Σινεμά|25.09.2022 18:44

The Crown: Αυτό είναι το teaser της πέμπτης σεζόν της δημοφιλούς σειράς

Newsroom

Το Σάββατο, το Netflix ανακοίνωσε την ημερομηνία της πρεμιέρας της επόμενης σεζόν της επιτυχημένης σειράς «The Crown» κατά τη διάρκεια του εικονικού Tudum: A Netflix Global Fan Event. Οι υπεύθυνοι της πλατφόρμας επιβεβαίωσαν ότι η 5η σεζόν του The Crown θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου.

Το επόμενο κεφάλαιο θα είναι η προτελευταία σεζόν για τη σειρά που είναι εμπνευσμένη από τη ζωή της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Αν και τα σχέδια είναι σε εξέλιξη και οι ηθοποιοί έχουν επιλεγεί για την 6η σεζόν, ο δημιουργός της σειράς Peter Morgan επιβεβαίωσε στο Deadline ότι η «αυλαία θα κλείσει» στην επόμενη σεζόν. 

Λίγο αργότερα δόθηκε στη δημοσιότητα και το teaser για την πέμπτη σεζόν της δημοφιλούς σειράς:

Υπενθυμίζεται ότι η σειρά θα τελειώσει οριστικά στην έκτη σεζόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημιουργός Πιτερ Μόργκαν, σκοπεύει να φτάσει την ιστορία της βασιλικής οικογένειας στις αρχές του 2000, αφού θεωρεί πως υπάρχει «ζουμί» και ενδιαφέρουσες υποθέσεις που αξίζει να ειπωθούν: «Καθώς αρχίσαμε να συζητάμε την πέμπτη σεζόν, σύντομα έγινε σαφές ότι για να ανταποκριθούμε στην πλούσια και πολύπλοκη ιστορία, πρέπει να επιστρέψουμε στο αρχικό μας σχέδιο και να κάνουμε έξι σεζόν. Η έκτη σεζόν δεν θα μας φέρει πολύ κοντά στη σημερινή εποχή – απλώς θα μας επιτρέψει να καλύψουμε την ίδια περίοδο με μεγαλύτερη λεπτομέρεια» δήλωσε.

«Το The Crown είναι ένα ερωτικό γράμμα προς [τη βασίλισσα] και δεν έχω τίποτα να προσθέσω προς το παρόν, μόνο σιωπή και σεβασμό», δήλωσε ο Morgan σε δήλωσή του μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ στις 8 Σεπτεμβρίου. «Αναμένω ότι θα σταματήσουμε τα γυρίσματα και από σεβασμό». Τα γυρίσματα όντως είχαν διακοπεί για λίγες ημέρες και η παραγωγή της 6ης σεζόν συνεχίστηκε στην Ισπανία στις 14 Σεπτεμβρίου.

Καθ' όλη τη διάρκεια της σειράς, το The Crown έχει επιλέξει νέους ηθοποιούς για να αντικατοπτρίζει τους βασιλείς καθώς μεγαλώνουν όσο περνούν τα χρόνια. Στην 5η σεζόν θα πρωταγωνιστήσουν η Imelda Staunton ως βασίλισσα Ελισάβετ, ο Jonathan Pryce ως πρίγκιπας Φίλιππος, η Lesley Manville ως πριγκίπισσα Μαργαρίτα, ο Dominic West ως πρίγκιπας Κάρολος και η Elizabeth Debicki ως πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Η Staunton παίρνει την τιάρα από την Olivia Colman, η οποία υποδύθηκε τη βασίλισσα Ελισάβετ στις σεζόν 3 και 4, αφού η Claire Foy είχε τον ρόλο στις σεζόν 1 και 2. Και οι δύο ηθοποιοί κέρδισαν βραβείο Emmy για την ερμηνεία τους.

Την εβδομάδα που πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ, η 1η σεζόν του The Crown ανέβηκε στο Top 10 του Netflix, προφανώς για πρώτη φορά συνδεόμενη με ένα νέο κοινό. Από τις 5 έως τις 11 Σεπτεμβρίου, οι συνδρομητές του Netflix έκαναν streaming 17,6 εκατομμύρια ώρες του The Crown, φέρνοντας την πρώτη σεζόν της ιστορικής επιτυχίας στο Νο 7 του Top 10 των αγγλόφωνων σειρών του Netflix, ανέφερε το Variety.

«Η Αυτού Μεγαλειότης Βασίλισσα Ελισάβετ Β' ήταν στις καρδιές και στο μυαλό των τηλεθεατών», ανέφερε το Netflix σε δήλωσή του.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ειδήσεις τώραΒασίλισσα ΕλισάβετNetflixThe Crown