Σινεμά|03.03.2021 18:41

The First Lady: O ηθοποιός O. T. Fagbenle θα υποδυθεί τον Barack Obama

Newsroom

Τον πρώην Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Barack Obama (Μπαράκ Ομπάμα), θα υποδυθεί ο O. T. Fagbenle, τον οποίο είδαμε πρόσφατα ως Luke Bankole στη βραβευμένη σειρά «The Handmaid’s Tale» του Hulu, στην επικείμενη σειρά «The First Lady» του Showtime.

Η σειρά αναμένεται να «φέρει στην επιφάνεια την προσωπική και πολιτική ζωή» των Πρώτων Κυριών, και σύμφωνα με το Variety, θα απομακρυνθεί από τη Δυτική Πτέρυγα και θα επικεντρωθεί στην Ανατολική, εκεί «όπου πολλές από τις πιο σημαντικές και παγκόσμιες μεταβαλλόμενες αποφάσεις της ιστορίας που οφείλονται στις χαρισματικές, περίπλοκες και δυναμικές Πρώτες Κυρίες της Αμερικής, έχουν μείνει κρυμμένες από την κοινή γνώμη».

Διαβάστε επίσης: Μισέλ Ομπάμα: Υπήρξαν στιγμές που ήθελα να πετάξω τον Μπαράκ από το παράθυρο

Ο πρώτος κύκλος θα επικεντρωθεί στις Michelle Obama (Μισέλ Ομπάμα), Betty Ford (Μπέτι Φορντ) και Eleanor Roosevelt (Έλινορ Ρούσβελτ) και τον ρόλο που διαδραμάτισαν στη διαμόρφωση σημαντικών αποφάσεων, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στον Λευκό Οίκο. Η Gillian Anderson (Τζίλιαν Άντερσον) θα υποδυθεί την Eleanor Roosevelt, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει και η βραβευμένη με Όσκαρ Viola Davis (Βαϊόλα Ντέιβις) που θα υποδυθεί τη Michelle Obama, αλλά και η Μισέλ Φάιφερ που θα παίξει την Betty Ford. Δημιουργός της σειράς είναι ο Άαρον Κούλεϊ και τη σκηνοθεσία υπογράφει η βραβευμένη με Emmy, Σούζαν Μπίερ.

Η Michelle Obama, που ήταν το κεντρικό πρόσωπο και στην ταινία μικρού μήκους «Πρώτο ραντεβού» του 2016 -αφορούσε την αρχή της σχέσης της με τον Μπαράκ Ομπάμα-, παραμένει σήμερα μια από τις δημοφιλέστερες προσωπικότητες στις ΗΠΑ. Η αυτοβιογραφία της κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2018 και έχει πουλήσει περισσότερα από 11,5 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, εκ των οποίων τα 7,5 εκατομμύρια στη Βόρεια Αμερική.

Betty Ford

Η Betty Ford (Μπέτι Φορντ) ήταν η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ το 1974-77 την περίοδο της προεδρίας του Gerald Rudolph Ford Jr. (Τζέραλντ Φορντ). Είχε ενεργό ρόλο στην κοινωνική πολιτική και ήταν από τις πιο ειλικρινείς και πολιτικά δραστήριες Πρώτες Κυρίες στην ιστορία. Επίσης, πρωτοστάτησε σε καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον εθισμό και την κατάχρηση ουσιών, δημοσιοποιώντας το δικό της πρόβλημα με τον αλκοολισμό και συνίδρυσε κέντρο αποτοξίνωσης που φέρει το όνομά της.

Betty Ford και Gerald Rudolph Ford Jr. (Copyright: AP Photo/Barry Thumma, File)

Eleanor Roosevelt

H Eleanor Roosevelt (Έλινορ Ρούσβελτ) ήταν η μακροβιότερη Πρώτη Κυρία των Η.Π.Α., από το 1933 έως το 1945. Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και ήταν κόρη του Έλιοτ Ρούζβελτ, αδερφού του Θεόδωρου, της γνωστής οικογένειας της Νέας Υόρκης και της Άννα Χολ. Ο πατέρας της Έλιοτ ήταν αλκοολικός και γι' αυτό το λόγο είχε εγκατασταθεί σε άσυλο στην Βιρτζίνια. Έζησε μεγάλο μέρος της παιδικής της ηλικίας με την γιαγιά της λόγω της απώλειας της μητέρας της όταν αυτή την οκτώ ετών. Στη συνέχεια ταξίδεψε στην Αγγλία όπου έμεινε εσώκλειστη στη σχολή Allenswood, όπου επηρεάστηκε από την προσωπικότητα της Γαλλίδας διευθύντριας Μαρί Σουβέστρ.

Norman Thomas, Eleanor Roosevelt και Alf Landon (Copyright: AP Photo/Matty Zimmerman)

Καθοριστικό σημείο για τη ζωή της στάθηκε ο γάμος της με τον πέμπτο ξάδερφο του πατέρα της και μετέπειτα πρόεδρο των ΗΠΑ Franklin D. Roosevel (Φραγκλίνο Ρούζβελτ). Από την ημέρα του γάμου της η Eleanor στάθηκε δίπλα του βοηθώντας τον στις πολιτικές του επιδιώξεις. Το 1921 ο Franklin, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, προσβλήθηκε από πολιομυελίτιδα και έτσι η Eleanor άρχισε να εργάζεται και να τον εκπροσωπεί εξ ονόματός του. Τον Μάρτιο του 1933 μετά την νίκη του Franklin στις προεδρικές εκλογές έγινε η πρώτη κυρία των ΗΠΑ. Από την θέση αυτή ανέπτυξε σημαντική κοινωνική δράση διεκδικώντας τα δικαιώματα των γυναικών και προωθώντας τα πολιτικά συμφέροντα του Λευκού Οίκου.

Διαβάστε επίσης: Μισέλ Ομπάμα: Αρχίζει νέα εκπομπή με πρώτο καλεσμένο τον Μπαράκ

Μισέλ ΟμπάμαΜισέλ ΦάιφερΜπαράκ ΟμπάμαΒαϊόλα Ντέιβις