Σινεμά|05.12.2021 16:20

Το τελευταίο Bella Ciao του «La casa de papel» - Οι πρωταγωνιστές τραγουδούν το φινάλε της σειράς

Newsroom

Τέλος η αναμονή για εκατομμύρια θαυμαστές του «La Casa de Papel» που μπορούν πλέον να δουν το φινάλε της 5ης και τελευταίας σεζόν της επιτυχημένης ισπανικής σειράς του Netflix. Το τέλος της μεγαλύτερης ληστείας στην τηλεοπτική ιστορία έφτασε και γράφεται με ένα τελευταίο ρυθμικό Bella Ciao

Τις τελευταίες εβδομάδες, η διάσημη διαδικτυακή πλατφόρμα κυκλοφόρησε αρκετά τρέιλερ, τα οποία απλά έκαναν την αναμονή ακόμα πιο… δύσκολη. Το φινάλε του «La Casa de Papel» υπόσχεται να δώσει μια ολοκληρωμένη ματιά στη μοίρα του Professor (Καθηγητή), που τον υποδύεται ο Άλβαρο Μόρτε, και της συμμορίας του.

Οι πρωταγωνιστές του Casa de Papel τραγουδούν το τελευταίο Bella Ciao

Η σειρά «αναβίωσε» το τραγούδι «Bella Ciao», το οποίο τραγούδησαν σε ανάρτηση στα social οι πρωταγωνιστές του τελευταίου κύκλου του LCDP και έγιναν viral. Η Τόκιο (Ούρσουλα Κομπρερό) είναι πλέον νεκρή και ο εχθρός εξακολουθεί να παραμονεύει στην Τράπεζα της Ισπανίας τραυματισμένος, αλλά επικίνδυνος όσο ποτέ. Αντιμετωπίζοντας την πιο σκοτεινή της στιγμή, η συμμορία καταστρώνει ένα νέο τολμηρό σχέδιο για να βγάλει το χρυσό χωρίς να το καταλάβει κανείς. Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, ο Professor ίσως να έκανε το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του.

 

Τον ρόλο του αφηγητή έχει αναλάβει η Raquel. Όλοι οι συντελεστές της σειράς του Netflix, με κάθε τρόπο, προειδοποιούν τους φαν ότι τα τελευταία επεισόδια θα είναι γεμάτα ένταση.«Ξέρουμε ότι θα το λατρέψουν», λένε οι πρωταγωνιστές στην κάμερα και υπόσχονται ότι «αυτό που έρχεται είναι πολύ δυνατό». «Θα χάσουν τον ύπνο τους, όταν δουν τα επεισόδια» συμπληρώνει ο Professor, κάνοντας την αγωνία και την περιέργεια να χτυπούν κόκκινο.

Η ιστορία του τραγουδιού Bella Ciao

To «Bella Ciao» είναι ιταλικό αντιστασιακό τραγούδι του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η μουσική του τραγουδιού φαίνεται να είναι εμπνευσμένη από κάποιο παλιό παραδοσιακό τραγούδι, ενώ είναι άγνωστο από ποιον έχουν γραφεί οι στίχοι. Το τραγούδι αυτό έχει αναπαραχθεί και διασκευαστεί από διάφορους καλλιτέχνες στα ιταλικά, τα αγγλικά, τα ελληνικά, τα ρωσικά, τα βοσνιακά, τα κροατικά, τα σερβικά, τα ουγγρικά, τα ισπανικά, τα φινλανδικά, τα γερμανικά, τα τουρκικά, τα ιαπωνικά, τα κινεζικά και τα κουρδικά. Η μελωδία του τραγουδιού ήταν ήδη γνωστή και την τραγουδούσαν στις αρχές του 20ού αιώνα οι γυναίκες που μάζευαν ρύζι στις φυτείες της ιταλικής επαρχίας Terre d'Acqua κοντά στην Μπολόνια.

Οι στίχοι του τραγουδιού κατηγορούν τις δύσκολες συνθήκες εργασίας μέσα στον καυτό ήλιο. Η πρώτη γνωστή ερμηνεία του 1906 έχει τη μορφή αντίδρασης κατά του αφεντικού, που «μ' ένα ραβδί στο χέρι» παρακολουθεί τους εργάτες, χαραμίζει τη ζωή των γυναικών και δεν πληρώνει τους μισθούς. Η μέρα όμως πλησιάζει, που οι εργάτριες θα απελευθερωθούν.

Το τραγούδι έγινε παγκόσμια γνωστό όταν το τραγουδούσε η ιταλική αντίσταση ενάντια στο φασισμό κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Στη διασκευή αυτή οι στίχοι του τραγουδιού εξυμνούν τον απελευθερωτικό αγώνα των παρτιζάνων και τον ηρωικό τους θάνατο.

 

Η μεγάλη επιτυχία του La Casa de Papel

Το «La Casa de Papel», δημιουργία του σεναριογράφου και παραγωγού Αλεξ Πίνα, προβλήθηκε αρχικά στο ισπανικό δίκτυο Antena 3 τον Μάιο του 2017. To Netflix απέκτησε τα δικαιώματά της πριν από τέσσερα χρόνια και σε χρόνο ρεκόρ είχε στη μεγάλη αρχειοθήκη του μια πολύτιμη επιτυχία: τη δημοφιλέστερη μη αγγλόφωνή του σειρά, που πέτυχε να κατοχυρώσει το βραβείο Emmy καλύτερης δραματικής σειράς για το 2018.

Κάτι το ισπανικό ταμπεραμέντο που… μπλέχτηκε με την χολιγουντιανή ιδέα της ληστείας και ομηρίας του «συστημικού» ισπανικού νομισματοκοπείου, κάτι το επαναστατικό του θέματος που ήρθε και έδεσε με την θριαμβευτική απόδοση του «Bella Ciao» και η σειρά απογειώθηκε.

bella ciaoNetflixCasa de PapelΦινάλεLa casa de papel