Σινεμά|27.02.2019 11:32

Τόλκιν: Το τρέιλερ της ταινίας για τον συγγραφέα του Άρχοντα των Δακτυλιδιών (vid)

Newsroom

Η κινηματογραφική μεταφορά του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και του «Χόμπιτ» εξακόντισε τη δημοτικότητα του συγγραφέα Tζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν (J.R.R. Tolkien), παρά το γεγονός ότι απεβίωσε πριν από σχεδόν 50 χρόνια (1973). Πλέον πολύς κόσμος είναι εξοικειωμένος με τους φανταστικούς κόσμους του συγγραφέα, αλλά αυτό που έλειπε μέχρι σήμερα ήταν μια βιογραφική ταινία. Ποιος ήταν τελικά ο Tζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν;

Την απάντηση φιλοδοξεί να δώσει η ομώνυμη ταινία που θα κάνει πρεμιέρα στις 10 Μαΐου με πρωταγωνιστή τον Nicholas Hoult (The Favorite, Mad Max: Fury Road) στον ρόλο του Τόλκιν. Η ταινία μας μεταφέρει στη νιότη του συγγραφέα, ο οποίος έμεινε ορφανός στα 12 και σχημάτισε τη δική του «συντροφιά» με τους φίλους του, μια συντροφιά που δοκιμάστηκε έντονα στην αρχή του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ταινία επικεντρώνεται στους έρωτες, τις φιλίες και την καλλιτεχνική έμπνευση του νεαρού συγγραφέα λίγο πριν από το ξέσπασμα του πολέμου, αλλά και την γνωριμία με την γυναίκα του Ίντιθ, την οποία ερμηνεύει η Λίλι Κόλινς.

Η Fox Searchlight έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ της ταινίας «Tolkien», την οποία σκηνοθετεί ο Φιλανδός Ντόμε Καρουκόσκι, που μας είχε δώσει και πρόσφατα ένα άλλο biopic εκείνο του «Tom of Finland», σε σενάριο των Ντέιβιντ Γκλίσον και Στίβεν Μπέρσφορντ.

Δείτε το τρέιλερ:

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

ΤόλκινΆρχοντας των Δακτυλιδιών