Σινεμά|29.01.2021 13:19

Cicely Tyson: Πέθανε η ηθοποιός που συμμετείχε στο «How to Get Away With Murder»

Newsroom

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 97 ετών άφησε η ηθοποιός Cicely Tyson. Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε ο μάνατζερ της. «Με βαριά καρδιά, η οικογένεια της Cicely Tyson ανακοινώνει την ειρηνική της μετάβαση απόψε. Προς το παρόν, παρακαλούμε επιτρέψτε στην οικογένεια την ιδιωτικότητά τους» δήλωσε ο Larry Thompson, σύμφωνα με το The Asccociated Press.

Η Cicely Tyson γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1924 και έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία «Twelve Angry Men», αλλά ο πρώτος της επίσημος ρόλος ήταν στο «Odds Against Tomorrow» δύο χρόνια αργότερα. Στη συνέχεια, εμφανίστηκε σε θέατρο και τηλεόραση. Στο ενεργητικό της είχε πρωταγωνιστικούς ρόλους, όπως η Jane Pittman στο «The Autobiography of Miss Jane Pittman» (1974) και η Binta στη μίνι σειρά «Roots» (1977). Πιο πρόσφατα, την είδαμε ως Ophelia Harkness στο «How to Get Away with Murder», η οποία υποδυόταν τη μητέρα της Annalise Keating (Viola Davis).

Το 2016, η Cicely Tyson έλαβε «Το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας» από τον τότε Αμερικανό Πρόεδρο, Barack Obama, ενώ τρία χρόνια αργότερα έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα στην ιστορία της Ακαδημίας Κινηματογράφου που βραβεύθηκε με τιμητικό Όσκαρ για τη συνολική της προσφορά στο χώρο της υποκριτικής.

Cicely Tyson (Copyright: AP Photo/Andrew Harnik)

Το κύκνειο άσμα της ήταν η 400 σελίδων βιογραφία της που τιτλοφορείται «Just as I Am» και κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες. Μάλιστα, περιλαμβάνει μια εισαγωγή από την ηθοποιό Viola Davis, η οποία έγραψε, μεταξύ άλλων, για το αξέχαστο έργο της Tyson: «Κάθε ένας από αυτούς τους χαρακτήρες με άφησε με μια συναισθηματική, πνευματική και ψυχολογική κληρονομιά που θα κουβαλήσω για πάντα μαζί μου».

θάνατοςΜπαράκ ΟμπάμαηθοποιόςCicely TysonHow to Get Away With MurderΒαϊόλα Ντέιβις