Σινεμά|17.12.2022 17:14

Tα κινηματογραφικά νέα του Σαββατοκύριακου: Ακτιβιστές εναντίον Τζέιμς Κάμερον, η διακοπή της εκπομπής του Τούτσι και οι μάταιες ελπίδες για επιστροφή Κάβιλ στο Witcher

Newsroom

- Τα ταξίδια του Στάνλεϊ Τούτσι (Stanley Tucci) στην Ιταλία διακόπηκαν. Το CNN ακύρωσε το «Searching for Italy», το ταξιδιωτικό και μαγειρικό πρόγραμμα που έβαζε τον ηθοποιό να ταξιδεύει σε όλη την Ιταλία για να δοκιμάσει φαγητό και πολιτισμό. Η σειρά ήταν ένα εσωτερικό αγαπημένο πρόγραμμα του CNN, το οποίο είχε κερδίσει τις εντυπώσεις σε σχέση με ένα παρόμοιο πρόγραμμα ντοκιμαντέρ με επικεφαλής τον Anthony Bourdain.

«Δυστυχώς, το CNN έχει ακυρώσει όλα τα πρωτότυπα προγράμματά του, οπότε ελπίζουμε ότι θα καταλήξουμε σε κάποια άλλη streaming πλατφόρμα, δίκτυο, δεν ξέρουμε», δήλωσε ο Τούτσι στον Τζίμι Φάλον στην εκπομπή «Tonight Show» του NBC την Τετάρτη. «Αλλά ναι, έχω σχέδια να κάνω την τρίτη σεζόν και ακόμη περισσότερα».

-  Η Sony παρουσίασε το επίσημο τρέιλερ για το «Spider-Man: Across the Spider-Verse», τη συνέχεια της αναγνωρισμένης από τους κριτικούς ταινίας κινουμένων σχεδίων «Into the Spider-Verse» του 2018. Το τρέιλερ ξεκινά με έναν λίγο μεγαλύτερο Miles Morales (Shameik Moore) να μιλάει με τη μαμά του, η οποία ανησυχεί ότι δεν είναι πια το μικρό της αγόρι. Μετά από κάποια flashbacks στην αρχική ταινία, το νέο υλικό δείχνει τον Miles και την Gwen Stacy (Hailee Steinfeld) να ταξιδεύουν σε διαφορετικό σύμπαν και να συναντούν δεκάδες εναλλακτικούς Spider-Men.

- O Τζέιμς Κάμερον προκάλεσε την οργή ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων. Ο σκηνοθέτης προώθησε το «Avatar: The Way of the Water» με ένα σόου με δελφίνια στην Ιαπωνία, το οποίο έχει προκαλέσει αγανάκτηση πολλών μελών οργανώσεων για τα δικαιώματα των ζώων. Ο Κάμερον παρουσίασε και παρακολούθησε το επίμαχο θέαμα μαζί τους πρωταγωνιστές της ταινίας, Σαμ Γουόρθινγκτον, Ζόε Σαλντάνα και Σιγκούρνι Γουίβερ στην Ιαπωνία.

Τα δελφίνια έκαναν μια σειρά από κόλπα με επαγγελματίες εκπαιδευτές, καθώς ο Κάμερον τα επαινούσε συνεχώς για την «ευφυΐα και την κοινωνικότητά τους». Ο σκηνοθέτης στη συνέχεια αστειεύτηκε: «Είμαι βέβαιος ότι όλοι ζήτησαν την άδειά τους για να συμμετάσχουν στο σόου». Το αστείο προκάλεσε τη δυσαρέσκεια οργανώσεων για τα δικαιώματα των ζώων όπως η PETA - Άνθρωποι για την ηθική μεταχείριση των ζώων, εκπρόσωπος της οποίας είπε στο Plant Based News: «Γιατί ο Κάμερον δεν στάθηκε για πέντε λεπτά για να σκεφτεί εάν επέτρεψε να θεωρηθεί ότι υποστηρίζει τη σκληρότητα των θαλάσσιων πάρκων;».

Η διαμάχη γίνεται ακόμη πιο περίπλοκη λόγω του γεγονότος ότι ο Τζέιμς Κάμερον είναι συμπαραγωγός μιας βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας «The Cove», η οποία έχει παραδόξως θέμα το κυνήγι δελφινιών στην Ιαπωνία.

Τα νέα από τις συνδρομητικές πλατφόρμες

Ο Χένρι Κάβιλ (Henry Cavill) δεν είναι πλέον επίσημα ο Superman, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα επιστρέψει στο «The Witcher» του Netflix. Το Variety επιβεβαίωσε ότι η 4η σεζόν του «The Witcher» προχωράει αμετάβλητη, πράγμα που σημαίνει ότι ο Liam Hemsworth θα πρωταγωνιστήσει ως Geralt of Rivia. Ο Cavill έπαιξε τον ρόλο για τρεις σεζόν, αλλά επιβεβαίωσε την αποχώρησή του από τη σειρά τον Οκτώβριο, λίγο μετά την ανακοίνωση της επιστροφής του ως Superman στο DC Universe της Warner Bros. Με την επίσημη ολοκλήρωση του Superman του Cavill, οι θαυμαστές αναρωτιόντουσαν αν θα επέστρεφε στο «The Witcher», κάτι το οποίο δεν θα συμβεί.

Ο Cavill επέστρεψε ως Superman στη σκηνή των τίτλων τέλους του «Black Adam». Ενώ η Warner Bros. συνομιλούσε με σεναριογράφους για μια νέα ταινία Superman με πρωταγωνιστή τον Cavill και παραγωγό τον Charles Roven, το σχέδιο ανατράπηκε όταν ο James Gunn και ο Peter Safran ανέλαβαν τα DC Studios τον Νοέμβριο. Το δίδυμο αναδιοργανώνει το σύμπαν της DC, ξεκινώντας με μια νέα ταινία Superman σε σενάριο του Gunn, στην οποία δεν θα πρωταγωνιστεί ο Cavill.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

NetflixταινίεςAvatarΣτάνλεϊ ΤούτσικινηματογράφοςThe WitcherΧένρι Καβίλ