Σινεμά|03.09.2022 09:55

Τα κινηματογραφικά νέα του Σαββατοκύριακου: Ο Christian Bale στη νέα ταινία τρόμου του Netflix, η διακοπή της σειράς της Natalie Portman και η επιστροφή του Nicolas Cage

Μαίρη Τσίνου

- Ο Κρίστιαν Μπέιλ (Christian Bale) πρόκειται να συμμετάσχει στην πρώτη του μεγάλη ταινία για το Netflix Original το 2023. Δείτε όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το νέο γοτθικό θρίλερ The Pale Blue Eye.

Το The Pale Blue Eye του Netflix θα είναι γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Scott Cooper, γνωστό από τις ταινίες Crazy Heart, Black Mass, Hostiles και Out of the Furnace. Οι Cooper και Bale είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν στις δύο τελευταίες ταινίες και το The Pale Blue Eye είναι η τρίτη τους συνεργασία. Σύμφωνα με το Deadline, ο Cooper επεδίωκε να ξεκινήσει την παραγωγή της συγκεκριμένης ταινίας πάνω από μια δεκαετία.

Το The Pale Blue Eye είχε αρχικά ανακοινωθεί ως μέρος των ταινιών του Netflix για το 2022, αλλά τελικά θα κυκλοφορήσει σε δύο δόσεις. Αρχικά θα κυκλοφορήσει στις 23 Δεκεμβρίου για περιορισμένη κινηματογραφική προβολή, προτού προβληθεί παγκοσμίως στο Netflix στις 6 Ιανουαρίου 2023. Ο δημοφιλής ηθοποιός υποδύεται έναν βετεράνο ντετέκτιβ που ερευνά  μια σειρά από φόνους που έγιναν το 1830 στην Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ στο West Point, βοηθούμενος από έναν μαθητευόμενο, ο οποίος στην συνέχεια θα γίνει ένα διάσημος συγγραφέας, ο Edgar Allan Poe.

Μετά το The Unbearable Weight of Massive Talent και το επερχόμενο Renfield, ο Nicolas Cage δεν έχει τελειώσει με την επίδειξη των κωμικών του ικανοτήτων, καθώς πηγές αναφέρουν στο Deadline ότι θα πρωταγωνιστήσει στην κωμωδία Dream Scenario της A24. Η A24 θα αναλάβει τη χρηματοδότηση και την παραγωγή της ταινίας, ενώ τη σκηνοθεσία θα αναλάβει ο Kristoffer Borgli. Ο Ari Aster και ο Lars Knudsen θα είναι παραγωγοί υπό την επωνυμία Square Peg, ενώ ο Borgli θα γράψει και το σενάριο. Εκτός από το ότι περιγράφεται ως κωμωδία, οι λεπτομέρειες του έργου κρατούνται μυστικές.

- Τα γυρίσματα της mini σειράς της Apple TV+ Lady in the Lake με την Natalie Portman διακόπηκαν το απόγευμα της προηγούμενης Παρασκευής, αφού μια ομάδα κατοίκων της Βαλτιμόρης απείλησε την παραγωγή, όπως ανέφερε πρώτη η Baltimore Banner το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα της Βαλτιμόρης, μια ομάδα κατοίκων της περιοχής ήρθε αντιμέτωπη με τους παραγωγούς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στην Park Avenue στο κέντρο της πόλης, τονίζοντας ότι «θα επέτρεπαν τη συνέχιση των γυρισμάτων» αν οι παραγωγοί τους κατέβαλαν 50.000 δολάρια, ανέφερε η αστυνομία σε δήλωσή της στους Los Angeles Times. Οι αρμόδιοι αρνήθηκαν να καταβάλουν το ποσό και η ομάδα απείλησε ότι «θα επέστρεφε αργότερα εκείνη τη μέρα[και] θα πυροβολούσε κάποιον» αν συνεχίζονταν τα γυρίσματα. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, το αστυνομικό τμήμα της Βαλτιμόρης έχει εντοπίσει έναν ύποπτο και το κίνητρο για τις απειλές κατά της παραγωγής της σειράς.

Σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στο Vanity Fair, η αστυνομία εντόπισε τον 43χρονο Keith L. Brown από το Pikesville του Maryland, έναν «πλανόδιο πωλητή ο οποίος ήταν αναστατωμένος γιατί δεν είχε αποζημιωθεί από την παραγωγή, καθώς δεν μπορούσε να λειτουργήσει την επιχείρησή του με ρούχα όσο το συνεργείο έκανε γυρίσματα στο συγκεκριμένο σημείο». Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στη VF ότι αφού οι αστυνομικοί «παρατήρησαν ότι εμπλέκεται σε πωλήσεις ναρκωτικών», ο Μπράουν συνελήφθη με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών.

Το Lady in the Lake, το οποίο είναι διασκευή του μυθιστορήματος της Laura Lippman και δημιουργήθηκε από την Alma Har'el του Honey Boy, διαδραματίζεται στη Βαλτιμόρη της δεκαετίας του 1960. Πρωταγωνιστούν η βραβευμένη με Όσκαρ Natalie Portman και η υποψήφια για Emmy Moses Ingram, καθώς και οι Mikey Madison, Y'Lan Noel και Brett Gelman. Τα γυρίσματα του έργου ξεκίνησαν τον Απρίλιο και αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι τον Οκτώβριο.

Τι θα δούμε στις συνδρομητικές πλατφόρμες

- Μια ιδιαίτερη σειρά που μέσα από μια σύγχρονη ματιά εξερευνά την ελληνική και τη ρωμαϊκή μυθολογία, εστιάζοντας στη σχέση φύλου-πολιτικής, την εξουσία και τον Κάτω Κόσμο. Η ελληνική μυθολογία έρχεται στο Netflix με μία σειρά υπερπαραγωγή 10 επεισοδίων και τίτλο «Kaos» σε σενάριο της Τσάρλι Κόβελ, γνωστή από το «The End of the F*ing World». Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Deadline η Ντέμπι Μαζάρ θα υποδυθεί τη Μέδουσα μαζί με τους Τζεφ Γκόλντμπλουμ, Τζάνετ ΜακΤίρ και Ντέιβιντ Θιούλις. Η Γκιόργκι Μπάνκς-Ντέιβις θα σκηνοθετεί ενώ στη σειρά θα πρωταγωνιστούν οι Κίλιαν Σκοτ, Μίσια Μπάτλερ, Κλιφ Κέρτις, Λέιλα Φαρζάντ, Ναμπάαν Ριζγουάν, Ρακίε Αγιόλα, Ορόρα Περινέου, Στάνλεϊ Τάουνσεντ και η Μπίλι Πάιπερ. Όπως αποκάλυψε το Deadline, ο Γκόλντμπλουμ θα υποδυθεί τον Δία, έχοντας αντικαταστήσει τον Χιου Γκραντ.

- Ο Ben Kingsley υποδυθεί ξανά τον Trevor Slattery στη σειρά Wonder Man των Marvel Studios στο Disney+, σύμφωνα με το Variety. Τον Ιούνιο έγινε γνωστό για πρώτη φορά ότι η σειρά βρισκόταν στα σκαριά. Θα επικεντρώνεται στον χαρακτήρα του Marvel Simon Williams, γνωστού και ως Wonder Man. Στα κόμικς, ο Williams είναι ο γιος ενός πλούσιου βιομήχανου του οποίου η εταιρεία περνά δύσκολες στιγμές λόγω του ανταγωνισμού από την Stark Industries του Tony Stark. Τότε ο Williams δέχεται μια προσφορά από τον κακοποιό Baron Zemo που του δίνει υπερδυνάμεις. Αφού όμως ήρθε σε σύγκρουση αρκετές φορές με τους Avengers, ο Wonder Man εντάσσεται τελικά στις τάξεις τους. Ο Kingsley υποδύθηκε για πρώτη φορά τον Slattery στο Iron Man 3. Ο ρόλος συνδέει και πάλι τον Kingsley με τον Destin Daniel Cretton, ο οποίος σκηνοθέτησε και συνέγραψε το «Shang-Chi» και θα είναι εκτελεστικός παραγωγός και συνδημιουργός της σειράς Wonder Man.

συνδρομητική τηλεόρασηειδήσεις τώραταινίεςκινηματογράφοςNetflixΚρίστιαν ΜπέιλΝίκολας ΚέιτζΝάταλι Πόρτμανσειρές