Σινεμά|16.09.2022 17:00

Stranger Things: «Θα ήθελα να πεθάνω με τιμή» - Τι είπε η Maya Hawke για τον ρόλο της στη δημοφιλή σειρά του Netflix

Newsroom

Αν περιμένετε spoiler για το Stranger Things, μην ρωτήσετε την Μάγια Χοκ (Maya Hawke). «Δεν είμαι χρήσιμη σε αυτό», λέει με αυτοπεποίθηση η 24χρονη μέσω Zoom, από το σπίτι που νοίκιασε η μαμά της, Ούμα Θέρμαν (Uma Thurman), στο Sag Harbor της Νέας Υόρκης. «Ο χαρακτήρας μου δεν έχει έναν τόνο από spoil-y σημεία της ιστορίας. Είμαι η κωμική ανακούφιση», είπε σε συνέντευξή της στο Rolling Stone.

Η Χοκ -ο πατέρας της οποίας είναι ο Ίθαν Χοκ (Ethan Hawke)- υποδύεται τη Ρόμπιν Μπάκλεϊ, τη γοητευτική, κλειστή σπασίκλα της μπάντας που αντιμετωπίζει τέρατα μαζί με τον βοηθό της, τον Στιβ Χάρινγκτον (Τζο Κίρι). Αλλά όταν δεν σώζει την πόλη Χόκινς, η Χοκ είναι μουσικός με ένα νέο πλούσιο φολκ άλμπουμ, το Moss, που κυκλοφορεί στις 23 Σεπτεμβρίου. «Το μόνο που θέλω πραγματικά από έναν δίσκο είναι η άδεια να κάνω άλλον έναν", λέει. "Θέλω απλώς να αρέσει αρκετά στον κόσμο», σημείωσε η Χοκ.

Στην ερώτηση αν το γεγονός ότι είναι κόρη δύο διασημοτήτων την επηρεάζει ώστε να θέλει να αποδείξει την αξία της, η 24χρονη ηθοποιός και μουσικός απαντά: «Ίσως αυτό να είναι μέρος αυτού. Δεν έχω ιδέα ποια θα ήμουν αν ήμουν κάποια άλλη. Αισθάνομαι ότι ο μόνος τρόπος για να χειριστείς το θέμα του νεποτισμού -που σίγουρα σου δίνει τεράστια πλεονεκτήματα σε αυτή τη ζωή- είναι ότι θα έχεις ευκαιρίες δωρεάν, αλλά οι ευκαιρίες δεν θα είναι άπειρες- οπότε πρέπει να συνεχίσεις να δουλεύεις και να κάνεις καλή δουλειά. Αν κάνεις κακή δουλειά, οι ευκαιρίες θα σταματήσουν. Αυτό είναι το ήθος μου».

 

Η Μάγια Χοκ εξέφρασε ακόμη την πεποίθησή της ότι οι περισσότεροι αγαπημένοι χαρακτήρες της σειράς θα πεθάνουν στην πέμπτη και τελευταία σεζόν του σίριαλ του Netflix. «Θα ήθελα πολύ να πεθάνω και να έχω τη δική μου ηρωική στιγμή», είπε και πρόσθεσε: «Θα ήθελα πολύ να πεθάνω με τιμή, όπως θα έκανε κάθε ηθοποιός».

H ίδια ξέρει ότι ένας θάνατος μπορεί να μην είναι στο πλάνο των σεναριογράφων καθώς οι δημιουργοί της σειράς αγαπούν τους ηθοποιούς τους. «Ο λόγος που γράφουν τόσο όμορφα για μένα και για όλους τους άλλους είναι επειδή ερωτεύονται τους ηθοποιούς και τους χαρακτήρες τους και δεν θέλουν να τους σκοτώσουν. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα όμορφο στοιχείο που έχουν και δεν θα το ευχόμουν να το χάσουν», εξήγησε.

Στο ενδεχόμενο ενός spinoff η Χοκ σχολίασε: «Κανονικά δεν θα ήμουν υπέρμαχος ενός spinoff, αλλά αν μπορούσα να το κάνω με τον Joe Keery, θα έκανα τα πάντα. Είναι τόσο αστείος και υπέροχος και έξυπνος και έχει μεγάλα όρια. Είναι εξαιρετικός συνάδελφος και θα έκανα τα πάντα μαζί του».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Stranger ThingsΟύμα Θέρμανειδήσεις τώραNetflixηθοποιός