Σινεμά|28.03.2022 10:39

Όσκαρ 2022 - Jessica Chastain: Ποια είναι η ηθοποιός που κέρδισε το Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου

Newsroom

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Τζέσικα Τσαστέιν (Jessica Chastain) έλαβε Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου στα φετινά Όσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινία «Τα Μάτια της Τάμι Φέι» (The Eyes of Tammy Faye), όπου υποδύεται την ευαγγελίστρια, τραγουδίστρια και συγγραφέα Τάμι Φέι Μέσνερ.

Η 45χρονη Τσαστέιν υπήρξε άλλες δύο φορές υποψήφια για το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, αρχικά με το «Υπηρέτριες» και στη συνέχεια με το «Zero Dark Thirty», αλλά χωρίς να νικήσει.

Τελικά, κέρδισε φέτος την αναμέτρηση με άλλες τέσσερις ηθοποιούς: την Πενέλοπε Κρουζ («Madres Paralelas»), την Κρίστεν Στούαρτ («Spencer»), τη Νικόλ Κίντμαν («Being the Ricardos») και την Ολίβια Κόλμαν («The Lost Daughter»).

Ποια είναι η Jessica Chastain

Η Τζέσικα Τσαστέιν γεννήθηκε στη Βόρεια Καλιφόρνια από τους Τζέρι και Μάικλ Χάουαρντ. Η μητέρα της είναι σεφ και ο πατέρας της πυροσβέστης και έχει άλλα τέσσερα αδέρφια.

Η Τζέσικα Τσαστέιν έγινε γνωστή με τη συμμετοχή της στην ταινία «Το Δέντρο της Ζωής» (The Tree of Life) το 2011. Επίσης, έχει εμφανιστεί στις ταινίες «Το Χρέος» (The Debt, 2010), «Το Καταφύγιο» (Take Shelter, 2011) και «Υπηρέτριες» (The Help, 2011), για την οποία έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα, Screen Actors Guild Award και BAFTA Β' γυναικείου ρόλου.

Το 2012 πρωταγωνίστησε στην ταινία Zero Dark Thirty και για την ερμηνεία της έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου και βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα.

Μάλιστα, το 2012 συμπεριλήφθη στη λίστα που εξέδωσε το περιοδικό Time για τα «Πρόσωπα με τη Μεγαλύτερη Επιρροή Παγκοσμίως».

Πώς ξεκίνησε η καριέρα της

Ξεκίνησε την καριέρα της στην τηλεόραση, συμμετέχοντας στην ταινία Dark Shadows (2004). Μετά, έκανε guest εμφανίσεις σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές όπως το «Στην Εντατική» (ER), το «Veronica Mars» και το «Law & Order: Trial By Jury».

Το 2008 έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία Jolene. Επόμενη ταινία της ήταν «Το Χρέος» (The Debt), ενώ το 2011 εμφανίστηκε σε αρκετές ταινίες συμπεριλαμβανομένων των «Το Δέντρο της Ζωής» (The Tree of Life) και «Texas Killing Fields».

Επίσης έπαιξε στη δραματική ταινία «Υπηρέτριες» (The Help) μαζί με τις Έμμα Στόουν, Βαϊόλα Ντέιβις και Μπράις Ντάλας Χάουαρντ. Για την ερμηνεία της στην ταινία έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα, Screen Actors Guild Award και BAFTA Β' γυναικείου ρόλου.

Επόμενες ταινίες της ήταν τα «Παράνομοι» (Lawless) και το «Zero Dark Thirty». Για την ερμηνεία της στη δεύτερη ταινία έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ και για Screen Actors Guild Award Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας σε Πρωταγωνιστικό Ρόλο, ενώ βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου.

ηθοποιόςβραβείοΌσκαρειδήσεις τώραΌσκαρ 2022ηθοποιοί