Σινεμά|27.03.2022 08:52

Όσκαρ 2022: Οι νέες κατηγορίες που κάνουν πρεμιέρα και οι αντιδράσεις

Newsroom

Μετά από μήνες «λαμπρότητας» και θορύβου, η τελετή απονομής των Όσκαρ 2022 απέχει μόλις λίγες ώρας. Ήρθε η ώρα να δούμε επιτέλους ποιος θα βρεθεί στην κορυφή των κατηγοριών υποκριτικής και ποια ταινία θα πάρει το κορυφαίο βραβείο καλύτερης ταινίας. Τα Όσκαρ 2022 είναι η 94η απονομή.

Το Βραβείο Αξίας της Ακαδημίας, με το παρατσούκλι Όσκαρ, είναι ένα χρυσό αγαλματίδιο που απονέμεται για να επιβραβεύσει την υψηλή επίδοση σε μια συγκεκριμένη κατηγορία, όπως, μεταξύ άλλων, η υποκριτική, η σκηνοθεσία, το μοντάζ, η μουσική επένδυση και ο σχεδιασμός κοστουμιών.

Υπάρχουν αντιδράσεις σχετικά με τα φετινά Όσκαρ;

Σε μια άλλη προσπάθεια να κρατήσει τους τηλεθεατές να παρακολουθούν περισσότερο, η Ακαδημία αποφάσισε να συντομεύσει το ζωντανό τμήμα κόβοντας οκτώ κατηγορίες από το φετινό τηλεοπτικό πρόγραμμα, προκαλώντας αντιδράσεις. Η Ακαδημία προσπάθησε να κόψει τέσσερις κατηγορίες από τα Όσκαρ του 2019, αλλά αναγκάστηκε να ανακαλέσει την απόφασή της μετά από σοβαρές αντιδράσεις, όπως μεταδίδει το Al Jazeera.

Οι οκτώ κατηγορίες, δηλαδή το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, το μοντάζ ταινιών, το μακιγιάζ και το χτένισμα, η πρωτότυπη μουσική, ο σχεδιασμός παραγωγής, η ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων, η ταινία μικρού μήκους ζωντανής δράσης και ο ήχος, θα διεξαχθούν αντ' αυτού μια ώρα νωρίτερα και οι ευχαριστήριες ομιλίες των νικητών θα μονταριστούν στη ζωντανή μετάδοση αργότερα.

Ένα άλλο γεγονός που προκάλεσε δημόσιες αντιδράσεις ήταν το γεγονός ότι η Rachel Zegler, η συμπρωταγωνίστρια του West Side Story, δεν προσκλήθηκε στην τελετή - παρόλο που η ταινία στην οποία έπαιξε ήταν επτά φορές υποψήφια.

Αργότερα, η Ακαδημία ανέτρεψε την απόφασή της και η Zegler έλαβε πρόσκληση να παρουσιάσει στα Όσκαρ. «Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα ανοίξω αυτόν τον γυαλιστερό φάκελο», ανέφερε η ηθοποιός στο Twitter. «Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευγνώμων σε όλους όσοι βοήθησαν να γίνει αυτό δυνατό, σοβαρά. Τώρα, τι να φορέσω ...»

Ποιες είναι οι νέες κατηγορίες που προστέθηκαν για τα Όσκαρ 2022;

Η κατηγορία της αγαπημένης ταινίας των θαυμαστών, που είναι ανοιχτή στο κοινό για ψηφοφορία, προστέθηκε φέτος στα Όσκαρ.

Ο κόσμος μπορεί επίσης να μοιραστεί την «αγαπημένη ταινία του θαυμαστή του» και την «πιο χαρούμενη κινηματογραφική στιγμή» χρησιμοποιώντας τα hashtags #OscarsFanFavorite και #OscarsCheerMoment στο Twitter.

ειδήσεις τώραΌσκαρ 2022Όσκαρβραβεία