Σινεμά|06.03.2023 12:00

Οι πρώτες κριτικές για το Scream VI: «Aιματοβαμμένο και... υπέροχο» - Εγκωμιαστικά τα πρώτα σχόλια για την πολυαναμενόμενη ταινία τρόμου

Newsroom

Ο Ghostface επιστρέφει, και αυτή τη φορά ο δολοφόνος τρομοκρατεί μια ολόκληρη πόλη στο Scream VI. Μετά από μια avant premiere της νέας ταινίας slasher, οι κριτικοί στις ΗΠΑ μοιράστηκαν μέσω Twitter τις σκέψεις τους για την συνέχεια του πασίγνωστου franchise τρόμου.

Το Scream VI συνεχίζει να ακολουθεί το καστ της πέμπτης ταινίας Scream (2022), συμπεριλαμβανομένων των Tara (Jenna Ortega) και Sam Carpenter (Melissa Barrera) και των διδύμων Mindy (Jasmine Savoy Brown) και Chad Meeks-Martin (Mason Gooding), οι οποίοι εγκαταλείπουν όλοι το Woosboro και κατευθύνονται στη Νέα Υόρκη αναζητώντας μια νέα αρχή. Στην ταινία θα πρωταγωνιστήσουν επίσης οι βετεράνοι του franchise Courtney Cox ως Gale Weathers και Hayden Panettiere ως Kirby Reed. Μαζί τους θα είναι οι νεοφερμένοι στο franchise Devyn Nekoda, Josh Segarra, Liana Liberato, Jack Champion, Tony Revolori και Samara Weaving.

Η ταινία ετοιμάζεται να βγει στους κινηματογράφους στις 10 Μαρτίου (9 Μαρτίου στις ελληνικές αιθουσες) , μετά από μια ξεχωριστή, viral καμπάνια μάρκετινγκ που έχει παρουσιάσει τα πάντα, από τον Ghostface να καταλαμβάνει τον χάρτη του μετρό της Νέας Υόρκης, μέχρι τον δολοφόνο να εμφανίζεται σε πραγματικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο και γεύματα Stabby Meals με θέμα το Scream. Αλλά τι γνώμη είχαν οι κριτικοί;

Oι Steve Weintraub, Perri Nemiroff και Ross Bonaime του Collider έπλεξαν το εγκώμιο της ταινίας, με τον Weintraub να πανηγυρίζει για την επιλογή να μεταφερθεί η ταινία από το Woosbroro στη Νέα Υόρκη. Ο Nemiroff αναφέρει την κλιμακούμενη ένταση της ταινίας ως κορυφαία στιγμή, και εξήρε τους σκηνοθέτες του Radio Silence, ενώ ο Bonaime την χαρακτήρισε ως την αγαπημένη του ταινία του franchise μετά το Scream 2.

Ο Germain Lussier του Gizmodo εξήρε επίσης τόσο τη νέα τοποθεσία όσο και την ένταση της ταινίας, ενώ υπογράμμισε επίσης το «έξυπνο, επίκαιρο αγκίστρι» της ταινίας. Εν τω μεταξύ, η Heather Wixson της Daily Dead News χαρακτήρισε την ταινία «slashtastic» και, όπως και ο Nemiroff, θεώρησε ότι οι Radio Silence ήταν η τέλεια επιλογή για τη συνέχιση μιας ιστορίας με μια μακροχρόνια αφοσιωμένη βάση οπαδών.

Πολλοί κριτικοί υπογράμμισαν πόσο έντονο, αλλά και διασκεδαστικό ήταν το έκτο μέρος, με την Meagan Navarro του Bloody Disgusting να το χαρακτηρίζει «συναρπαστικό, ειλικρινές και έξυπνο», ενώ η συγγραφέας Ashley Martinez το χαρακτήρισε «σούπερ gore (γεμάτο αίμα) και έντονο».

Με ένα franchise τόσο ιστορικό όσο το Scream, τίθεται επίσης το ζήτημα της κληρονομιάς και του φόρου τιμής σε ό,τι προηγήθηκε. Ευτυχώς για τους θαυμαστές, φαίνεται ότι η νέα ταινία εξετάζει και την ιδέα της κληρονομιάς, σύμφωνα με την Kristen Maldonado του Pop Culture Planet, ενώ ο James Preston Poole του Full Circle Cinema αποκαλεί την ταινία «επιστροφή στη φόρμα».

ταινίαθρίλερειδήσεις τώρα