Σινεμά|26.03.2022 11:58

Όσκαρ 2022: Οργιάζουν οι φήμες - Θα μιλήσει ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι στην τελετή;

Newsroom

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών για να κάνει μια βιντεοσκοπημένη εμφάνιση κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης μετάδοσης των βραβείων Όσκαρ 2022, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.

Οι αξιωματούχοι της Ακαδημίας εξακολουθούν να συζητούν για το αν ο Ζελένσκι θα εμφανιστεί πράγματι για λίγο στην τελετή απονομής των χρυσών αγαλματιδίων, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η New York Post. Δεν είναι επίσης σαφές αν θα εμφανιστεί ζωντανά ή σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα. Πηγές που επικαλείται το ταμπλόιντ, δήλωσαν ότι η συζήτηση επικεντρώνεται στο κατά πόσο τα Όσκαρ θα πρέπει να παραμείνουν απολιτικά, καθώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μαίνεται.

Το ABC, το οποίο μεταδίδει το σόου, λέγεται ότι είναι υπέρ του να κάνει δήλωση ο Ζελένσκι, ο οποίος πριν μπει στην πολιτική ήταν πετυχημένος ηθοποιός στην Ουκρανία. Το ABC δεν απάντησε σε αιτήματα για σχολιασμό.

Τις τελευταίες ημέρες, η Ακαδημία ήταν σιωπηλή σχετικά με το αν θα τοποθετηθεί για τον πόλεμο.

Ο εκτελεστικός παραγωγός της εκπομπής, Will Packer, δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μιας εικονικής συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη: «Αυτή είναι μια πραγματικά [σημαδιακή] στιγμή στην ιστορία της ανθρωπότητας και το γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό. Και έτσι δεν μπορείς να μπεις σε μια σειρά όπως αυτή, δεν νομίζω, και να μην το γνωρίζεις αυτό και να μην βρεις έναν τρόπο να αναγνωρίσεις με σεβασμό το πού βρισκόμαστε και πόσο τυχεροί είμαστε που είμαστε σε θέση να ανεβάσουμε αυτή την σειρά».

Όσκαρ 2022ειδήσεις τώραΟυκρανίαπόλεμοςΒολοντιμίρ ΖελένσκιΌσκαρΡωσία