Σινεμά|10.01.2019 15:41

«Στο σώμα της» του Ζαχαρία Μαυροειδή στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Newsroom

Μετά την πρεμιέρα του στο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και επιτυχημένες προβολές στο NYC Greek Film Festival, στο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Docfest, στις Νύχτες Πρεμιέρας και στο Burgas International Film Festival όπου βραβεύτηκε με Ειδική Μνεία, το ντοκιμαντέρ του Ζαχαρία Μαυροειδή «Στο σώμα της» έρχεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος για δύο προβολές: Σάββατο 12 και 19 Ιανουαρίου στις 17.00.  

Μετά τις προβολές θα ακολουθήσουν συζητήσεις ανοιχτές στο κοινό ανάμεσα στον σκηνοθέτη και εκλεκτούς καλεσμένους: 

Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου οι σκηνοθέτες Εύα Στεφανή (ΑΘΗΝΑΙ, ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, ΛΟΥΟΜΕΝΟΙ) και Άγγελος Φραντζής (ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ, ΣΥΜΠΤΩΜΑ, ΑΚΙΝΗΤΟ ΠΟΤΑΜΙ) θα προσεγγίσουν την έννοια της παρατήρησης ως εργαλείο της κινηματογραφικής γλώσσας τόσο στο ντοκιμαντέρ και όσο στη μυθοπλασία.

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου η μοντέζ και θεωρητικός Ηλέκτρα Βενάκη και ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος (DOLPHIN MAN, 1821, ΑΜΥΝΑ ΖΩΝΗΣ) θα διερευνήσουν την θεματική της εκτός κάδρου αφήγησης.

Η δημοσιογραφική προβολή της ταινίας θα γίνει την Δευτέρα 7 Ιανουαρίου, στις 12.30, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ιερά Οδός 48 & Μ. Αλεξάνδρου.

ταινίαΖαχαρίας Μαυροειδήςταινιοθήκη