Σινεμά|25.07.2022 07:50

Οκτώ σειρές που μπορείτε να ξεκινήσετε αν αγαπήσατε το «Heartstopper» του Netflix

Άγγελος Γεραιουδάκης

Αν η καρδιά σας εξακολουθεί να σφίγγεται μετά το τέλος του «Heartstopper» του Netflix, δεν είστε οι μόνοι. Από το πρώτο «Γεια» του Νικ και του Τσάρλι μέχρι το πρώτο τους φιλί σ' ένα πάρτι, η βρετανική σειρά ενηλικίωσης έχει κάνει τους θαυμαστές της να παραληρούν. Για πολλούς LGBTQIA+ θεατές, είναι αναζωογονητικό να βλέπουν μια queer εφηβική ερωτική ιστορία να ξετυλίγεται. Αν έχετε ολοκληρώσει τη σειρά, πιθανώς αναζητάτε κάτι παρόμοιο. Μην ανησυχείτε, όμως, γιατί συγκεντρώσαμε κάποιες σειρές με queer έρωτες για να κάνουν την καρδιά σας να χτυπήσει δυνατά. 

Love, Victor

Το «Love, Victor» βασίζεται στην επιτυχημένη ταινία «Love, Simon» από τη νουβέλα της Becky Albertalli. Στη σειρά, ο Victor είναι ένας νέος μαθητής στο Γυμνάσιο Creekwood και στην πρώτη σεζόν η πλοκή κινείται γύρω από τον νέο χαρακτήρα. Η ιστορία παρακολουθεί το ταξίδι της αυτογνωσίας του: αντιμετωπίζει προκλήσεις στο σπίτι και παλεύει με τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Απευθύνεται στον Σάιμον όταν φαίνεται πολύ δύσκολο για εκείνον να προσαρμοστεί στο λύκειο. Η δεύτερη σεζόν ασχολείται με τα επακόλουθα του coming out του και ακολουθεί τον Victor, καθώς προχωρά σε αυτόν τον νέο κόσμο με τους φίλους του, ενώ παράλληλα ασχολείται με τη σχέση του με τον Benji, η οποία δοκιμάζεται πολλές φορές, εν μέρει λόγω της οικογένειας του Victor και ενός νέου πιθανού ερωτικού ενδιαφέροντος. Στην τρίτη σεζόν, ο Victor, η οικογένεια και οι φίλοι του αντιμετωπίζουν νέες καταστάσεις καθώς σκέφτονται το μέλλον τους μετά το λύκειο.

Sex Education

Για τρεις σεζόν, η βρετανική κωμωδία μας σύστησε τους αμήχανους και σεξουαλικά περίεργους εφήβους του γυμνασίου Moordale. Ενώ το «Sex Education» είναι γνωστό για την εξερεύνηση της εφηβικής σεξουαλικότητας, η σειρά ενηλικίωσης έχει επίσης κάνει τους θεατές να ερωτευτούν μια σειρά από αγαπημένους queer χαρακτήρες. Ο Eric (Ncuti Gatwa), ο καλύτερος φίλος του πρωταγωνιστή Otis (Asa Butterfield), είναι γκέι γιος μεταναστών από την Γκάνα και τη Νιγηρία. Κατά τη διάρκεια των σεζόν, ο Eric βιώνει το coming out στην οικογένειά του, τις πολιτισμικές και θρησκευτικές συγκρούσεις με την ταυτότητά του και ένα queer ερωτικό τρίγωνο. Η σειρά περιλαμβάνει χαρακτήρες που είναι non binary, πανσεξουαλικοί και ασεξουαλικοί, καθώς και εκείνους που εξακολουθούν να παλεύουν με τη σεξουαλικότητά τους.

Pose

Το «Pose» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του 1987 και μας ξεναγεί σ’ έναν μοναδικό, πολύχρωμο και άγνωστο για πολλούς «υπόγειο» κόσμο. Η σειρά του Ράιαν Μέρφι -δημιουργού των Glee, American Horror Story και Nip/Tuck- διεισδύει στον κόσμο του ball culture, του θεσμού που δημιούργησαν ομάδες διεμφυλικών drag queens, οργανώνοντας αυτοσχέδια «καλλιστεία» και διαγωνισμούς χορού ή μεταμφίεσης, που έχουν κάθε φορά και ένα διαφορετικό κεντρικό θέμα. Πάνω στη σκηνή αλλά και πίσω από τους προβολείς, κάθε μια από τις «βασίλισσες» αυτών των σουαρέ ζει τη δική της συναρπαστική ιστορία. Όμως οι διαγωνισμοί αυτοί δεν είναι απλά μια εκκεντρική μορφή διασκέδασης. Είναι ταυτόχρονα και η σωτηρία εκατοντάδων νέων ανθρώπων που, λόγω της ταυτότητάς τους, εγκαταλείφθηκαν από τις οικογένειές τους κυριολεκτικά στον δρόμο, χωρίς καμία διέξοδο σωτηρίας.

The Politician

Με δημιουργό και πάλι τον Ράιαν Μέρφι αλλά και τους Μπραντ Φάλτσακ και Ίαν Μπρέναν, ο «Πολιτικός» παρουσιάζει με αστείο και σατιρικό τρόπο τι χρειάζεται απλά για να γίνει κανείς πολιτικός. Στην πρώτη σεζόν, οι σχολικές εκλογές είναι στο επίκεντρο της ιστορίας, με πρωταγωνιστή τον Μπεν Πλατ στον ρόλο ενός εφήβου, που θέλει διακαώς να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, γι’ αυτό και ξεκινά νωρίς την προεκλογική του εκστρατεία με σημείο εκκίνησης ένα Λύκειο για πλουσιόπαιδα στην ηλιόλουστη Σάντα Μπάρμπαρα. Μαζί του, οι Γκουίνεθ Πάλτροου και Τζέσικα Λανγκ ηγούνται ενός εντυπωσιακού καστ. Στη σειρά, όλοι βρίσκουν τη φωνή τους, γυναίκες, άνδρες και μη δυαδικά άτομα, ετεροφυλόφιλες προσωπικότητες και LGBTQ + εκπρόσωποι, άτομα με ειδικές ανάγκες και διαφορετικές εθνικές καταγωγές.

Στη δεύτερη σεζόν, ο Πέιτον Χόμπαρτ (Μπεν Πλατ) προσπαθεί ν' ανατρέψει τη Ντίντι Στάντις (Τζούντιθ Λάιτ) στον προεκλογικό αγώνα για τη Γερουσία της Νέας Υόρκης. Ως επικεφαλής της πλειοψηφίας των Γερουσιαστών εδώ και πολλά χρόνια και έχοντας με το μέρος της, τον κόσμο αλλά και την αυστηρή επικεφαλής του επιτελείου Χαντάσα Γκολντ (Μπέτι Μίντλερ), η επανεκλογή της Ντίντι ήταν υποτίθεται εύκολη υπόθεση, όμως ο Πέιτον -ο οποίος βλέπει αυτήν την ευκαιρία ως το επόμενο βήμα της πορείας του προς την προεδρία- πρέπει να αποφασίσει τι είδους πολιτικός θέλει τελικά να γίνει, και να πετύχει, ακόμη κι αν αυτό προϋποθέτει ότι θα φέρει στο φως της δημοσιότητας μυστικά, ψέματα και ένα τρίο. Παράλληλα, η μητέρα του, η Τζορτζίνα Χόμπαρτ (Γκουίνεθ Πάλτροου), παίρνει μια κοσμοϊστορική απόφαση που απειλεί να επισκιάσει τον ίδιο και ό,τι ελπίζει να καταφέρει. Αν όμως ο Πέιτον θέλει να ξεχωρίσει ανάμεσα στους μικροπρεπείς πολιτικούς και να αναδειχθεί χωρίς να συμβιβαστεί, πρέπει να βρει τη φωνή του και το πολιτικό μήνυμα με το οποίο θα εμπνεύσει και θα ενθουσιάσει τους ψηφοφόρους.

Gossip Girl 

Hey, Upper East Siders. To Gossip Girl είναι ξανά εδώ. Χωρίς να φοβάται να εξερευνήσει τη σεξουαλικότητα, την ταυτότητα φύλου και τα ζευγάρια, η δραματική σειρά του HBO max βασίστηκε και πάλι σε βιβλίο της Cecily von Ziegesar, χωρίς ν' αποφεύγει όμως ν' απεικονίσει τους εφήβους, όπως είναι σήμερα. Στα επεισόδια παρακολουθούμε μια εντελώς νέα ομάδα πλούσιων μαθητών του λυκείου Upper East Side, οι οποίοι αναστατώνονται όταν ένα μυστηριώδες νέο κορίτσι μπαίνει στο παιχνίδι για να ταρακουνήσει τα πάντα. Πρόκειται για ένα ανανεωμένο, πιο συνειδητοποιημένο και με πολιτική θέση Gossip Girl.

Από τα μέλη του καστ ξεχωρίζουν η queer ηθοποιός και τραγουδοποιός Jordan Alexander, που υποδύεται τη Julien Calloway. Το τρανσέξουαλ μοντέλο και ηθοποιός Zion Moreno, αλλά και ο ανοιχτά ομοφυλόφιλος ηθοποιός και αστέρας του Broadway, Jason Gotay. Επίσης, στη σειρά συμμετέχουν οι Jordan Alexander, Eli Brown, Thomas Doherty, Tavi Gevinson, Emily Alyn Lind, Evan Mock, Zion Moreno, Whitney Peak, Savannah Lee Smith, Todd Almond, Adam Chanler-Berat, Johnathan Fernandez και Jason Gotay. Τέλος, η Kristen Bell συνεχίζει να δανείζει την φωνή της στο αγαπημένο Gossip Girl.

It's a Sin

Μπορεί η σειρά «It's a Sin» να είναι μία μίνι σειρά, αλλά η επίδρασή της σε εμάς και την τηλεόραση έχει αποδειχθεί σημαντική. Η βρετανική σειρά αφηγείται την επιδημία του AIDS με έναν τρόπο νέο και εμπνευσμένο. Στρέφοντας το ενδιαφέρον στις νεαρές ζωές που χάθηκαν εξαιτίας ενός ιού και μιας ανάλγητης κυβέρνησης. Το «It's a Sin» τραβά την προσοχή χωρίς περιττό μελόδραμα. Είναι μια σειρά που βρίσκει δύναμη στις πιο ήσυχες στιγμές της και μας στοιχειώνει, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο αυτή η δύναμη χρησιμοποιείται. 

Atypical

Καθώς ο πρωταγωνιστής Sam Gardner (Keir Gilchrist) διαχειρίζεται τον αυτισμό του, την οικογένεια, το σχολείο και την αγάπη, η μικρότερη αδελφή του Casey κάνει το δικό της ταξίδι. Υποδυόμενη από την non binary ηθοποιό Brigette Lundy - Paine, η Casey δεν γνωρίζει ότι έλκεται από τα κορίτσια. Zει το εφηβικό όνειρο και βγαίνει με το αγόρι της διπλανής πόρτας. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων σεζόν της σειράς, ο έρωτας της Casey για τη συμμαθήτριά της Izzie (Fivel Stewart) σταδιακά εξελίσσεται σε κάτι περισσότερο. Αν αγαπήσατε όλες τις ταραχώδεις στιγμές στο Heartstopper, τότε θα κλάψετε με δάκρυα χαράς για τη σχέση της Casey και της Izzie στο Atypical.

Young Royals

Αν ψάχνετε άλλη μια νεανική, queer ιστορία αγάπης, τότε ετοιμαστείτε να γίνετε φανατικοί λάτρεις του Wilmon. Το να είσαι κλειστός δεν είναι εύκολο για κανέναν, αλλά είναι ακόμα πιο περίπλοκο όταν είσαι ο διάδοχος του σουηδικού θρόνου. Αφού στέλνεται σε ένα οικοτροφείο, ο Βίλχελμ (Edvin Ryding) είναι επιτέλους σε θέση να εξερευνήσει περισσότερο την ταυτότητά του πέρα από το να είναι απλώς ένας νεαρός πρίγκιπας. Όταν γνωρίζει τον Simon (Omar Rudberg), έναν ανοιχτά ομοφυλόφιλο μαθητή, ο νεαρός γαλαζοαίματος βρίσκεται εγκλωβισμένος ανάμεσα στην αγάπη και το καθήκον. Όπως και ο Nick Nelson στο «Heartstopper», ο Wilhelm δεν είναι σίγουρος αν είναι αρκετά έτοιμος για να κάνει coming out - αλλά η σχέση του με τον Simon μπορεί να το αλλάξει αυτό.

Κάτι για το τέλος...

Πριν από λίγες ημέρες, η δημιουργός και συγγραφέας του «Heartstopper», Alice Oseman, ανακοίνωσε ό,τι «Ήμασταν πανευτυχείς με την παγκόσμια αντίδραση στο "Heartstopper" και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την ιστορία με άλλες δύο σεζόν. Μείνετε συντονισμένοι». 

Σωστά, ετοιμαστείτε να υποδεχτείτε δύο ακόμη σεζόν με τον Nick (Kit Connor), τον Charlie (Joe Locke) και όλους τους φίλους τους. Μετά την πρεμιέρα της, η σειρά εξακολουθεί να κατακτά τις καρδιές όλων, από την Kerry Washington μέχρι την κριτή του Drag Race Michelle Visage. Βασισμένη στα ομώνυμα graphic novels του Oseman, τα οποία στην Ελλάδα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα, η σειρά είναι μια γιορτή της queer αγάπης, της φιλίας και της χαράς.

«Ελπίζω ότι απλά κάνει τους ανθρώπους να χαμογελούν και να φωτίζει τη μέρα τους - αλλά ελπίζω επίσης ότι εμπνέει, ιδιαίτερα τους νέους queer ανθρώπους να πιστέψουν ότι μπορούν να βρουν την ευτυχία, το ρομάντζο και τη φιλία» αναφέρει η συγγραφέας στο Tudum. «Βάλαμε τόση αγάπη στη δημιουργία του "Heartstopper", οπότε η επανασύνδεση της ομάδας για άλλες δύο σεζόν είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα» σημειώνει ο εκτελεστικός παραγωγός Patrick Walters και προσθέτει «Είμαι για πάντα ευγνώμων στην Alice Oseman που μας εμπιστεύτηκε αυτή την όμορφη, μοναδική ιστορία που στον πυρήνα της επιδιώκει να αναμορφώσει την επόμενη γενιά των νέων LGBTQ+ ανθρώπων. Μείνετε συντονισμένοι». 

Στην πρώτη σεζόν, η οποία καλύπτει τους δύο πρώτους τόμους του graphic novel, παρακολουθούμε τη φιλία του Nick και του Charlie ν' ανθίζει και να μετατρέπεται στην πιο ολοκληρωμένη σχέση, καθώς φτιάχνουν αγγελάκια στο χιόνι και φιλιούνται στη βροχή. Οι θεατές γνωρίζουν, επίσης, τους φίλους τους Elle (Yasmin Finney) και Tao (William Gao), καθώς και τα είδωλα του σχολείου Tara (Corinna Brown) και Darcy (Kizzy Edgell). Τώρα που η σειρά θα συνεχιστεί, τι μπορούμε να περιμένουμε από τις επόμενες δύο σεζόν; Αν και η υπόθεση δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα, είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρξουν περισσότερες συγκλονιστικές στιγμές, καθώς και μια νέα λίστα τραγουδιών που θα έχετε στο repeat. Στο μεταξύ, βάλτε δυνατά ένα τραγούδι του Sir Babygirl και ερωτευτείτε ξανά τις πιο χαριτωμένες σκηνές του Nick και του Charlie.

HBO MaxΔιόπτραSex EducationΡάιαν ΜέρφιHuluPoseGossip GirlNetflixειδήσεις τώραqueerΓκουίνεθ Πάλτροου