Σινεμά|31.07.2020 17:15

Η «Πράσινη Θάλασσα» με τους Αγγελική Παπούλια και Γιάννη Τσορτέκη πάει στις Άλπεις

Newsroom

Η «Πράσινη Θάλασσα» της Αγγελικής Αντωνίου ετοιμάζεται να ταξιδέψει, να βρεθεί στα βουνά και να διεκδικήσει βραβείο, συγκεκριμένα στο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Kitzbuehel, που φέτος θα διεξαχθεί από τις 24 ως τις 30 Αυγούστου στις Άλπεις.

Πρόκειται για την τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας της δημιουργού που έχει μακρά πορεία και στην τηλεόραση όπως και στο ντοκιμαντέρ.  Σύμφωνα με την υπόθεση, η πρωταγωνίστρια της ταινίας, η Άννα, έχει χάσει τη μνήμη της, αλλά δεν έχει ξεχάσει πώς να μαγειρεύει. Μια νύχτα εμφανίζεται σε μία εργατική συνοικία σε ένα ελληνικό λιμάνι. Εκεί γνωρίζει τον μοναχικό Ρούλα και βρίσκει φιλοξενία και εργασία στην ταβέρνα του. Στην κουζίνα, ανάμεσα στις μυρωδιές των μπαχαρικών και σε σχεδόν ξεχασμένες συνταγές, παλεύει να ανασυνθέσει το παρελθόν της. Το απλό, αλλά νόστιμο φαγητό της ξυπνά μνήμες στους θαμώνες της ταβέρνας, οι οποίοι με τη σειρά τους τη βοηθούν να βρει τον εαυτό της, την ώρα που ο Ρούλα ανακαλύπτει την πραγματική ταυτότητα της Άννας.

Η ταινία, συμπαραγωγής Ελλάδας και Γερμανίας, χρηματοδοτούμενη και από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, είναι εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα «Για να δει τη θάλασσα» της Ευγενίας Φακίνου. Η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Διονύση Ευθυμιόπουλου και το μοντάζ του Δημήτρη Πεπονή. Στους βασικούς ρόλους εμφανίζονται η Αγγελική Παπούλια και ο Γιάννης Τσορτέκης, ενώ τους πλαισιώνουν οι Χρήστος Κοντογιώργης, Τάσος Παλαντζίδης Μελέτης Γεωργιάδης, Στέφανος Κοσμίδης, Βάσω Ιατροπούλου, Αναστασία Δένδια, Φοίβος Παπακώστας και Αννέτα Παπαθανασίου.

ΆλπειςΠράσινη ΘάλασσαΑγγελική Παπούλια