Σινεμά|13.04.2021 12:53

Lady Gaga: Ο γάμος των ονείρων της στην ταινία «House of Gucci» με τον Adam Driver

Newsroom

H Lady Gaga μετά την ταινία «Ένα αστέρι γεννιέται», επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με έναν ιδιαίτερο ρόλο στην ταινία «House of Gucci». Πιο συγκεκριμένα, υποδύεται την Πατρίτσια Ρετζιάνι, τη γυναίκα που χαρακτηρίστηκε ως «Μαύρη Χήρα» εξαιτίας του ότι καταδικάστηκε για τη δολοφονία του πρώην συζύγου της, Μαουρίτσιο Γκούτσι. Το καστ της ταινίας συμπληρώνουν οι θρυλικοί Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Αλ Πατσίνο, που μετά τον «Ιρλανδό» θα τους δούμε μαζί ξανά, καθώς και οι Ανταμ Ντράιβερ («Marriage Story») και Τζάρεντ Λέτο («Blade Runner 2049»). Η ταινία, βασισμένη στο βιβλίο της Σάρα Γκέι Φόρντεν «The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour and Greed» είναι στα σκαριά από τον Νοέμβριο του 2019, ενώ τα δικαιώματα της αγόρασε η MGM με το ζεύγος Ρίντλεϊ και Τζιανίνα Σκοτ να συνεργάζονται στην παραγωγή. 

Η Lady Gaga φωτογραφήθηκε την περασμένη Παρασκευή στα γυρίσματα της ταινίας με ένα εκπληκτικό νυφικό με vintage αναφορές. Η σκηνή είναι ο γάμος της Πατρίτσια Ρετζιάνι (Patrizia Reggiani) το 1973, με τον Maurizio Gucci (τον οποίο υποδύεται ο Adam Driver), εγγονό του Guccio Gucci. 

Lady Gaga στα γυρίσματα του «House of Gucci» (Copyright: AP photo)

Ο Μαουρίτσιο Γκούτσι απέκτησε δύο κόρες με την Πατρίτσια Ρετζιάνι. Την άφησε όμως για άλλη γυναίκα, ενώ εκείνη πάλευε με τον καρκίνο. Ο ιταλικός τύπος έδωσε σκανδαλοθηρική χροιά στις πράξεις της Ρετζιάνι βαφτίζοντάς την «Μαύρη Χήρα», μια γυναίκα που διέπραξε εν θερμώ ένα έγκλημα πάθους, την ώρα που τα παιδιά της δικαιολογούσαν τις πράξεις της ως απόρροια των κακουχιών που είχε υποστεί. Η αρχική ποινή φυλάκισης της Ρετζιάνι ήταν στα 29 χρόνια.

«Η ταινία αποτελεί ένα έργο αγάπης τόσο για τον Ρίντλεϊ όσο και για μένα» δήλωσε η Τζιανίνα Σκοτ, σύζυγος του Ρίντλεϊ Σκοτ, που έχει ενεργό ρόλο στην παραγωγή του πρότζεκτ και την έχουμε ξαναδεί στο σινεμά να υποδύεται την άτυχη σύζυγο του Μάξιμου (Ράσελ Κρόου) στον «Μονομάχο» (2000, Gladiator). «Η ιστορία είναι τόσο επική, όπως και το στοίχημα υψηλό και οι χαρακτήρες πληθωρικοί, που ήμασταν αποφασισμένοι να το μεταφέρουμε στη μεγάλη οθόνη» τόνισε. Η Τζιανίνα Σκοτ έχει συνεργαστεί ξανά με τον Ρίντλεϊ Σκοτ στην παραγωγή αρκετών ταινιών του. Οι δυο τους είναι ζευγάρι από τότε που γνωρίστηκαν στο πλατό της ταινίας «Λευκή καταιγίδα» (1996, White Squall). 

T

GucciLady Gaga