Σινεμά|13.08.2022 14:01

Τα κινηματογραφικά νέα του Σαββατοκύριακου: To «Σινεμά ο Παράδεισος» γίνεται σειρά, η επιτυχία του νέου Top Gun και η «φούσκα» των συνδρομητικών

Newsroom

- Το «Σινεμά ο Παράδεισος», η ταινία του Τζουζέπε Τορνατόρε που αγαπήθηκε ιδιαίτερα, θα γίνει σειρά, με τον Τορνατόρε στη σκηνοθεσία και τη συγγραφή του σεναρίου.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Variety, παραγωγός της σειράς είναι ο Μάρκο Μπελάρντι της νεοσύστατης Bamboo Production. Ο Μπελάρντι δήλωσε μάλιστα ότι βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ μαζί με τον Τορνατόρε και διαπραγματεύονται συμφωνία με streaming πάροχο των ΗΠΑ, χωρίς όμως να τον κατονομάσει.

- Η ταινία με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ, «Top Gun: Maverick» ξεπέρασε τον «Τιτανικό» και χαρακτηρίστηκε ως η έβδομη ταινία με τα υψηλότερα έσοδα στο box office των ΗΠΑ, κερδίζοντας 662 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις εισιτηρίων.

Ο «Τιτανικός», μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του box office, απέφερε το μνημειώδες ποσό των 600,7 εκατομμυρίων δολαρίων στην αρχική του κυκλοφορία το 1997 και έχει αποφέρει 659 εκατομμύρια δολάρια με τις επόμενες επανακυκλοφορίες. Για την Paramount, το «Top Gun: Maverick» ξεπέρασε επίσης τον «Τιτανικό» ως η μεγαλύτερη ταινία του στούντιο στην 110χρονη ιστορία του. Ωστόσο, το έπος  του Τζέιμς Κάμερον εξακολουθεί να ξεπερνά την περιπέτεια με το μαχητικό αεροσκάφος του Τομ Κρουζ εκτός Βόρειας Αμερικής με 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια στο διεθνές box office και 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

- Οι φήμες που ήθελαν την Lady Gaga να είναι η νέα Χάρλεϊ Κουίν δίπλα στον Χοακίν Φίνιξ στο «Joker: Folie a Deux» επιβεβαιώθηκαν , αφού η δημοφιλής τραγουδίστρια ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως όντως θα πρωταγωνιστήσει ως μια εκδοχή της Χάρλεϊ Κουίν στην ταινία, και όλο αυτό το έκανε ανεβάζοντας ένα μικρό βίντεο στο twitter της το οποίο δείχνει της σιλουέτα του Φίνιξ και την δική της να χορεύουν στους ήχου του «Cheek to Cheek», πριν φανεί η ημερομηνία κυκλοφορίας 4 Οκτωβρίου 2024.

Τα νέα από τις συνδρομητικές πλατφόρμες

- Σχεδόν 400 δισ. δολ. από την κεφαλαιοποίησή τους έχασαν ορισμένες από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες ΜΜΕ και ψυχαγωγίας φέτος, καθώς η ύφεση, οι αλλαγές στη συμπεριφορά των χρηστών μετά την πανδημία αλλά και η κρίση που αντιμετωπίζει ο κλάδος της διαφήμισης, έχουν δημιουργήσει την «τέλεια καταιγίδα».

Αυτό αφορά μεγάλους μιντιακούς ομίλους αλλά και εταιρείες ψυχαγωγίας, μεταξύ των οποίων οι Disney, Netflix, Comcast, Spotify, Roku, Paramount, Fox, Warner Bros Discovery, The New York Times, News Corp. Οπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times, από την αρχή του έτους οι μετοχές μεγάλων αμερικανικών εταιρειών του κλάδου έχουν μειωθεί κατά μέσον όρο 35%, όταν ο δείκτης S&P 500 σημείωνε πτώση 13%. Η μείωση αυτή μεταφράζεται σε απώλειες που αγγίζουν τα 380 δισ. δολ. στην κεφαλαιοποίησή τους. Στελέχη και αναλυτές εκτιμούν πως η «φούσκα» στις μετοχές των εταιρειών αυτών έσκασε λόγω μιας σειράς παραγόντων. Καθώς οι ΗΠΑ και άλλες χώρες ανακάμπτουν από την πανδημία, ο κόσμος δείχνει πρόθυμος να βγει έξω και να αφιερώνει λιγότερο χρόνο μπροστά από την οθόνη του σπιτιού του.

- Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης των τριλογιών «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» και «Χόμπιτ» αποκαλύπτει ότι η παραγωγή του ζήτησε να συμμετάσχει στην επερχόμενη σειρά της Amazon «The Lord of the Rings: The Rings of Power» και υποσχέθηκε να του στείλει σενάρια - και στη συνέχεια δεν επικοινώνησε ποτέ ξανά μαζί του.

«Με ρώτησαν αν ήθελα να συμμετάσχω - [ο σεναριογράφος-παραγωγός Fran Walsh] και εγώ - και είπα: "Είναι αδύνατο να απαντήσω χωρίς να δω το σενάριο"», ανέφερε ο Jackson στον Scott Feinberg στο podcast Awards Chatter του The Hollywood Reporter. «Οπότε είπαν: 'Μόλις πάρουμε τα πρώτα δύο σενάρια, θα σας τα στείλουμε'. Και τα σενάρια δεν ήρθαν ποτέ. Αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που άκουσα, το οποίο ΟΚ. Δεν έχω κανένα παράπονο».

- Άφωνους άφησε τους θαυμαστές της DC η Warner Bros, όταν ανακοίνωσε πως δε θα κυκλοφορήσει τη νέα ταινία «Batgirl». Το «Batgirl», η κινηματογραφική μεταφορά του χαρακτήρα της DC Comics, «σκοτώθηκε» στη Warner Bros., αναφέρει χαρακτηριστικά το Variety. Δεν θα κάνει πρεμιέρα σε καμία πλατφόρμα του στούντιο - ούτε στις κινηματογραφικές αίθουσες, ούτε στο HBO Max. Σημειώνεται ότι η ταινία είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματά της και ήταν σχεδόν έτοιμη για να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη χρονιά στο HBO Max.

«Οι Batman, Superman, Wonder Woman, Aquaman, αυτοί είναι οι ήρωες που είναι γνωστοί σε ολόκληρο τον κόσμο. Και η ικανότητα να οδηγούμε αυτούς σε όλο τον κόσμο με υπέροχες ιστορίες είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς. Κάναμε μια επαναφορά. Αναδιαρθρώσαμε την επιχείρηση. Θα επικεντρωθούμε εκεί και θα υπάρχει μια ομάδα με 10ετές σχέδιο που θα επικεντρώνεται μόνο στο DC. Είναι πολύ παρόμοιο με τη δομή που ο Αλαν Χορν και ο Μπομπ Ιγκερ συνέθεσαν πολύ αποτελεσματικά με τον Κέβιν Φέιγκ στη Disney. Πιστεύουμε ότι θα μπορούσαμε να οικοδομήσουμε μια μακροπρόθεσμη, πολύ ισχυρότερη επιχείρηση βιώσιμης ανάπτυξης εκτός DC, και ως μέρος αυτού, θα επικεντρωθούμε στην ποιότητα», ξεκαθάρισε ο νέος CEO της Warner Ντείβιντ Ζάσλαβ ο οποίος τώρα αποφάσισε να μιλήσει, με την ευκαιρία της ενοποίησης του HBO Max και του Discovery+, και να δώσει κάποιες πολύ απαραίτητες εξηγήσεις.

Μεταξύ άλλων, επιβεβαίωσε πως το «The Flash» θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες, πάρα τα όσα έχουν γίνει με τον Εζρα Μίλερ, μαζί με τις ταινίες «Shazam! 2» και «Black Adam», τις οποίες λέει πως τις έχει δει και ότι είναι υπέροχες αλλά μπορούν να τις κάνουν ακόμα καλύτερες, που μπορεί να σημαίνει νέα γυρίσματα και ίσως κάποιες καθυστερήσεις στην κυκλοφορία τους.

Επιμέλεια: Μαίρη Τσίνου

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Lord of the ringsκινηματογράφοςσειρέςειδήσεις τώραΧοακίν ΦίνιξLady Gagaταινίεςσυνδρομητική τηλεόρασηΤομ Κρουζ