Σινεμά|25.01.2022 14:18

Netflix: Ταινίες με χιόνια, μυστήριο και δράμα για να απολαύσεις στη ζεστασιά του σπιτιού σου

Άγγελος Γεραιουδάκης

Πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε ολόκληρη τη χώρα από την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίς», η οποία έχει ντύσει στα λευκά τα πάντα. Αρκετοί είναι οι συμπολίτες μας που έχουν εγκλωβιστεί στους δρόμους της Αθήνας, ενώ άλλοι δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους. Η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές αγγίζει το απόλυτο μηδέν, ενώ παρατείνεται και την Τετάρτη η γενική αργία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

Αφού, λοιπόν, δεν θα κουνηθούμε από το σπίτι λόγω του καιρού, ψάξαμε και βρήκαμε στο Netflix ταινίες γεμάτες χιόνια και περιπέτεια που θα σου κόψουν την ανάσα και θα τις απολαύσεις κουκουλωμένος στον καναπέ ή στο κρεβάτι σου, με ζεστή σοκολάτα και νόστιμο ποπ κορν.

«Έβερεστ» (Everest)

Σκηνοθεσία: Μπαλτάζαρ Κορμάκουρ / Παίζουν: Τζέικ Τζίλενχαλ, Τζέισον Κλαρκ, Τζος Μπρόλιν, Σαμ Γουέρδινγκτον, Κίρα Νάιτλι, Ρόμπιν Ράιτ, Μπράιαν Ολιβερ, Τάιλερ Τόμσον

Μια δραματική περιπέτεια που βασίστηκε στα απίστευτα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν το 1996. Δύο ομάδες ορειβατών αυτή του Νεοζηλανδού Ρόμπερτ Έντγουιν Χαλ και αυτή του Σκοτ Φίσερ βρίσκονται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής τους. Αποφασίζουν να κατακτήσουν την κορυφή των Ιμαλαΐων, ίσως το πιο επικίνδυνο σημείο της Γης. Στο δρόμο για την κορυφή θα έρθουν αντιμέτωποι με τα πιο σκληρά στοιχεία της φύσης. Όλα γύρω τους θα αλλάξουν δραματικά όταν θα ξεσπάσει μια τεράστια χιονοθύελλα, Πλέον, η εμμονή των ορειβατών για ανάβαση μετατρέπεται σε ένα αδυσώπητο τραγικό αγώνα επιβίωσης. Όλοι τους θα έρθουν αντιμέτωποι με τον χειρότερο τους εφιάλτη και θα αγωνιστούν σκληρά για να επιβιώσουν. Δυστυχώς, όμως, κάποιοι από αυτούς δεν θα τα καταφέρουν. Τα γυρίσματα έγιναν στις Ιταλικές Άλπεις, στην Ισλανδία και στο Νεπάλ. Οι πρωταγωνιστές Τζος Μπρόσλιν και Τζέικ Τζιλενχαλ για να καταφέρουν να υποδυθούν τους ορειβάτες εκπαιδεύτηκαν και εξασκήθηκαν στην ορειβασία στα βουνά της Σάντα Μόνικα.

Η Επιστροφή (The Revenant)

Σκηνοθεσία: Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου / Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τομ Χάρντι, Ντόναλ Γκλίσον και Γουίλ Πούλτερ

Το 2015, κυκλοφόρησε η ταινία «Η Επιστροφή» σε σκηνοθεσία Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου. Το σενάριο, το οποίο έγραψε ο Μαρκ Λ. Σμιθ μαζί με τον Ινιάριτου, βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μάικλ Πανκ και επικεντρώνεται στα βιώματα του ακρίτα Χιου Γκλας, περί το 1823. Βαθιά στην αχαρτογράφητη, άγρια φύση της Αμερικής, o κυνηγός Χιου Γκλας (Λεονάρντο ΝτιΚάπριο) βρίσκεται βαριά τραυματισμένος και εγκαταλελειμμένος από ένα μέλος της ομάδας του, τον προδότη Τζον Φιτζέραλντ (Τομ Χάρντι). Με ακλόνητη θέληση ως μοναδικό όπλο απέναντι στους κινδύνους, ο Γκλας περιπλανιέται σε ένα φοβερά εχθρικό περιβάλλον, μέσα στον αδίστακτο χειμώνα και περιτριγυρισμένος από εχθρικές φυλές, σε μια αδιάκοπη περιπέτεια αναζήτησης και επιβίωσης. Στόχος του: η εκδίκηση εναντίον του Φιτζέραλντ. Η ταινία κέρδισε 3 Όσκαρ, 3 Χρυσές Σφαίρες και 5 BAFTA. 

Η Νύχτα των Λύκων (Hold the Dark)

Σκηνοθεσία: Τζέρεμι Σολνι / Παίζουν: Τζέφρι Ράιτ, Ράιλι Κιου, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Τζούλιαν Μπλακ Αντελοουπέ

Ένας συνταξιούχος ερευνητής άγριων ζώων με εξειδίκευση στους λύκους, ο Ράσελ Κορ ταξιδεύει σε ένα απομακρυσμένο μέρος της βόρειας Αλάσκας, μετά από την παράκληση της Μεντόρα Σλόουν, μιας νεαρής μητέρας, ο γιος της οποίας βρήκε φρικτό θάνατο από μια αγέλη λύκων. Καθώς ο Κορ προσπαθεί να βοηθήσει τη Μεντόρα να εντοπίσει τους λύκους που πήραν τη ζωή του γιου της, μια παράξενη και επικίνδυνη σχέση αναπτύσσεται μεταξύ των δύο αυτών μοναχικών ψυχών.

Ωστόσο, όταν ο άντρας της Μεντόρα, ο Βέρνον επιστρέφει από τον πόλεμο στο Ιράκ, η είδηση του θανάτου του παιδιού του προκαλεί μια σειρά βίαιων γεγονότων. Κι ενώ ένας ντόπιος αστυνομικός, ο Ντόναλντ Μέριουμ αγωνίζεται ν' ανακόψει την εκδικητική μανία του Βέρνον, ο Κορ οδηγείται σε μια επικίνδυνη οδύσσεια στην καρδιά του σκότους. Η «Νύχτα των Λύκων» δεν είναι απλά μια ιστορία εκδίκησης ούτε μια αφήγηση επιβίωσης στο αφιλόξενο παγωμένο τοπίο. Ο Σολνιέ φροντίζει από την αρχή να παραμερίσει κάθε προσδοκία, δίνοντας στην ιστορία του μια απρόσμενη τροπή που αποκαλύπτει τις αληθινές προθέσεις της, πολύ πιο σκοτεινές, ενδοσκοπικές και έμφυτα τρομακτικές απ' όσο θα περίμενε κανείς.

Μέχρι Τελικής Πτώσης (The Decline)

Σκηνοθεσία: Πατρίς Λαλιμπερτέ / Παίζουν: Γκιγιόμ Λοράν, Μαρί Εβελίν Λεσάρ, Ρεάλ Μποσέ κ.α.

Από την αρχή, η ταινία του Πατρίς Λαλιμπερτέ προσπαθεί να χτίσει μια ενδιαφέρουσα πλοκή, ενώ το τρέιλερ δεν σε προϊδεάζει για το τι θα παρακολουθήσεις. Για να προετοιμαστεί για τη συντέλεια, ο οικογενειάρχης Αντουάν παρακολουθεί ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο επιβίωσης που δίνει ο Αλέν στο ιδιοσυντήρητο κατάλυμά του. Ενόψει μιας φυσικής, οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης, οι συμμετέχοντες κάνουν ασκήσεις με σκοπό να προετοιμαστούν για όλους τους τύπους της Αποκάλυψης. Η επικείμενη καταστροφή, όμως, δεν έχει καμιά σχέση με αυτήν που περίμεναν. Ένα δυστύχημα διχάζει και οδηγεί μία ομάδα σε μια βάρβαρη μάχη για τη ζωή τους.Το φινάλε του έργου είναι δυνατό, που θα σας κάνει να προβληματιστείτε.

Ο Ουρανός του Μεσονυχτίου (The Midnight Sky)

Σκηνοθεσία: Τζορτζ Κλούνεϊ / Παίζουν: Ντέιβιντ Ογέλοουο, Κάιλ Τσάντλερ, Ντεμιάν Μπιτσίρ και Τίφανι Μπουν

Η ταινία «The Midnight Sky» είναι ένα δράμα επιστημονικής φαντασίας με πρωταγωνιστή τον Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οποίος υποδύεται έναν επιστήμονα στην Αρκτική που προσπαθεί να προστατεύσει ένα μικρό κορίτσι και να αποτρέψει μία ομάδα αστροναυτών να επιστρέψουν στη Γη μετά από μία ολική καταστροφή. Ο Κλούνεϊ σκηνοθετεί τη διασκευή του αναγνωρισμένου μυθιστορήματος της Λίλι Μπρουκς Ντάλτον, στην οποία συμπρωταγωνιστούν οι Ντέιβιντ Ογέλοουο, Κάιλ Τσάντλερ, Ντεμιάν Μπιτσίρ και Τίφανι Μπουν.

Παιδικές ταινίες

The Polar Express (Το Πολικο Εξπρες)

Όλοι γνωρίζουμε πως ο Άγιος Βασίλης είναι ένας μύθος. Ή μήπως όχι; Πάντως ο μικρός Μπίλι, που επιθυμεί πολύ να πιστεύει στην ύπαρξη του καλοκάγαθου παπούλη με τα άσπρα γένια, δεν βρίσκει την ανάλογη ανταπόκριση από τους γονείς του, που του επαναλαμβάνουν συνεχώς πως ο Άγιος Βασίλης, το έλκηθρο, οι τάρανδοι και το σπίτι του στον Βόρειο Πόλο δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα αθώο παραμύθι.

Παρόλα αυτά, την Παραμονή των Χριστουγέννων, ο Μπίλι δεν δέχεται την επίσκεψη του έλκηθρου και των ταράνδων, αλλά ενός... τεράστιου ατμοκίνητου τρένου. Προορισμός: το σπίτι του Άγιου Βασίλη στον Βόρειο Πόλο! Παρέα με άλλους συνομήλικούς του ο Μπίλι θα ζήσει το πιο απίθανο ταξίδι της ζωής του. Θα διασχίσουν βουνά, τοπία κατάλευκα από το χιόνι, πανύψηλες γέφυρες και θα απολαύσουν υπέροχη ζεστή σοκολάτα. Ένα ταξίδι πέρα από κάθε φαντασία, ένα ταξίδι που θα μετατρέψει τις αμφιβολίες του Μπίλι σε πίστη, ένα ταξίδι που θα τον βοηθήσει ν' ανακαλύψει τον εαυτό του.

Γέτι: Ο Χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων (Abominable)

To «Γέτι: Ο Χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων» γράφτηκε από τους Τζιλ Κάλτον και Κάρεϊ Κιρκπάτρικ και σκηνοθετήθηκε από τους Τοντ Γουίλντερμαν και Τιμ Τζόνσον. Όταν η έφηβη Γι συναντάει ένα νεαρό Γέτι στην ταράτσα του διαμερίσματός της στην Σαγκάη, μια φιλία ξεκινάει και μαζί με τους ατίθασους και άτακτους φίλους της Τζιν και Πενγκ, του δίνουν το όνομα «Έβερεστ» και ξεκινάνε μαζί του ένα μαγευτικό ταξίδι σε αναζήτηση της οικογένειάς του, στο πιο ψηλό σημείο της Γης. Προκειμένου η ομάδα των τριών φίλων να καταφέρει να φτάσει στο σπίτι του Γέτι, πρέπει να καταφέρει να ξεφύγει από τον Μπέρνις, έναν εύπορο άντρα που θέλει να αιχμαλωτίσει το Γέτι, αλλά και από την επιστήμονα ζωολόγο Ζάρα.

ειδήσεις τώραχιόνιακακοκαιρίαταινίεςNetflixχιόνια Αθήνακακοκαιρία ΕλπίδαΚακοκαιρία Ελπίς