Σινεμά|13.01.2019 15:10

Χωρίς κεντρικό παρουσιαστή τα φετινά Όσκαρ;

Newsroom

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Variety, η 91η τελετή των βραβείων Όσκαρ δε θα έχει παρουσιαστή, καθώς η Ακαδημία δεν έχει βρει κανέναν πρόθυμο να αναλάβει αυτόν το ρόλο. Οι παραγωγοί της βραδιάς θα επιλέξουν μια σειρά από ονόματα πρώτου μεγέθους, τα οποία θα παρουσιάσουν τις διαφορετικές κατηγορίες.

Αρχικά, η πρόταση είχε γίνει στον Αμερικανό κωμικό, Κέβιν Χαρτ, ο οποίος είχε αποδεχτεί και ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος αφού όπως ανέφερε ήταν γι’ αυτόν «η δουλειά των ονείρων του». Αργότερα, όμως, δημιουργήθηκε πρόβλημα, καθώς το κοινό ανακάλυψε μια πληθώρα tweets από το 2009-2011 που θεωρήθηκαν προσβλητικά προς την LGTBQ κοινότητα.

Η Ακαδημία ζήτησε από τον Χαρτ να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, αλλιώς θα απέσυρε την πρόταση. Ο κωμικός αρνήθηκε να απολογηθεί και αποσύρθηκε από τον ρόλο του παρουσιαστή.

Φυσικά, δεν αποκλείεται η Ακαδημία να βρει κάποιον που θα είναι ο οικοδεσπότης της βραδιάς, μέσα στις επόμενες έξι εβδομάδες που απομένουν, αλλά τα περισσότερα δημοσιεύματα, αναφέρουν πως κάτι τέτοιο είναι μάλλον απίθανο. Οι λόγοι είναι αρκετοί. Η συγκεκριμένη θέση απαιτεί πολλή δουλειά, ενώ η αμοιβή που δίνεται στον παρουσιαστή είναι ελάχιστη. 

Αυτή τη στιγμή, οι παραγωγοί «τρέχουν», καθώς είναι δύσκολο να μοντάρουν ένα θέαμα με τόσους διαφορετικούς παρουσιαστές, την ώρα που όλος ο πλανήτης το έχει συνηθίσει αλλιώς. 

Εάν, μέχρι την τελευταία στιγμή, δεν βρεθεί τελικά παρουσιαστής, φαίνεται ότι η φετινή τελετή θα επικεντρωθεί στο μουσικό κομμάτι της, κυρίως λόγω της παρουσίας σε αυτό ονομάτων, όπως η Lady Gaga, η Ντόλι Πάρτον και ο Κέντρικ Λαμάρ.

ταινίεςΌσκαρΧόλιγουντπαρουσιαστήςβραβεία