Σινεμά|24.02.2019 13:09

Λίγο πριν τα Όσκαρ 2019...

Άντα Δαλιάκα

Πάρτι, δεξιώσεις, προγνωστικά της τελευταίας στιγµής που χρίζουν το υποψήφιο για 10 Όσκαρ «Ρόµα» απόλυτο φαβορί, γκρίνιες για το φιάσκο του οικοδεσπότη... O Γιώργος Λάνθιµος στα οσκαρικά αφιερώµατα του IMDB, της κορυφαίας διαδικτυακής κινηµατογραφικής «εγκυκλοπαίδειας», o «δικός µας» αλλά και της «Ευνοούµενης» µοντέρ Γιώργος Μαυροψαρίδης σε «µπρα ντε φερ» για το αγαλµατίδιο καλύτερου µοντάζ µε τον συνάδελφό του, «ευνοούµενο» των στοιχηµάτων, Χανκ Κόργουιν του «Vice: Ο δεύτερος στην ιεραρχία», οι «Queen» σε ζωντανή περφόρµανς στη σκηνή του Dolby Theatre. Αυτές είναι µερικές από τις εικόνες και τις εξελίξεις της τελευταίας εβδοµάδας πριν από την αυριανή 91η τελετή απονοµής των βραβείων Όσκαρ.

Τι περιµένουµε από αυτήν την απονοµή, τι θα έχει το µενού της δεξίωσης για νικητές και χαµένους και γιατί η Χαλκιδική είναι «hot» στο Χόλιγουντ θα τα αναλύσουµε αµέσως.

Οµολογούµε ότι περιµένουµε µε περιέργεια το σόου των Όσκαρ για δύο λόγους: ο ένας είναι (φυσικά) ο Γιώργος Λάνθιµος και η συγκοµιδή αγαλµατιδίων που κυνηγάει η ταινία του. Η «Ευνοούµενη» είναι υποψήφια για 10 Όσκαρ και ο Λάνθιµος διεκδικεί δύο βραβεία – καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας. Το γκανιάν της βραδιάς, ωστόσο, είναι ο Μεξικανός Αλφόνσο Κουαρόν, τον οποίο οι µαθηµατικές εξισώσεις θέλουν µεγάλο νικητή.

Ο δεύτερος λόγος που ανυποµονούµε για το οσκαρικό σόου είναι για να δούµε αν η Ακαδηµία, µετά τον σάλο που προκλήθηκε µε τις επιλογές της ως προς το όλο σχήµα της απονοµής (κατακραυγή στα social media για τον πρώτο οικοδεσπότη Κέβιν Χαρτ, σάλος στην κυριολεξία για την προσπάθεια µείωσης της διάρκειας του σόου µε το κόψιµο απονοµών σε συγκεκριµένες κατηγορίες), έχει έναν άσο στο µανίκι της.

Οι φήµες ότι η Γούπι Γκόλντµπεργκ είναι η µυστική οικοδέσποινα του σόου διαψεύδονται, άρα υποθέτουµε ότι οδεύουµε προς µια τελετή µε αλλεπάλληλες παρουσιάσεις από την αφρόκρεµα του Χόλιγουντ, ενώ το ενδιαφέρον όλων επικεντρώνεται στην παρέλαση µουσικών αστέρων επί σκηνής, όπου εκτός από τους «Queen» θα ανέβουν και η Lady Gaga µε τον Μπράντλεϊ Κούπερ (για το φαβορί της µουσικής κατηγορίας τραγούδι τους «Shallow» από το «Ένα αστέρι γεννιέται»).

Στοιχηµατισµός

Επιχειρώντας να ανεβάσει τα ποσοστά τηλεθέασης που τις τελευταίες χρονιές είναι σε ελεύθερη πτώση, το ABC, το οποίο έχει την αποκλειστικότητα της προβολής των βραβείων της Ακαδηµίας σε όλο τον κόσµο, προσφέρει φέτος ως δόλωµα στους τηλεθεατές των ΗΠΑ και του Καναδά τον τζόγο.

Το «Official Oscar Game» είναι το παιχνίδι που µπορούν να παίξουν οι ενδιαφερόµενοι κατά τη ζωντανή µετάδοση. Το ζητούµενο είναι να µαντεύουν τα βραβεία και να απαντούν σε ερωτήσεις γνώσεων που σχετίζονται µε τα Όσκαρ. Ο νικητής της βραδιάς θα ανακηρυχθεί σε κλήρωση και θα κερδίσει το διόλου ευτελές ποσό των 50.000 δολαρίων. ∆εν είναι όµως µόνο το δίκτυο του ABC που µοιράζει βραβεία αλλά και οι διαφηµιστικές εταιρείες-χορηγοί της λαµπερής απονοµής που παρέχουν απλόχερα δώρα στους υποψηφίους των Όσκαρ στις βασικές κατηγορίες. Φέτος, το δωροπακέτο περιλαµβάνει περίπου 100 δώρα αξίας 88.000 ευρώ.

Ανάµεσα στις επιλογές των τυχερών και ταξίδια πολυτελείας, από τα νησιά Γκαλαπάγκος έως τη... Χαλκιδική, όπου τους περιµένει το Avaton Luxury Villas Resort, ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο στην περιοχή Κοµίτσα. Εκεί οι διάσηµοι σταρ έχουν άπειρες επιλογές – ακόµα και γιοτ ή ελικόπτερο µπορούν να πάρουν και να θαυµάσουν από ψηλά το Άγιον Όρος.

Μετά την απονοµή και το τρίωρο σόου, όλοι θα απολαύσουν τα εδέσµατα του Αυστριακού σεφ Βόλφγκανγκ Πακ, ο οποίος φέτος ετοιµάζει από τηγανητά ορτύκια και αχινούς µέχρι ελληνική φέτα και νιγκίρι της ώρας. Το µενού των επιδορπίων περιλαµβάνει µια ανεκτίµητη υπερπαραγωγή αγαλµατιδίων των Όσκαρ φτιαγµένων από σοκολάτα-φράουλα και καλυµµένων µε χρυσό 24 καρατίων. 

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Γιώργος ΛάνθιμοςΌσκαρ 2019Όσκαρ