Σινεμά|18.02.2023 07:55

Τα κινηματογραφικά νέα του Σαββατοκύριακου: Το «όχι» στην πρόταση για τους X-Men, η ταινία για το Tetris και το ντοκιμαντέρ με την Εύα Λονγκόρια

Newsroom

Ακόμα και η γοητεία του Hugh Jackman δεν ήταν αρκετή για να πείσει την Evangeline Lilly να γίνει μια από τους X-Men. Εν μέσω προώθησης της νέας της ταινίας, Ant-Man and the Wasp: Quantumania, η Lilly αποκάλυψε ότι κάποτε απέρριψε την πρόταση του Jackman να συμμετάσχει σε μια ταινία των X-Men. Η πρόταση έγινε όταν δούλευαν και οι δύο στην ταινία Real Steel του 2011, είπε στο podcast Happy Sad Confused.

«Μου είπε: "Έι, λοιπόν, οι X-Men με ρωτάνε αν θα σε πλησιάσω γιατί ξέρουν ότι δεν θα μιλήσεις σε κανέναν"», είπε η Lilly. «Ήξεραν ότι δούλευα μαζί σου και ενδιαφέρονταν να μάθουν αν θα σε ενδιέφερε ποτέ να κάνεις κάτι με τους X-Men», ήταν τα λόγια του Τζάκμαν με την ίδια να λέει: «Είπα, "Όχι, δεν με ενδιαφέρει. Δεν με ενδιαφέρει. Έλεγα: "Νιώθω σαν μ***κας επειδή μιλάω σε έναν X-Men! Τους X-Men! Και του λέω, "Όχι, δεν με ενδιαφέρει!" Ένιωσα τόσο αγενής!», δήλωσε στο Podcast η ηθοποιός.

Η Λίλι είχε απορρίψει ξανά ρόλο υπερήρωα. Κάποια στιγμή μίλησε με τον Joss Whedon για να κάνει τη Wonder Woman. «Νομίζω ότι η εντύπωσή μου, φεύγοντας από αυτό, ήταν ότι δεν είχα καμία επιθυμία και το κατάλαβε», είπε η Lilly για την εμπειρία αυτή, σημειώνοντας ότι ήταν «πολύ νέα για να είναι τόσο ευγενική» ώστε να προσποιηθεί τουλάχιστον ενδιαφέρον για την ιδέα να γίνει ο χαρακτήρας της DC.

Η Lilly είπε ότι δεν καταλάβαινε τις ταινίες με υπερήρωες, μέχρι που ο ατζέντης της, τής είπε να τους δώσει σημασία. «Συχνά ήμουν πολύ επικριτική απέναντί τους», δήλωσε η Lilly. «Ήταν γνωστό ότι τις χλεύαζα και τις αντιμετώπιζα ως κατώτερες μορφές ψυχαγωγίας, μέχρι που ήρθε η Marvel». Και πρόσθεσε: «Όταν το έκανα, είπα: "Ω, κάνουν κάτι πολύ διαφορετικό και πολύ ωραίο"».

Η ταινία «Ant-Man and the Wasp: Quantumania» της Marvel, βασισμένη σε χαρακτήρες της Marvel Comics, έκανε πρεμιέρα στη χώρα μας ταυτόχρονα με τις ΗΠΑ στις 16/2 .

- Ο Κιάνου Ριβς (Keanu Reeves) έχει ενστάσεις όσον αφορά τη δύναμη της τεχνολογίας CGI (εικόνες που δημιουργούνται από υπολογιστή), σε τέτοιο βαθμό που πριν από χρόνια, πρόσθεσε μια ρήτρα στα συμβόλαιά του που ορίζει ότι οι εμφανίσεις του σε ταινίες δεν μπορούν να παραποιηθούν χωρίς τη συγκατάθεσή του. Καθώς η χρήση της τεχνολογίας AI (Τεχνητής Νοημοσύνης) γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη στη δημιουργία ταινιών, έχει θέσει υπό αμφισβήτηση την ηθική της ψηφιακής αλλαγής της ερμηνείας ηθοποιών.

Ο πρωταγωνιστής της κινηματογραφικής σειράς John Wick δήλωσε στο Wired σε μια νέα συνέντευξη: «Νωρίς, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ή μπορεί να ήταν η δεκαετία του '90, άλλαξαν την ερμηνεία μου». O ηθοποιός δεν ανέφερε την ταινία. «Μου πρόσθεσαν ένα δάκρυ στο πρόσωπό μου και είπα: "Ήταν σαν να μην χρειάζεται καν να είμαι εδώ"» εξήγησε ο Ριβς. Όταν ρωτήθηκε αν αργότερα πρόσθεσε ρήτρα στα συμβόλαιά του που απαγορεύουν τις επεξεργασίες μετά την παραγωγή στην ερμηνεία του, επιβεβαίωσε: «Ναι, ψηφιακά».

Το 2021 κυκλοφόρησαν πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο Μπρους Γουίλις εμφανίστηκε σε ρωσική διαφήμιση τηλεπικοινωνιών με τη χρήση της τεχνολογίας deepfake. Τα deepfakes είναι συνθετικά μέσα στα οποία το πρόσωπο ή το σώμα ενός ατόμου αντικαθίσταται με το ομοίωμα-ψηφιακό δίδυμο κάποιου άλλου.

«Αυτό που είναι απογοητευτικό σε αυτό είναι ότι χάνεις τη δυνατότητα να δράσεις» είπε ο Ριβς για τα deepfakes. «Όταν ερμηνεύεις σε μια ταινία, ξέρεις ότι θα σε μοντάρουν, αλλά συμμετέχεις σε αυτό». «Αν μπεις στον κόσμο των deepfakes, δεν υπάρχουν οι απόψεις σου. Αυτό είναι τρομακτικό. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτές τις τεχνολογίες» εκτίμησε. «Οι τεχνολογίες βρίσκουν θέση στην εκπαίδευσή μας, στην ιατρική μας, στην ψυχαγωγία μας, στην πολιτική μας και στο πώς πολεμάμε και πώς εργαζόμαστε» τόνισε ο Κιάνου Ριβς.

Την Πέμπτη κυκλοφόρησε και το τελικό τρέιλερ της ταινίας John Wick: Chapter 4,της νέας περιπέτειας του Κιάνου Ριβς στον ομώνυμο ρόλο. Η ταινία βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 24 Μαρτίου 2023.

- Η Εύα Λονγκόρια εξερευνά την κληρονομιά της - μέσω του φαγητού. Η ηθοποιός, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τέξας σε Μεξικανο-Αμερικανική οικογένεια ταξιδεύει στο Μεξικό στη νέα ταξιδιωτική εκπομπή γαστρονομίας για το CNN, «Searching for Mexico». Η σειρά ντοκιμαντέρ είναι συνέχεια της εκπομπής με τον Στάνλεϊ Τούτσι «Searching for Italy».

«Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που οι θεατές παρακολουθούν από πρώτο χέρι αυτά που αγαπώ τόσο πολύ στο Μεξικό - το φαγητό, τους ανθρώπους, τις κουλτούρες» ανέφερε η ηθοποιός και παραγωγός, Εύα Λονγκόρια σε δήλωσή της. «Αυτό το ταξίδι μου επέτρεψε να εκτιμήσω και να ερωτευτώ ακόμη περισσότερο τις ρίζες μου και αισθάνομαι τιμή που το CNN μου εμπιστεύτηκε αυτήν την αξέχαστη, μοναδική εμπειρία» πρόσθεσε.

«Εξερευνώ το Μεξικό για να δω πώς οι άνθρωποι, τα εδάφη τους και το παρελθόν τους έχουν διαμορφώσει τις γαστρονομικές παραδόσεις τους τόσο διαφορετικές όσο και οι 32 πολιτείες του» εξηγεί η ηθοποιός στο τρέιλερ της σειράς. Η Εύα Λονγκόρια θα επισκεφθεί την Πόλη του Μεξικού, το Γιουκατάν, την Οαχάκα, το Νουέβο Λεόν, το Χαλίσκο και τη Βερακρούζ για να εξερευνήσει τη γαστρονομική τους ιστορία. Εκτελεστικοί παραγωγοί της σειράς που θα κάνει πρεμιέρα στις 26 Μαρτίου είναι η Εύα Λονγκόρια και ο Στάνλεϊ Τούτσι.

Τι θα δούμε στις συνδρομητικές πλατφόρμες

Το Tetris ήταν ένα εντυπωσιακό παιχνίδι που έπαιζαν όλοι στα τέλη της δεκαετίας του '80. Οι παίκτες περνούσαν αμέτρητες ώρες παίζοντας το παιχνίδι παζλ. Βέβαια, αν δεν γνωρίζετε το Tetris ή είστε πολύ νέοι για να ξέρετε την παγκόσμια απήχηση που είχε, έρχεται μια ταινία βασισμένη στο παιχνίδι και θα είναι διαθέσιμη για streaming στο Apple TV+ στις 31 Μαρτίου. Το τρέιλερ για το Tetris κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, δίνοντας στο κοινό μια γεύση για το θα παρακολουθήσουν.

Επιμέλεια: Μαίρη Τσίνου

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ειδήσεις τώραX-MenΚιάνου ΡιβςκινηματογράφοςΧιού ΤζάκμανΕύα Λονγκόρια