Σινεμά|28.08.2020 11:28

Κέιτ Γουίνσλετ: «Ήμουν άνετη στις ερωτικές σκηνές με τη συμπρωταγωνίστριά μου»

Newsroom

Η Κέιτ Γουίνσλετ μίλησε στο περιοδικό «The Hollywood Reporter» και υποστήριξε ότι, όχι μόνο είναι υπερήφανη που έδειξε γυμνό το σώμα στα 40+ της και ιδίως μετά τα τρία παιδιά που έχει κάνει, αλλά δήλωσε επίσης υπερήφανη που ένιωσε άνετα και οικεία κατά τη διάρκεια της ομοφυλοφιλικής σεξουαλικής σκηνής που περιλαμβάνεται στην ταινία.

«Η Σίρσε και εγώ ήταν σαν να χορογραφούσαμε τους εαυτούς μας», είπε χαρακτηριστικά. Η 44χρονη Βρετανίδα ηθοποιός, μιλώντας για τις αισθησιακές ομοφυλοφιλικές σκηνές σεξ της ταινίας «Ammonite» με τη Σίρσε Ρόναν, εξήγησε ότι ο σκηνοθέτης Φράνσις Λι ήταν στην αρχή νευρικός και αγχωμένος, έτσι ανέλαβε πρωτοβουλία η Γουίνσλετ. «Δεν είναι τόσο απλό, σαν να τρως ένα σάντουιτς», είπε χαριτολογώντας, «αλλά τα καταφέραμε. "Άκουσε", του είπα, "θα το λύσουμε εμείς το πρόβλημα. Άσε να το δουλέψουμε μόνες μας". Και το πρόβλημα λύθηκε άμεσα. Θα αρχίσουμε έτσι από εδώ, έτσι θα προχωρήσουμε. Θα περάσουμε στα φιλιά, μετά στο στήθος, θα προχωρήσουμε πιο κάτω, μετά θα κάνεις αυτό, μετά θα πιαστείς εδώ… Θέλω να πω αποκρυπτογραφήσαμε τους ρυθμούς και την ένταση της σκηνής έτσι ώστε να πιαστούμε από κάτι που θα υποστήριζε την αφήγηση», είπε. «Ένιωσα υπερήφανη που ερμήνευσα αυτή τη σεξουαλική σκηνή στην ταινία και κυρίως την έκανα συνειδητοποιημένη», κατέληξε ο Γουίνσλετ.

Όταν ο δημοσιογράφος του «The Hollywood Reporter» την ρώτησε γιατί δεν πρότεινε να την ντουμπλάρουν στην επίμαχη σκηνή, η ηθοποιός του «Τιτανικού» γέλασε: «Είμαι σχεδόν 45 χρονών και η Σίρσε έχει σχεδόν τη μισή μου ηλικία. Είχα την ευκαιρία να δείξω ότι παραμένω όπως ήμουν μετά τα τρία παιδιά μου. Οι περισσότερες γυναίκες δεν έχουν το θάρρος να το κάνουν αυτό».

Η ηθοποιός έχει τρία παιδιά: τη Μία 19 χρονών, με τον πρώτο σύζυγο Τζιμ Θρίπλετον, τον Τζο 16 ετών, με τον δεύτερο σύζυγο Σαμ Μέντες και την Μπερ 6 χρονών, με τον σημερινό σύζυγο Έντουαρτ Άμπελ Σμιθ. Εξηγώντας γιατί έκανε τις γυμνές σκηνές στην ταινία είπε: «Με προκαλούσε το γεγονός στο να πω: Aυτό είναι ό,τι είναι ηδονοβλεψίες! Έτσι είμαι τώρα και δεν είναι αυτό το κορμί που είχα πριν από είκοσι χρόνια».

Η Γουίνσλετ δήλωσε ότι δεν έκανε κάτι υπερβολικό για να διατηρήσει το σώμα της στην κατάσταση που είναι: «Δεν έχασα βάρος κάτι που κάνω συχνά όταν πρόκειται να γυρίσω ταινίες» αποκάλυψε. «Μισώ να μιλάω για τα κιλά μου, αλλά το τονίζω τώρα για να δείξω ότι ήταν μια συνειδητή προσπάθεια εκ μέρους μου να σιγουρευτώ ότι δεν αδυνάτισα εσκεμμένα ούτε άλλαξα τον εαυτό μου ώστε να εμφανιστώ γυμνή. Έκανα το αντίθετο μάλιστα». Λόγω της πανδημίας, η Κέιτ Γουίνσλετ δεν θα παραστεί στο Φεστιβάλ του Τορόντο, όπου θα κάνει πρεμιέρα η ταινία της αλλά θα εμφανιστεί διαδικτυακά από το σπίτι της στην Αγγλία. Η ταινία «Ammonite» ήταν να προβληθεί τον Μάιο στο Φεστιβάλ των Καννών, ωστόσο λόγω πανδημίας το φεστιβάλ ματαιώθηκε.

Για τον κορονοϊό

Μιλώντας για την κρίση του κορονοϊού, η Γουίνσλετ είπε ότι είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία του Στίβεν Σόντεμπεργκ «Contagion», που είχε κυκλοφορήσει το 2011 και είχε κατά κάποιο τρόπο προβλέψει το ξέσπασμα του COVID-19. «Έχοντας δει ρεπορτάζ από τη Γουχάν και στη συνέχεια παρακολουθώντας την εξάπλωση του ιού στην Ιταλία και στην υπόλοιπη Ευρώπη, είχα αρχίσει να λαμβάνω προφυλάξεις πολύ πριν άλλοι το πάρουν στα σοβαρά. Οι άνθρωποι πίστευαν ότι ήμουν τρελή επειδή περπατούσα φορώντας μάσκα και σκουπίζοντας τα πάντα με αντισηπτικό, φορώντας γάντια» είπε.

«Μέχρι που ήρθε η 13η Μαρτίου, και οι άνθρωποι με ρωτούσαν απεγνωσμένα: πού μπορώ να βρω μία από αυτές τις μάσκες;», τόνισε. Στην ταινία «Contagion», η Γουίνσλετ έπαιξε το ρόλο μιας επιδημιολόγου στις ΗΠΑ, η οποία καλείται να αντιμετωπίσει μια θανατηφόρα γρίπη που εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κέιτ ΓουίνσλετAmmoniteΧόλιγουντ