Σινεμά|15.02.2022 16:46

Η σειρά «Αυτό θα πονέσει» έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα - Ένας γιατρός καταγράφει με χιούμορ τη φρίκη του επαγγέλματος

Newsroom

Το βιβλίο του συγγραφέα, πρώην γιατρού και τηλεοπτικού παραγωγού Adam Kay μεταφέρθηκε σε τηλεοπτική σειρά με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα, Emmy και BAFTA Ben Wishaw (Το άρωμα, Αστακός, Cloud Atlas, Fargo, No time to die) στον ρόλο του Adam. Η σειρά, επτά επεισοδίων, προβάλλεται αποκλειστικά στην Cosmote TV. 

Η ιστορία του βιβλίου «Αυτό θα πονέσει» και της ομώνυμης σειράς βασίζεται στο ξεκαρδιστικό και συγκινητικό μυστικό ημερολόγιο που διατηρούσε ο συγγραφέας το διάστημα που εργάστηκε ως ειδικευόμενος μαιευτήρας και έχει ήδη μεταφραστεί σε 37 γλώσσες, έχει περισσότερες από 60.000 κριτικές στο goodreads, ενώ υπήρξε για πάνω από έναν χρόνο στα best sellers των Sunday Times.

Σύμφωνα με την κριτική του Guardian, πρόκειται για μια σειρά με εικόνες και σκηνές που θα χαραχτούν ανεξίτηλα στη μνήμη μας. Χωρίς ενδοιασμούς και υπεκφυγές, ο συγγραφέας καταγράφει τα εξαντλητικά ωράρια, τα αναπάντεχα περιστατικά και οι αποφάσεις ζωής και θανάτου που καλούνται να λαμβάνουν οι γιατροί σε καθημερινή βάση παρουσιάζονται με αφοπλιστική ειλικρίνεια και καταιγιστικό ρυθμό, ανάλογο με αυτόν της καθημερινότητας του ιατρικού προσωπικού. Σημειώνεται πως λίγες μέρες μόνο μετά την πρεμιέρα της, η σειρά συγκεντρώνει βαθμολογία 8,7/10 στο imdb.com.

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, εκτός από το «Αυτό θα πονέσει» κυκλοφορούν ακόμα τα βιβλία του Adam Kay «Χριστουγεννιάτικη Εφημερία» και το παιδικό/εφηβικό «Η δική μου ανατομία». 

Ποιος είναι ο Adam Kay

Ο Adam Kay είναι πρώην γιατρός και βραβευμένος κωμικός και σεναριογράφος για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Τα βιβλία του έχουν πουλήσει πάνω από τρία εκατομμύρια αντίτυπα. Στο παρελθόν εργάστηκε ως γιατρός, αλλά εγκατέλειψε το επάγγελμα εξαιτίας ενός τραγικού συμβάντος. Το βιβλίο του «Αυτό θα πονέσει – Το μυστικό ημερολόγιο» ενός νέου γιατρού απέσπασε πολλά βραβεία και βρέθηκε πρώτο στις λίστες των best seller, με ρεκόρ πωλήσεων, ενώ μεταφράζεται σε είκοσι οκτώ χώρες. Ο Adam ζει στο δυτικό Λονδίνο.

Κλειδάριθμοςειδήσεις τώραCosmote TVημερολόγιογιατρός