Σινεμά|15.07.2022 13:38

Emmy 2022: «Απονέμονται» στην Cosmote TV - Αντιδράσεις και συναισθήματα από τους υποψηφίους για τα βραβεία

Newsroom

Τα βραβεία Emmy, έναν από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς θεσμούς παγκοσμίως, που τιμά τις καλύτερες ερμηνείες και σειρές που ξεχωρίζουν κάθε χρόνο στη «μικρή οθόνη», εξασφάλισε αποκλειστικά για τους συνδρομητές της έως το 2026, η Cosmote TV. To πρώτο ραντεβού των τηλεθεατών της, με τα Emmy, θα δοθεί την Τρίτη 13/9, για την 74η τελετή απονομής.

Ανάμεσα στις φετινές υποψηφιότητες, φιγουράρουν οκτώ σειρές που είναι διαθέσιμες on demand, για θέαση οποιαδήποτε στιγμή στην Cosmote TV, οι οποίες διεκδικούν συνολικά, 35 βραβεία. Μεταξύ αυτών, η μεγάλη επιτυχία της φετινής σεζόν «Yellowjackets», η οποία διεκδικεί 7 βραβεία, όπως αυτά της καλύτερης δραματικής σειράς και Α΄ και Β’ γυναικείου ρόλου. Στην κούρσα των Emmy «τρέχει» και η σειρά «The Great», με τους πρωταγωνιστές της Elle Fanning και Nicholas Hoult, να διεκδικούν βραβείο Α’ γυναικείου και Α΄ ανδρικού, αντίστοιχα, και τη σειρά να είναι υποψήφια σε τρεις ακόμα κατηγορίες.

Επίσης, οι ταλαντούχες Sandra Oh και Jodie Comer είναι υποψήφιες στην κατηγορία Α’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία τους στο «Killing Eve», ενώ ο Himesh Patel διεκδικεί το πρώτο του Emmy για την ερμηνεία του στο «Station Eleven». Η σειρά που προκάλεσε αίσθηση, αποτυπώνοντας την εξάπλωση μίας πανδημίας, είναι υποψήφια σε έξι ακόμα κατηγορίες. Επιπλέον, το «The First Lady» με τις Viola Davis, Michelle Pfeiffer και Gillian Anderson είναι υποψήφιο σε τρεις κατηγορίες, ενώ οι sci-fi σειρές «Star Trek: Strange New Worlds» και «The Man Who Fell to Earth» βρίσκονται υποψήφιες σε 5 και 1 κατηγορία, αντίστοιχα. Από τη φετινή τελετή απονομής δεν θα μπορούσε να λείπει το ανατρεπτικό talk show των 23 Emmy «Last Week Tonight With John Oliver», καθώς απέσπασε πέντε συνολικά υποψηφιότητες.

Oι mini σειρές που ξεχώρισαν

Μια ανταγωνιστική χρονιά για τις μίνι σειρές έφερε επιτυχία για το δράμα της Elizabeth Holmes του Hulu, «The Dropout», το οποίο συγκέντρωσε έξι υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένης της πρωταγωνίστριας Amanda Seyfried -  το «Pam and Tommy», το οποίο είχε 10 υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένων των πρωταγωνιστών Lily James και Sebastian Stan- και το «Station Eleven» του HBO, το οποίο είχε επτά.

Παρά το γεγονός ότι προκάλεσε διαμάχη με το special του Netflix, ο Dave Chappelle απέσπασε μια υποψηφιότητα για το καλύτερο variety special, απέναντι στο «One Night Only» της Adele και το reunion του Harry Potter. Επίσης, δίνεται μεταθανάτια αναγνώριση για τον Chadwick Boseman και τον ρόλο του στη σειρά κινουμένων σχεδίων της Marvel «What If» της Disney+, ενώ ο Barack Obama ήταν επίσης υποψήφιος για το docuseries «Our Great National Parks».

Χωρίς το «The Crown» να είναι υποψήφιο, ήταν μια ήσυχη χρονιά για τις βρετανικές σειρές, αλλά ηθοποιοί όπως ο Colin Firth για το «Staircase», ο Andrew Garfield για το «Under the Banner of Heaven» και η Jodie Comer για το «Killing Eve» αναγνωρίστηκαν.

Οι μεγάλοι απόντες

Αξιοσημείωτες απουσίες στις φετινές υποψηφιότητες ήταν η επιτυχημένη δραματική σειρά «Yellowstone», η τελευταία σεζόν του «This is Us», η πρωτοποριακή κωμική σειρά «Reservation Dogs» και το δράμα «WeWork WeCrashed» των Anne Hathaway/Jared Leto.

Οι συνολικοί νικητές το πρωί της Τετάρτης ήταν το HBO και το HBO Max, που συγκέντρωσαν συνολικά 140 υποψηφιότητες, από 130 πέρυσι. Το Netflix από την άλλη πλευρά έπεσε από 129 σε 105, ενώ το Hulu ανέβηκε από 25 σε 58. Ο οικοδεσπότης δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί για τη φετινή τελετή, με τους παραγωγούς να έχουν απευθυνθεί σύμφωνα με τον Guardian στους Dwayne Johnson, Chris Rock, Jimmy Fallon και Seth Meyers.

Αντιδράσεις και συναισθήματα από τους υποψηφίους για τα Βραβεία Emmy

Ο Νίκολας Μπράουν της δραματικής σειράς «Succession» περπατούσε στον δρόμο γύρω από το Σόχο του Μανχάταν, χωρίς να μπορεί να σταματήσει, νιώθοντας «λίγο μανιακός». Ο δημιουργός του «Squid Game», Χουάνγκ Ντονγκ - χιουκ (Hwang Dong-hyuk) βρισκόταν σε ένα νησί για να γράψει το δεύτερο κύκλο και εκείνη τη στιγμή έκανε ένα διάλειμμα πίνοντας λίγη σαμπάνια. Η Τζέιν Λιντς (Jane Lynch) ετοιμαζόταν να φάει σούσι, ενώ η Κόνι Μπρίτον (Connie Britton) πήγαινε να βάψει τα μαλλιά της. Αυτές ήταν μερικές στιγμές και αντιδράσεις από τους υποψήφιους ηθοποιούς για τα βραβεία Emmy, σύμφωνα με το AP.

«Θεέ μου, είναι η δουλειά των ονείρων μου! Βρίσκομαι κοντά με τόσο ταλαντούχους ανθρώπους και έχουμε μια πραγματικά οικογενειακή σχέση» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Νίκολας Μπράουν της σειράς «Succession», με τις περισσότερες υποψηφιότητες Emmys, συνολικά 25.

«Έχω ήδη πιει ένα μπουκάλι σαμπάνια ... Βρίσκομαι σε μια εξαντλητική διαδικασία συγγραφής της 2ης σεζόν. Αυτές οι υποψηφιότητες μου αυξάνουν την πίεση, αλλά όσο αυξάνεται η πίεση, θα έλεγα ότι αυξάνεται και το κίνητρό μου, γιατί θέλω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες τους» τόνισε ο δημιουργός του «Squid Game», Χουάνγκ Ντονγκ - χιουκ (Hwang Dong-hyuk), ο οποίος βρίσκεται στο νησί Jeju της Νότιας Κορέας. Το «Squid Game» κέρδισε 14 υποψηφιότητες και είναι επισήμως η πρώτη ξενόγλωσση σειρά που εντάσσεται στην κατηγορία Καλύτερης Δραματικής Σειράς.

«Είμαστε μια ευτυχισμένη παρέα! Δεν υπάρχει κανείς, συμπεριλαμβανομένου και του Τζέισον Σουντέικις (Jason Sudeikis), που να πιστεύει ότι είναι πιο σημαντικός από κάποιον άλλον. ... Αγαπάμε ο ένας τον άλλον, μέχρι θανάτου. Θα δυσκολευτώ να αφήσω αυτή την ομάδα» είπε η Χάνα Γουάντινγκχεμ (Hannah Waddingham). Σημειωτέον το «Ted Lasso» έχει 20 υποψηφιότητες.

«Η οικογένειά μου θυσίασε πολλά για να κυνηγήσω τα όνειρά μου. Πάντα υπάρχει ο φόβος στο πίσω μέρος του μυαλού μου: «Μήπως θυσίασαν και έδωσαν πάρα πολλά; Θα καταφέρω ποτέ να πραγματοποιήσω αυτό το όνειρο;». Νιώθω ότι με αυτή την υποψηφιότητα όλα άξιζαν τον κόπο», δήλωσε η Σίντνεϊ Σουίνι, υποψήφια για την κατηγορία καλύτερης γυναικείας ερμηνείας σε δραματική σειρά για το «Euphoria».

«Πάντα θέλεις να προσπαθείς να κάνεις το σωστό για αυτή τη σειρά. Συνεχίζουμε να εκπληρώνουμε την ελπίδα που έχει ο κόσμος για εμάς να διατηρήσουμε αυτό το άριστο επίπεδο» είπε ο Μπομπ Όντενκερκ, υποψήφιος για την δραματική σειρά «Better Call Saul».

«Θεέ μου, αυτό είναι εντελώς τρελό! Το να συμβεί μια φορά είναι μαγικό, αλλά δύο είναι θαύμα... Δεν ξέρω τι να πω, έγραψε ο Μπρετ Γκολντστάιν (Brett Goldstein) πρωταγωνιστής της σειράς «Ted Lasso», μετά την υποψηφιότητά του για δεύτερη συνεχή χρονιά.

«Είναι μεγάλη χαρά να δουλεύω με τον Στιβ (Μάρτιν). Είμαστε σαν δίδυμοι... Είναι τρελό. Σίγουρα δεν περίμενα αυτή την υποψηφιότητα, δήλωσε η ηθοποιός και υποψήφια. «Η πολύ γλυκιά αυτή υποψηφιότητα με κάνει να νιώθω ότι τουλάχιστον θα μπορούσα να φύγω με θετικό πρόσημο, αν δεν βρω ποτέ δουλειά ηθοποιού. Δεν φεύγω από τη δουλειά με τον κόσμο να λέει "Σε μισούμε"», είπε η υποψήφια ηθοποιός Μάρθα Κέλι (Euphoria).

«Η Νικόλ Κίντμαν θα είναι εκεί. Τι θα κάνω όταν θα την συναντήσω; Δεν ξέρω. Σας παρακαλώ αφήστε ένα σχόλιο (με) το τι πρέπει να κάνω όταν την συναντήσω γιατί αυτό σημαίνουν τα Emmys για μένα ... Έχω πάθει σοκ» έγραψε στο Instagram η ταλαντούχα και υποψήφια Lizzo, οικοδέσποινα του «Lizzo's Watch Out for the Big Grrrls».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτιά απειλεί σπίτια στη Φέριζα Σαρωνικού: Μήνυμα από 112 για εκκένωση - Οδηγία και στους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα

Πάτρα: Κατεπείγουσα έρευνα ζήτησε ο Πλεύρης για τον θάνατο του 49χρονου έξω από το νοσοκομείο

Τουρκία: Οργή για το μπλόκο των Αμερικανών βουλευτών στα F16: Για «απόφαση σκάνδαλο» μιλούν τα ΜΜΕ

Εφιάλτης για 29χρονη στον Άλιμο - Την απειλούσε με εκδικητικό πορνό για να πάει σπίτι του όπου φέρεται να τη βίασε

Οι ταινίες της εβδομάδας: Η υπερπαραγωγή του Netflix με τον Ryan Gosling και δύο οσκαρικές επανεκδόσεις

NetflixSquid GameCosmote TVυποψηφιότητεςΒραβεία Emmyειδήσεις τώραHBO Max