Σινεμά|24.10.2022 11:36

House Of The Dragon: Έρχονται περισσότερες μάχες, πόλεμος και χιούμορ στη δεύτερη σεζόν

Newsroom

Οι υπεύθυνοι του «House of the Dragon» υπόσχονται ότι η δεύτερη σεζόν θα προσφέρει περισσότερες συγκινήσεις και ανατροπές για τα εκατομμύρια των θαυμαστών του Game of Thrones που παρακολουθούν, μαζί με περισσότερο χιούμορ στα πρότυπα της αρχικής σειράς.

Ο showrunner Ryan Condal, δήλωσε στους Times του Λονδίνου ότι οι παραγωγοί επιβράδυναν σκόπιμα την αφήγηση της πρώτης σεζόν, για να εξασφαλίσουν ότι οι θεατές θα επενδύσουν στους νέους χαρακτήρες. Ο ίδιος εξήγησε: «Θα φτάσουμε στο θέαμα», επιμένει. «Αλλά πρέπει να καταλάβουμε την πολυπλοκότητα αυτών των ανθρώπων πριν τους ρίξουμε στον πόλεμο». 

Επίσης, αισθητή στην πρώτη σεζόν, η οποία ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο HBO, ήταν η μειωμένη απεικόνιση της σεξουαλικής βίας που ήταν τόσο αναπόσπαστο μέρος του Game of Thrones, με τις επιθέσεις στην ιστορία να λαμβάνουν χώρα εκτός οθόνης.

Ο Condal δήλωσε στους Times: «Αν και υπάρχουν άβολες σκηνές στη σειρά, προσπαθήσαμε να μείνουμε μακριά από οτιδήποτε έμοιαζε περιττό για την αφήγηση της ιστορίας. Έτσι, όταν ο βιασμός [από τον πρίγκιπα Aegon μιας υπηρέτριας] συνέβη στο όγδοο επεισόδιο, στοιχειώνει τους θεατές επειδή βλέπουν τι κάνει στη νεαρή γυναίκα αντί να δουν το ίδιο το γεγονός. Είναι η ιστορία που αφηγούμαστε - μπορούμε να φανταστούμε πώς έμοιαζε. Το έχουμε ξαναδεί στην τηλεόραση. Δεν χρειάζεται να δούμε την ίδια την πράξη».

Ο Condal υπόσχεται ότι θα υπάρξουν και πιο ανάλαφρες στιγμές στην επόμενη σεζόν, όταν οι σεναριογράφοι θα προσπαθήσουν να εισάγουν «με φυσικούς τρόπους στιγμές ελαφρότητας» μέσα στο δράμα. Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι εργάζονται χωρίς το κωμικό ταλέντο του βραβευμένου με Emmy Peter Dinklage, ο οποίος υποδύθηκε τον ευγενή νάνο Tyrion Lannister με τόσο εντυπωσιακό τρόπο στο Game of Thrones. Αντ' αυτού, πρόσθεσε: «Νομίζω ότι ο Matt Smith είναι πολύ αστείος. Αν υπάρχει ένας χαρακτήρας που δεν νοιάζεται, αυτός είναι ο Daemon».

Η σειρά έχει μέχρι στιγμής αποδειχθεί επιτυχημένη για το HBO, με 29 εκατομμύρια θεατές στις ΗΠΑ. Είναι η πρώτη σεζόν με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ιστορία του δικτύου. «Είναι μια σειρά πρόκληση, επειδή ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι είναι διχασμένοι ανάμεσα σε πολλές οθόνες και κανάλια, και απαιτούμε από εσάς να δώσετε προσοχή στις αλλαγές στο timeline και στους ηθοποιούς», δήλωσε ο Condal. «Αλλά έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

HBOειδήσεις τώραHouse of the DragonGame of Thrones