Σινεμά|01.10.2022 13:09

Τα κινηματογραφικά νέα του Σαββατοκύριακου: Η νέα ταινία του Λάνθιμου με την Emma Stone, το Matrix γίνεται μιούζικαλ και η επιτυχία του Lord of the Rings της Amazon

Newsroom

- Ο σκηνοθέτης του The Favourite, Γιώργος Λάνθιμος, και η Searchlight Pictures συνεχίζουν την επιτυχημένη συνεργασία τους, καθώς το στούντιο έδωσε το πράσινο φως για την επόμενη ταινία με τίτλο AND. Οι Emma Stone, Jesse Plemons, Willem Dafoe και Margaret Qualley θα είναι ανάμεσα στο καστ, σύμφωνα με το Deadline. Με σενάριο από την Element Pictures και την Film4 και σεναριογράφο τον Λάνθιμο και τον Ευθύμη Φιλίππου, η ταινία είναι παραγωγή των Ed Guiney και Andrew Lowe της Element, σε συνεργασία με την Kasia Malipan και τον Έλληνα σκηνοθέτη.

Οι ταινίες του Λάνθιμου την τελευταία δεκαετία περιλαμβάνουν μια σειρά εξαιρετικών παραγωγών όπως το The Lobster, το οποίο ήταν υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου, και το The Killing of a Sacred Deer, τα οποία ήταν επίσης παραγωγή της Element. Η μεγάλου μήκους ταινία του, Dogtooth, κέρδισε το βραβείο Un Certain Regard στο Φεστιβάλ Καννών το 2009 και ήταν υποψήφια για Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία στα Όσκαρ του 2011. Η Stone επανέρχεται μετά την ταινία The Favourite, για την οποία ήταν υποψήφια για Όσκαρ. Η δημοφιλής ηθοποιός, η οποία κέρδισε το Όσκαρ  για τον ρόλο της στην ταινία La La Land του Damien Chazelle, πρωταγωνιστεί επίσης στο επερχόμενο Poor Things του Λάνθιμου, ενώ θα την δούμε και στο The Curse, μια κωμική σειρά της Showtime στην οποία η Stone είναι και παραγωγός.

 

-  Ο Ντάνι Μπόιλ (Danny Boyle) πρόκειται να σκηνοθετήσει μια χορευτική διασκευή της υπερπαραγωγής επιστημονικής φαντασίας «The Matrix» του 1999.  Με τίτλο «Free Your Mind», το μιούζικαλ, με άδεια της Warner Bros. Theatre Ventures, πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Factory International, έναν νέο χώρο τέχνης στο Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου. Η παραγωγή θα εγκαινιάσει τη λειτουργία του χώρου.

«Συνδυάζοντας τη χιπ-χοπ χορογραφία εκατοντάδων χορευτών με τον πιο πρόσφατο καθηλωτικό σχεδιασμό, το "Free Your Mind" θα οδηγήσει το κοινό σε ένα συναρπαστικό ταξίδι μέσα από το "The Matrix" και σε μια νέα σφαίρα δυνατοτήτων», αναφέρεται σε ανακοίνωση. Είναι μια ασυνήθιστη κίνηση για τον Μπόιλ, ο οποίος κέρδισε Όσκαρ για το «Slumdog Millionaire», αλλά όχι εντελώς απροσδόκητη. Ο Mikey J συνθέτει τη μουσική για το χορευτικό σόου, ενώ ο Kenrick «H2O» Sandy έχει αναλάβει τη χορογραφία.

-  Ένα ακόμη American Pie βρίσκεται στα σκαριά, το οποίο θα γράψει η ηθοποιός του Insecure και σκηνοθέτης του Definition Please, Sujata Day. Λεπτομέρειες της πλοκής δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, αλλά η ιστορία βασίζεται στην αρχική της πρόταση και περιγράφεται ως μια νέα προσέγγιση.

- Οι οπαδοί του «Futurama» θα μπορούν να ακούσουν ξανά τον ράπερ Coolio στην αγαπημένη τους σειρά - ο εκλιπών ράπερ ηχογράφησε κομμάτια για τη σειρά κινουμένων σχεδίων πριν από το θάνατό του - δίνοντας στους δημιουργούς της σειράς την ευκαιρία να αποχαιρετήσουν τον Coolio και τον χαρακτήρα του. Ο David X. Cohen, εκτελεστικός παραγωγός του «Futurama», ανέφερε στο TMZ ότι σοκαρίστηκε όταν έμαθε για τον θάνατο του Coolio, ειδικά επειδή ηχογράφησε ατάκες για την επερχόμενη σεζόν τους μόλις λίγες εβδομάδες πριν.

Tι θα δούμε στις συνδρομητικες πλατφόρμες

- Μέσα σε λίγες εβδομάδες κυκλοφορίας, το «Lord of the Rings: The Rings of Power» κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή δύο top 10 της Nielsen. Το «The Rings of Power» βρέθηκε στην κορυφή των διαγραμμάτων streaming προγραμμάτων και streaming πρωτότυπων προγραμμάτων. Η έκδοση αυτής της εβδομάδας από τη Nielsen καλύπτει τίτλους που είναι διαθέσιμοι στο streaming από τις 29/8 έως τις 4/9. Το "Rings of Power" κυκλοφόρησε την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε είχε μόνο δύο ημέρες για να βρεθεί στην κορυφή με τα δύο επεισόδια που κυκλοφόρησαν.

- Τρίτη σεζόν για το Emily In Paris και η Emily επιστρέφει στο Netflix και στις οθόνες μας στις 21 Δεκεμβρίου με ανανεωμένο look και ερωτικές περιπέτειες. Τα στιγμιότυπα που κυκλοφόρησαν δείχνουν κάποιες από τις μοναδικές στυλιστικές επιλογές για τους ηθοποιούς της σειράς. Από ό,τι φαίνεται, η Emily (Lily Collins) εξακολουθεί να ζει την όμορφη παριζιάνικη ζωή της με τους φίλους και τους συναδέλφους της, ενώ σε μια φωτογραφία τα πράγματα φαίνεται να αναθερμαίνονται μεταξύ εκείνης και του Alfie (Lucien Laviscount). Στην άλλη πλευρά του μικρού ερωτικού της τριγώνου, τα πράγματα μεταξύ της Emily και του Gabriel (Lucas Bravo) φαίνονται λίγο τεταμένα.

 

- Το πρώτο μέρος της 4ης σεζόν της σειράς του Netflx «You» θα κάνει πρεμιέρα στις 10 Φεβρουαρίου, με το δεύτερο να ακολουθεί στις 10 Μαρτίου και ο Joe μάς περιμένει ζητώντας μας να τον αποκαλούμε καθηγητή Jonathan Moore.

 

ειδήσεις τώραΓιώργος ΛάνθιμοςσειρέςNetflixΈμμα Στόουνταινίεςκινηματογράφος