Σινεμά|29.10.2022 12:24

Τα κινηματογραφικά νέα του Σαββατοκύριακου: Η πρεμιέρα του Black Panther, ο «Γιος» με τον Hugh Jackman και η επιτυχία του Squid Game

Newsroom

- Αστέρες, σκηνοθέτες και ειδικοί καλεσμένοι βρέθηκαν στο El Capitan Theatre το βράδυ της Τετάρτης στο Χόλιγουντ για την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας Black Panther των Marvel Studios: Wakanda Forever. Η Disney ξεκινά την κυκλοφορία της πολυαναμενόμενης ταινίας στο εξωτερικό στις 9 Νοεμβρίου, ενώ στις αίθουσες των ΗΠΑ θα προβληθεί στις 11 Νοεμβρίου.

Στην πρεμιέρα έδωσαν το «παρών» οι πρωταγωνιστές Letitia Wright, Lupita Nyong'o, Danai Gurira, Winston Duke, Angela Bassett, Tenoch Huerta Mejia, Dominique Thorne, Michaela Coel, Alex Livinalli και Mabel Cadena. Στο κόκκινο χαλί βρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος της Marvel και παραγωγός Kevin Feige με τον παραγωγό Nate Moore και τους εκτελεστικούς παραγωγούς Louis D'Esposito και Victoria Alonso.

Ο σκηνοθέτης Ryan Coogler μίλησε στο Deadline για τον εκλιπόντα ηθοποιό Chadwick Boseman, ο οποίος πρωταγωνίστησε στην πρώτη ταινία και δήλωσε: «Ήταν ένας "γίγαντας", η οθόνη δεν μπορούσε να τον χωρέσει. Το να βλέπεις τις ταινίες του είναι σαν να γνωρίζεις μόνο ένα κομμάτι του. Νιώσαμε τόσο τυχεροί που γνωρίσαμε συνολικά και προσπαθούμε να τον τιμήσουμε σε αυτή τη ταινία».

Στο κόκκινο χαλί περπάτησαν επίσης ο Michael B Jordan, η Rege-Jean Page, ο Tyler Perry και η Ριάνα (Rihanna), της οποίας το τραγούδι «Lift Me Up», το κορυφαίο single του soundtrack, κυκλοφόρησε την Παρασκευή.

- Μετά το The Father (Ο Πατέρας), ο βραβευμένος με Όσκαρ Florian Zeller επιστρέφει για να αναδείξει ακόμα μία πολύπλοκη σχέση σε μία εξαιρετικά δύσκολή συνθήκη στην ταινία «Ο Γιος». Μία τρυφερή αλλά και σπαρακτική ιστορία για τη σχέση πατέρα και γιού. Πρωταγωνιστούν ο Χιου Τζάκμαν, η Λόρα Ντερν, η Βανέσα Κίρμπι και ο Ζεν ΜακΓκράθ. Μαζί τους, ο Άντονι Χόπκινς, σε μία συμμετοχή που γεφυρώνει το τωρινό έργο με το προηγούμενο.

Η ταινία ακολουθεί μια οικογένεια που προσπαθεί να ενωθεί μετά την πλήρη διάλυση της. Ο Πίτερ αντικρίζει την ήδη ταραχώδη ζωή του με το νεογέννητο παιδί του και τη σύντροφο του Μπεθ να αναστατώνεται, όταν η πρώην σύζυγος του Κέιτ εμφανίζεται με τον γιο τους, που πλέον είναι έφηβος. Ο νεαρός που απουσιάζει εδώ και μήνες από το σχολείο, είναι ταλαιπωρημένος, απόμακρος και οργισμένος. Ο Πίτερ καθώς προσπαθεί να φροντίσει τον Νίκολας, ανησυχεί και για την Μπεθ και τον νεογέννητο γιό τους. Μια εξαιρετική πρόταση για δουλειά στην Ουάσινκτον τον δυσκολεύει να βρει τις ισορροπίες. Όμως, καθώς προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος, φαίνεται να χάνει τον Νίκολας στο παρόν.

Tα νέα από τις συνδρομητικές πλατφόρμες

- Το «Squid Game» παραμένει το νοτιοκορεατικό δράμα με τις περισσότερες αναζητήσεις παγκοσμίως, σύμφωνα μια νέα μελέτη. Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας κυβερνοασφάλειας VPN Overview, η σειρά του Netflix εξακολουθεί να προσελκύει 15 εκατομμύρια αναζητήσεις στο διαδίκτυο μηνιαίως, παρά το γεγονός ότι κυκλοφόρησε πριν από ένα χρόνο, στα μέσα Σεπτεμβρίου 2021. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το «All of Us Are Dead», μια σειρά με θέμα μια αποκάλυψη ζόμπι που βασίζεται σε ένα δημοφιλές webtoon, με σχεδόν τρία εκατομμύρια μηνιαίες αναζητήσεις. Και οι δύο σειρές έχουν ήδη ανανεωθεί για δεύτερη σεζόν. 

- Ο Τζέσι Γουίλιαμς θα συμμετάσχει στην 3η σεζόν του «Only Murders in the Building». Ο Williams θα επανέλθει ως ντοκιμαντερίστας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υπόθεση στην οποία εργάζονται η Mabel (Selena Gomez), ο Charles (Steve Martin) και ο Oliver (Martin Short).

Η σειρά ακολουθεί τρεις απίθανους φίλους που ζουν στο ίδιο κτίριο στη Νέα Υόρκη και τους ενώνει η αγάπη τους για το αληθινό έγκλημα, όταν καλούνται να λύσουν μια μυστηριώδη δολοφονία και αρχίζουν να ηχογραφούν ένα δικό τους podcast. Στην 1η σεζόν, ερευνούν τον θάνατο του γείτονά τους Tim Kono, ενώ στη 2η σεζόν προσπαθούν να εξιχνιάσουν την δολοφονία της προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της πολυκατοικίας τους Bunny Folger (Jayne Houdyshell). Μαζί με τους Williams, Gomez, Martin και Short, στην 3η σεζόν πρωταγωνιστεί και ο Paul Rudd.

Black PantherSquid GameNetflixDisney+ειδήσεις τώρακινηματογράφοςΧιού Τζάκμαν