Σινεμά|26.11.2022 18:49

Τα κινηματογραφικά νέα του Σαββατοκύριακου: Ο φόβος της Greta Gerwig για την Barbie, το τρέιλερ του Avatar και η... αμνησία του Jake Gyllenhaal

Newsroom

- Πέρα από το καστ των αστέρων, την ημερομηνία κυκλοφορίας το καλοκαίρι του 2023 και μερικές φωτογραφίες παπαράτσι σε νέον χρώμα, δεν γνωρίζουμε πολλά για την πολυαναμενόμενη ταινία «Barbie» της Greta Gerwig.

Ωστόσο, η σκηνοθέτης μίλησε για τα γυρίσματα της ταινίας στο podcast «At Your Service» της Dua Lipa, λέγοντας ότι ήταν ταυτόχρονα «ενθουσιασμένη» και «τρομοκρατημένη» όταν ξεκίνησε το project. «Ήταν τρομακτικό», δήλωσε η Gerwig. «Υπάρχει κάτι στο να ξεκινάς από εκείνο το σημείο όπου λες 'λοιπόν, όλα είναι πιθανά'. Ένιωσα σαν να με πιάνει ίλιγγος αρχίζοντας να γράφω. Όπως, από πού να ξεκινήσεις; Ποια θα ήταν η ιστορία;»

Η Gerwig, η οποία συνυπογράφει το σενάριο της ταινίας με τον σύζυγό της Noah Baumbach, πρόσθεσε: «Αυτό το συναίσθημα που είχα ήταν ότι ήξερα ότι θα ήταν πραγματικά ενδιαφέρον. Συνήθως εκεί είναι τα καλύτερα πράγματα. Με τρομάζει αυτό. Οτιδήποτε σε κάνει να σκέφτεσαι, "Αυτό θα μπορούσε να είναι το τέλος της καριέρας σου", τότε σκέφτεσαι, "Εντάξει, μάλλον πρέπει να το κάνω"».

 

- Ο Τζέικ Τζίλενχαλ(Jake Gyllenhaal) και ο Dennis Quaid υποδύονται πατέρα και γιο στη νέα ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney "Strange World", αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που οι ηθοποιοί υποδύονται μέλη οικογένειας στην οθόνη. . Μια πρόσφατη συνέντευξη για το «Strange World» στο Yahoo Entertainment έγινε viral επειδή παρουσιάζει τον Gyllenhaal να έχει πάθει... αμνησία και να μην θυμάται ότι ο Quaid είχε παίξει κάποτε τον πατέρα του στο «The Day After Tomorrow», την ταινία του Roland Emmerich το 2004.

«Εσείς και ο Jake προφανώς υποδυθήκατε πατέρα και γιο στο "The Day After Tomorrow"», ανέφερε ο δημοσιογράφος του Yahoo στον Quaid, ο οποίος συμμετείχε σε κοινή συνέντευξη για το «Strange World» με τον Gyllenhaal. «Το κάναμε;» Ο Gyllenhaal είπε έκπληκτος. «Ω... Ω, ω! Ουάου! Αυτός είναι ο τύπος που έπαιξε τον πατέρα μου».

Ενώ οι δύο ηθοποιοί υποδύονται πατέρα και γιο στο «The Day After Tomorrow», οι χαρακτήρες τους περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας σε διαφορετικούς τόπους. Ο Jack Hall του Quaid, ξεκινά μια αποστολή διάσωσης στις ΗΠΑ για να σώσει τον Sam τον οποίο υποδύεται ο Gyllenhaal, ο οποίος εγκλωβίζεται στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια μιας καταστροφής λόγω κλιματικής αλλαγής. Οι δύο ηθοποιοί δεν πέρασαν επίσης πολύ χρόνο μαζί κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Strange World», καθώς ηχογράφησαν τους ρόλους σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.

- Το τελικό trailer του Avatar 2: The Way of Water,  κυκλοφόρησε και μας προετοιμάζει για όλα όσα θα δούμε στο πολυαναμενόμενο σίκουελ του Τζέιμς Κάμερον. Δεδομένης της παγκόσμιας επιτυχίας που έφερε η πρώτη ταινία, οι προσδοκίες είναι μεγάλες για το σίκουελ, η πρεμιέρα του οποίου στις 16 Δεκεμβρίου αναμένεται να σπάσει τα ταμεία.

Το trailer του Avatar 2 μάς δίνει μία εικόνα για τις περίπλοκες σχέσεις της οικογένειας, στην οποία επικεντρώνεται η πλοκή. Το στιγμιότυπο μεταφέρει τους fans στον κόσμο του James Cameron, ο οποίος αποδεδειγμένα έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη. Στο trailer απεικονίζεται ο μαγευτικός κόσμος του πλανήτη Πανδώρα να είναι πιο ανεπτυγμένος από ποτέ, ενώ μαθαίνουμε ότι στην ταινία θα δούμε μια σειρά από περιπέτειες που διηγούνται την ιστορία της οικογένειας Sully -του Jake, της Neytiri και των παιδιών τους- στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν όλες τις αντιξοότητες που ακολουθούν. Η οικογένεια μάχεται για να σώσει την κοινότητά της και για να παραμείνει ζωντανή, καθώς βιώνει συναισθηματικές τραγωδίες και απώλειες.

Τα νέα από τις συνδρομητικές πλατφόρμες

- Η σειρά «Euphoria» πρόκειται να μεταφερθεί στα γερμανικά, όπως αποκαλύπτει το Variety. Η γερμανική Zeitsprung Pictures ("Lieber Thomas") έχει επιλέξει τη σειρά από την εταιρεία παραγωγής και διανομής ADD Content, η οποία αντιπροσωπεύει τα διεθνή δικαιώματα του φορμάτ και της σειράς.

Το "Euphoria" είναι μια ισραηλινή πρωτότυπη σειρά που δημιουργήθηκε από τον Ron Leshem και την Daphna Levin. Η σειρά ακολουθεί μια ομάδα μαθητών λυκείου και τις ιστορίες φιλίας και αγάπης την στιγμή που παλεύουν με τα ναρκωτικά, το σεξ, το τραύμα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η πρωτότυπη εκδοχή ήταν παραγωγή της Tedy productions και προβλήθηκε από τον ισραηλινό ραδιοτηλεοπτικό φορέα HOT. Σύντομα ακολούθησε η αμερικανική μεταφορά της σειράς από το HBO, με πρωταγωνιστές τους Zendaya, Jacob Elordi και Sydney Sweeney, η οποία έκτοτε σημείωσε τεράστια επιτυχία, με τη σειρά να επιστρέφει για τρίτη σεζόν.

Τζέικ ΤζίλενχαλBarbieNetflixκινηματογράφοςειδήσεις τώραHBOEuphoria