Σινεμά|30.11.2021 07:15

Netflix: Το φινάλε του La Casa de Papel, η Emily in Paris με ρούχα Βασίλη Ζούλια και η νέα σεζόν του Witcher έρχονται τον Δεκέμβριο

Άγγελος Γεραιουδάκης

Λίγο πριν τελειώσει το 2021, το Netflix φορά τα γιορτινά του, ανακοινώνοντας όλα όσα θα δούμε στην πλατφόρμα του, μες στον Δεκέμβριο, από τις νέες πρωτότυπες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές και τα ντοκιμαντέρ του, μέχρι τις ταινίες, που προστίθενται στις λίστες του. 

Ο ετοιμοπόλεμος Professor ζει τον απόλυτο κίνδυνο στο «La Casa de Papel», προσπαθώντας να βγάλει τον χρυσό –και το κυριότερο την ομάδα του– έξω από την τράπεζα. Τα νέα επεισόδια της ισπανικής σειράς υπόσχονται να δώσουν στους θαυμαστές της, μια ολοκληρωμένη ματιά στη μοίρα του Professor, που τον υποδύεται ο Άλβαρο Μόρτε, και της συμμορίας του. Με την Τόκιο (Ούρσουλα Κομπρερό) νεκρή, τον ρόλο του αφηγητή αναλαμβάνει η Raquel.

Η ομάδα βρίσκεται κλεισμένη στην Τράπεζα της Ισπανίας για πάνω από 100 ώρες. Κατάφερε να σώσει τη Λισαβόνα, αλλά θα ζήσει την πιο σκοτεινή στιγμή μετά την απώλεια ενός από τα μέλη της. Ο Professor είναι αιχμάλωτος της Σιέρα και, για πρώτη φορά, δεν έχει σχέδιο διαφυγής. Τη στιγμή που τίποτα άλλο δεν θα μπορούσε να πάει στραβά, ένας εχθρός έρχεται στο προσκήνιο, πολύ πιο ισχυρός από οποιονδήποτε άλλο στο παρελθόν: ο στρατός. Το τέλος της μεγαλύτερης ληστείας στην ιστορία πλησιάζει, κάτι που ξεκίνησε ως ληστεία και θα καταλήξει σε πόλεμο. Το δεύτερο μέρος της πέμπτης και τελευταίας σεζόν του «La Casa de Papel» επιστρέφει στο Netflix στις 3 Δεκεμβρίου

Σε νέες περιπέτειες θα βρεθούν οι «Τιτάνες»

Ο τρίτος κύκλος της σειράς «Τιτάνες» της DC έρχεται στη διάσημη ψηφιακή πλατφόρμα, μετά την καλοκαιρινή τους πρεμιέρα στο HBO Max. Η ιστορία ακολουθεί μία ομάδα νεαρών υπέρ - ηρώων με επικεφαλής τον Nightwing που δημιουργείται για να καταπολεμήσει το κακό και άλλους κινδύνους. Στα νέα επεισόδια, καθώς προσπαθούν να μείνουν ενωμένοι, οι Τιτάνες βασανίζονται από τον Ρεντ Χουντ, μια μυστηριώδη νέα απειλή που θέλει να καταστρέψει μια για πάντα το Γκόθαμ Σίτι. Δημιουργοί είναι οι Akiva Goldsman, Geoff Johns και Greg Berlanti, ενώ η πρεμιέρα της τρίτης σεζόν έχει προγραμματιστεί να προβληθεί στις 8 Δεκεμβρίου στο Netflix. 

Το «Witcher» επιστρέφει και η αγωνία μεγαλώνει

Η πρώτη σεζόν της σειράς φαντασίας «The Witcher» κυκλοφόρησε, με μεγάλη επιτυχία, πριν από δύο χρόνια. Η ιστορία βασίζεται στην ομώνυμη σειρά βιβλίων του Αντρντζέι Σαπκόβσκι, η οποία έχει γίνει ήδη video game. Στα νέα επεισόδια, τα οποία θα κάνουν πρεμιέρα στις 17 Δεκεμβρίου, σίγουρος ότι η Γένεφερ έχασε τη ζωή της στη Μάχη του Σόντεν, ο Γκέραλτ από τη Ρίβια οδηγεί την πριγκίπισσα Σιρίλα στο μέρος που θεωρεί πιο ασφαλές, την πόλη που πέρασε τα παιδικά του χρόνια, το Κερ Μόρεν. Καθώς οι βασιλείς, τα ξωτικά, οι άνθρωποι και οι δαίμονες της Ηπείρου παλεύουν να κυριαρχήσουν εκτός των τειχών της, εκείνος πρέπει να προστατέψει το κορίτσι από κάτι πιο επικίνδυνο: τη μυστηριώδη δύναμη που κρύβει μέσα της.

Η Έμιλι στο Παρίσι φοράει τις δημιουργίες του Βασίλη Ζούλια

Έχοντας αποκτήσει πλέον μεγαλύτερη σταθερότητα στη ζωή της, η Έμιλι μπορεί σιγά-σιγά να κουμαντάρει καλύτερα την πόλη, αλλά ζορίζεται ακόμα με τις ιδιαιτερότητες του τρόπου ζωής των Γάλλων. Μετά το ερωτικό τρίγωνο με τον γείτονά της και την πρώτη της αληθινή Γαλλίδα φίλη, η Έμιλι είναι αποφασισμένη να επικεντρωθεί στη δουλειά της, που γίνεται καθημερινά όλο και πιο περίπλοκη. Στην τάξη των Γαλλικών, γνωρίζει έναν άλλο εκπατρισμένο που την εξοργίζει και ταυτόχρονα την ιντριγκάρει.

Ο βραβευμένος δημιουργός και showrunner Ντάρεν Σταρ επιστρέφει ως επικεφαλής της δεύτερης σεζόν της υποψήφιας για Emmy σειράς «Η Έμιλι στο Παρίσι», που έγινε η πιο δημοφιλής κωμική σειρά του Netflix για το 2020. Η παραγωγός και πρωταγωνίστρια Λίλι Κόλινς υποδύεται ξανά την Έμιλι Κούπερ στο πλευρό των παλιών συμπρωταγωνιστών της Φιλιπίν Λερουά - Μπολιό, Άσλεϊ Παρκ, Λουκά Μπραβό, Καμίλ Ραζά, Σαμουέλ Αρνόλντ, Μπρουνό Γκουερί και Γουίλιαμ Αμπάντι, της γνώριμης γκεστ σταρ Κέιτ Γουόλς, αλλά και των νέων μελών του καστ Λούσιεν Λάβισκαουντ, Τζέρεμι O. Χάρις και Αρνό Μπινάρ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δεύτερη σεζόν της σειράς «Η Έμιλι στο Παρίσι» έχει αέρα ελληνικό, αφού τα ρούχα που ντύνουν την πρωταγωνίστρια φέρουν την υπογραφή του κορυφαίου Έλληνα σχεδιαστή, Βασίλη Ζούλια. «Ακόμα ένα όμορφο πρωινό! Βλέπω αυτό και δεν είμαι απλά χαρούμενος. Είμαι συγκινημένος και συναισθηματικά φορτισμένος. Το να δουλεύω στον χώρο της μόδας στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια δεν ήταν εύκολο, από τη βαθιά κρίση σε μια πανδημία, αλλά τίποτα δεν σταμάτησε τη δημιουργικότητά μας και βλέποντας τι δημιουργήσαμε στην πιο επιτυχημένη σειρά του κόσμου αυτήν τη στιγμή, καθώς την #emilyinparis υποδύεται μια τόσο όμορφη, ταλαντούχα και επιδραστική ηθοποιός, όπως η Lily Collins, με κάνει να νιώθω τόσο ικανοποιημένος, που οι λέξεις δεν μπορούν να το εξηγήσουν» έγραψε σε μία από τις δημοσιεύσεις του ο Βασίλης Ζούλιας.

Το All Valley Tournament ανοίγει τις πύλες του

Το «Cobra Kai» διαδραματίζεται 30 χρόνια μετά το Τουρνουά Καράτε Ολ Βάλεϊ του 1984, ενώ συνεχίζεται η αναπόφευκτη διαμάχη ανάμεσα στον Ντάνιελ Λαρούσο (Ραλφ Μάτσιο) και τον Τζόνι Λόρενς (Γουίλιαμ Ζάμπκα). Στην τέταρτη σεζόν, η οποία θα είναι διαθέσιμη στις 31 Δεκεμβρίου στο Netflix, τα ντότζο Μιγιάγκι-Ντο και Ιγκλ Φανγκ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να διαλύσουν το Κόμπρα Κάι στο Τουρνουά Καράτε Ολ Βάλεϊ Κ18... και όποιος χάσει θα πρέπει να κρεμάσει τη στολή του. Καθώς η Σαμάνθα και ο Μιγκέλ προσπαθούν να συνεχίσουν τη συμμαχία των ντότζο και ο Ρόμπι τα δίνει όλα στο Κόμπρα Κάι, η μοίρα του Βάλεϊ είναι πιο αβέβαιη από ποτέ άλλοτε. Τι ετοιμάζει ο Κριζ; Μπορούν ο Ντάνιελ και ο Τζόνι να θάψουν τη δεκαετή έχθρα τους και να νικήσουν τον Κριζ; Ή θα γίνει το Κόμπρα Κάι το πρόσωπο του καράτε στο Βάλεϊ;

Οι Fab 5 στο Τέξας

Οι βραβευμένοι με Emmy «Fab 5» επιστρέφουν για να αναζητήσουν νέους ήρωες που χρειάζονται λίγη φροντίδα. Ετοιμαστείτε! Αυτήν τη σεζόν, οι ατρόμητοι εκπρόσωποι των «Fab 5» πηγαίνουν στην πολιτεία με το Μοναχικό Αστέρι, το Τέξας, και έχουν ως βάση τους το Όστιν. Δείτε τους να κάνουν τα απίστευτα μαγικά τους και να μεταμορφώνουν, για άλλη μια φορά, τη ζωή άξιων Τεξανών.

Σάντρα Μπούλοκ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο και η πρώτη γκέι χριστουγεννιάτικη ταινία στο Netflix

Δράση, έρωτας, κωμωδία, δράμα και φαντασία. Οι νέες ταινίες του Netflix, που θα είναι διαθέσιμες τον Δεκέμβριο, είναι σίγουρα μία καλή συντροφιά προκειμένου να περάσετε όμορφα και διασκεδαστικά τον χρόνο σας μέσα στο σπίτι. Ανάμεσα σε αυτές είναι η «Εξουσία του Σκύλου». Ένας αυταρχικός ιδιοκτήτης ράντσου εξαπολύει έναν πόλεμο εκφοβισμού στη νέα σύζυγο του αδερφού του και τον γιο της, μέχρι που αποκαλύπτονται καλά κρυμμένα μυστικά. 

Mια γοητευτική ταινία ενηλικίωσης αποτελεί το «Mixtape». Την παραμονή του 2000, η ορφανή και αδέξια 12χρονη Μπέβερλι Μούντι (Τζέμα Μπρουκ Άλεν) ανακαλύπτει ένα χαλασμένο mixtape που είχαν φτιάξει οι έφηβοι γονείς της. Μεγαλωμένη από τη γιαγιά της την Γκέιλ (Τζούλι Μπόουεν), η οποία έγινε μαμά έφηβη και της είναι οδυνηρό να μιλάει για την εκλιπούσα κόρη της, η Μπέβερλι βλέπει αυτό το mixtape ως ευκαιρία για να μάθει επιτέλους περισσότερα για τους γονείς της. Έτσι, ξεκινά μια προσπάθεια να βρει όλα τα τραγούδια στην κασέτα. Στην πορεία, γίνεται φίλη με την περίεργη γειτόνισσά της, την Έλεν (Όντρει Σιέ), την εκφοβιστικά σκληρή Νίκι (Όλγα Πέτσα) και τον Άντι (Νικ Θουν), έναν ιδιοκτήτη δισκοπωλείου, αντίθετο στα πάντα, ο οποίος είναι το κλειδί για την εύρεση αυτών των κομματιών και για την ανανέωση της σχέσης ανάμεσα στη Γκέιλ και την Μπέβερλι.

Το «Single All the Way» είναι η πρώτη γκέι Χριστουγεννιάτικη ταινία του Netflix.  Θέλοντας απεγνωσμένα να αποφύγει την κριτική των γονιών του, επειδή επιμένει να παραμένει σινγκλ, ο Πίτερ (Μάικλ Γιούρι) πείθει τον κολλητό του, Νικ (Φίλεμον Τσάμπερς), να περάσουν μαζί τα Χριστούγεννα και να προσποιηθούν ότι είναι ζευγάρι. Όταν, όμως, η μητέρα του Πίτερ (Κάθι Νατζίμι) τού κανονίζει ραντεβού στα τυφλά με τον όμορφο γυμναστή της, Τζέιμς (Λουκ ΜακΦάρλαν), το σχέδιο στραβώνει.

Ολοκληρώνοντας την ποινή της για ένα βίαιο έγκλημα στην ταινία «Ασυγχώρητη», η Ρουθ Σλέιτερ (Σάντρα Μπούλοκ) αποφυλακίζεται και επανέρχεται σε μια κοινωνία που αρνείται να συγχωρέσει το παρελθόν της. Αντιμέτωπη με τη σκληρή κριτική εκείνων που κάποτε αποκαλούσε οικογένεια, η μόνη της ελπίδα για δικαίωση είναι η επανασύνδεσή της με τη μικρότερη αδελφή της, την οποία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει πριν από καιρό.

Το «Μην Κοιτάτε Πάνω» αφηγείται την ιστορία δύο χαμηλόβαθμων αστρονόμων που καλούνται ν' αναλάβουν μια τεράστια εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης και να προειδοποιήσουν την ανθρωπότητα για την έλευση ενός κομήτη που θα καταστρέψει τον πλανήτη Γη. Σε επιλεγμένους κινηματογράφους από τις 10 Δεκεμβρίου και στο Netflix από τις 24 Δεκεμβρίου.

Η Κέιτ Ντιμπιάσκι (Τζένιφερ Λόρενς), μια φοιτήτρια Αστρονομίας, και ο καθηγητής της, δρ Ράνταλ Μίντι (Λεονάρντο Ντι Κάπριο), κάνουν μια τρομερή ανακάλυψη σχετικά με έναν κομήτη σε τροχιά εντός του ηλιακού συστήματος. Το πρόβλημα είναι ότι βρίσκεται σε πορεία σύγκρουσης με τη Γη. Το άλλο πρόβλημα; Κανείς δεν φαίνεται να νοιάζεται.

Τελικά, η αντιμετώπιση της προειδοποίησης για έναν αφανιστή πλανητών στο μέγεθος του Έβερεστ αποδεικνύεται άβολο θέμα. Με τη βοήθεια του δρα Όγκλθορπ (Ρομπ Μόργκαν), η Κέιτ και ο Ράνταλ ξεκινούν μια εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης που τους πηγαίνει από το γραφείο της αδιάφορης προέδρου Ορλίν (Μέριλ Στριπ) και του συκοφάντη γιου και προσωπάρχη της, Τζέισον (Τζόνα Χιλ), στον αέρα της κεφάτης πρωινής εκπομπής «The Daily Rip» με οικοδεσπότες την Μπρι (Κέιτ Μπλάνσετ) και τον Τζακ (Τάιλερ Πέρι). Ενώ απομένουν μόλις έξι μήνες μέχρι τη σύγκρουση του κομήτη, η προσπάθεια να διαχειριστούν τον 24ωρο κύκλο ειδήσεων και να κερδίσουν την προσοχή ενός κοινού που έχει εμμονή με τα κοινωνικά δίκτυα αποδεικνύεται σοκαριστικά κωμική. Μα τι πρέπει να γίνει πια, για να κοιτάξει ο κόσμος πάνω;

ΔεκέμβριοςΛεονάρντο Ντι ΚάπριοΣάντρα ΜπούλοκΛίλι ΚόλινςNetflixLa casa de papelΧριστούγεννα