτό του «Άρχοντα των μυγών», το οποίο έχει προτεραιότητα στα επαγγελματικά σχέδια του μαζί με το σίκουελ του οσκαρικού «Να με φωνάζεις με το όνομά σου». Παράλληλα, ακούγεται ότι ο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν («Creed») θα πάρει τον ομότιτλο ρόλο στο νέο φιλμ της Universal. Η δράση φαίνεται ότι θα τοποθετεί στο Λος Άντζελες, μακριά από το Σικάγο, τόπο δράσης του Σημαδεμένου στην πρώτη ταινία, ή το Μαϊάμι, τόπο δράσης του Τόνι Μοντάνα, Κουβανού μετανάστη που γίνεται πανίσχυρος βαρόνος της κοκαϊνης, στο δεύτερο φιλμ. 

Το τρέιλερ του «Σημαδεμένου» με τον Αλ Πατσίνο ως Τόνι Μοντάνα εδώ:

ΣημαδεμένοςΛούκα ΓκουαντανίνοScarfaceΑλ Καπόνε