Σινεμά|18.01.2021 15:22

Netflix: Eξασφάλισε τα δικαιώματα προβολής του «Μικρές και Μεγάλες Κυρίες»

Newsroom

To Netflix εξασφάλισε τα αποκλειστικά δικαιώματα προβολής της ταινίας «Μικρές και Μεγάλες Κυρίες» (Little Big Women). Βασισμένο στην προσωπική εμπειρία του σκηνοθέτη Τζόσεφ Τσεν-τσιέ Χσου, το έργο διηγείται την ιστορία μιας οικογένειας σχετικά με το πώς αντιμετωπίζει και τελικά αποδέχεται το γεγονός ότι ο παππούς που πέθανε πρόσφατα είχε μια εξωσυζυγική σχέση, εξερευνώντας το πώς ξεπερνά η γιαγιά την πικρία της και μαθαίνει να αποδέχεται την άλλη γυναίκα. Εμβαθύνοντας στον τρόπο με τον οποίο μια γενιά γυναικών απελευθερώνεται από τα δεσμά των παραδοσιακών οικογενειακών αξιών, η ταινία ρίχνει φως στον τρόπο που βιώνουν οι άνθρωποι την προδοσία και τον πόνο καταλήγοντας στη συμφιλίωση.

Ο σκηνοθέτης Τζόσεφ Τσεν-τσιέ Χσου εξήγησε ότι «το γενικό θέμα του "Μικρές και Μεγάλες Κυρίες" είναι η διαδικασία της βαθμιαίας αποδοχής των καταστάσεων. Είμαι σίγουρος ότι τα ζητήματα που αφορούν τη ζωή, τον θάνατο, την πικρία και το μίσος αγγίζουν όλους τους ανθρώπους, σε οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη κι αν ζουν».

Η Τσεν Σου-φανγκ, που απέσπασε το βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου στα 57α Βραβεία Χρυσού Αλόγου, ένα επίτευγμα που ξεχωρίζει επίσης γιατί είναι η γηραιότερη ηθοποιός που κέρδισε αυτό το βραβείο στην κινηματογραφική ιστορία της Ταϊβάν, δήλωσε: «Τα βασικότερα χαρακτηριστικά των γυναικών της Ταϊβάν είναι η επιμονή και η υπευθυνότητα. Είμαι πολύ χαρούμενη που όλος ο κόσμος θα παρακολουθήσει το Μικρές και Μεγάλες Κυρίες και θα δει πώς η γυναίκα στην Ταϊβάν κρατά όλη την οικογένεια ενωμένη». 

Η διευθύντρια παραγωγής Βίβιαν Χσου προσθέτει: «Το Μικρές και Μεγάλες Κυρίες θυμίζει στους θεατές τα μικρά πράγματα που συμβαίνουν στην καθημερινή ζωή, μέσα από έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα, μια δυο προτάσεις ή μια συγκεκριμένη σκηνή. Αγγίζει τον κόσμο καθώς μπορεί να ταυτιστεί με τα θέματα και ζεσταίνει την καρδιά με έναν αυθεντικό τρόπο».

Στην ταινία συμμετέχει μια πληθώρα έμπειρων και ανερχόμενων ταλέντων του μανδαρινικού κινηματογράφου, συμπεριλαμβανομένων του Λιάο Τσινγκ-σανγκ (Η Σιωπηλή Δολοφόνος) και της ποπ σταρ/ηθοποιού Βίβιαν Χσου στη διεύθυνση παραγωγής, καθώς και του κινηματογραφιστή Τζον Κενγκ (Burn) και της σεναριογράφου Μάγια Χουάνγκ (End of Summer). Το «Μικρές και Μεγάλες Κυρίες» θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως στο Netflix από τις 5 Φεβρουαρίου.

box officeΤαϊβάνNetflix