Σινεμά|23.06.2020 10:23

Χρυσές Σφαίρες 2021: Νέα ημερομηνία για την 78η απονομή λόγω κορονοϊού

Newsroom

Από τις αρχές Ιανουαρίου που είναι η καθιερωμένη τελετή απονομής, οι Χρυσές Σφαίρες μετατίθενται το 2021 σε μεταγενέστερη ημερομηνία, στις 28 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές. Οι Σφαίρες δηλαδή, παίρνουν την ημερομηνία που είχε αρχικά η τελετή απονομής των Οσκαρ, η οποία μετατέθηκε στις 25 Απριλίου, καθώς η πανδημία του κορονοϊού έχει φέρει τα πάνω κάτω κρατώντας επί μήνες κλειστές τις κινηματογραφικές αίθουσες και παγώνοντας κάθε παραγωγικό κλάδο της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA), διοργανώτρια της τελετής η οποία θεωρείται «προάγγελος των Οσκαρ», θα διευκρινίσει μέσα στις προσεχείς εβδομάδες τα κριτήρια της επιλεξιμότητας των ταινιών, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της. Παρουσιάστριες της απονομής θα είναι η Τίνα Φέι και η Έϊμι Πόλερ.

AP Images

Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών που δίνει τα Όσκαρ, έχει ήδη ανακοινώσει ότι χαλαρώνει τα κριτήρια της επιλεξιμότητας των ταινιών προκειμένου να επιτρέψει σε περισσότερες ταινίες, που βγήκαν απευθείας σε ψηφιακές πλατφόρμες κατά τη διάρκεια του lockdown, να διαγωνιστούν. 

ΚορονοϊόςαπονομήΧρυσές ΣφαίρεςΌσκαρ