Σινεμά|25.02.2019 14:09

Black Panther: Τα Όσκαρ, η CIA και οι θεωρίες συνωμοσίας στο Τwitter

Newsroom

Το φιλμ «Black Panther» του σκηνοθέτη Ράιν Κούγκλερ, απέσπασε τα Όσκαρ Καλύτερης Μουσικής, Κοστουμιών και Καλλιτεχνικού Σχεδιασμού. Δύο από τους βραβευθέντες έγραψαν ιστορία, καθώς έγιναν οι πρώτοι μαύροι νικητές στις συγκεκριμένες κατηγορίες, στην ιστορία των Όσκαρ. Η Ρουθ Κάρτερ, πήρε το χρυσό αγαλματίδιο για τα κοστούμια, ενώ η Χάνα Μπίτσλερ μοιράστηκε το Όσκαρ καλλιτεχνικού σχεδιασμού με την Τζέι Χαρτ.   

Λίγο πριν την απονομή των Όσκαρ, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) πόσταρε μία ηλεκτρονική δημοσκόπηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, σχετικά με το vibranium. Και δεν ήταν το μόνο κουίζ της σελίδας.

Η Wakanda είναι ένα κράτος το οποίο παντρεύει την αφρικάνικη κληρονομιά του, με τη βασισμένη στο vibranium (το μέταλλο από το οποίο έχει φτιαχτεί, μεταξύ άλλων, η ασπίδα του Captain America) τεχνολογία, η οποία είναι ανεπτυγμένη αλλά σε διαφορετική κατεύθυνση από εκείνη του υπόλοιπου κόσμου. 

Το κουίζ έλεγε:

«Στο Black Panther, ένα μοναδικό μέταλλο που αποκαλείται vibranium βοηθά το φανταστικό αφρικανικό κράτος της Wakanda να γίνει η πιο τεχνολογικά ανεπτυγμένη χώρα στον πλανήτη. Πιστεύετε πως το vibranium είναι:

-Αληθινό μέταλλο
-Βασισμένο σε αληθινά μέταλλα
-Πιθανή μελλοντική τεχνολογία
-Καθαρή επιστημονική φαντασία  

Τελικά, η δημοσκόπηση έληξε με περισσότερους από τους μισούς να απαντούν πως το vibranium είναι εντελώς φανταστικό. «Το vibranium στο κουστούμι του Black Panther τον προστατεύει από κινητική φθορά, και τα αθλητικά από vibranium είναι εντελώς αθόρυβα και απορροφούν εξαιρετικά τους κραδασμούς από πτώσεις. Θα ήταν εξαιρετικά για κατασκόπους, σωστά; Τι κρίμα που δεν είναι αληθινά», σχολίασε σε άλλη ανάρτηση η CIA. 

T

Δείτε και τα άλλα μίνι κουίζ της σελίδας, που «εξερεύνησαν» ποιες από τις τεχνολογίες που παρουσιάζονται στην ταινία θα μπορούσαν να υλοποιηθούν για να διευκολύνουν τη ζωή των πραγματικών... μυστικών πρακτόρων:

T
T
T

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Όσκαρ 2019Black PantherMarvel