Σινεμά|22.05.2023 09:48

Fast X: To blockbuster με τον Vin Diesel ξεπέρασε το «Guardians of the Galaxy» στο αμερικανικό box office

Newsroom

Το «Fast X», το 10ο μέρος του μακροχρόνιου franchise δράσης με τον Βιν Ντίζελ (Vin Diesel), στοχεύει στην πρώτη θέση μετά το Σαββατοκύριακο της πρεμιέρας του στο αμερικανικό box office. Σε σκηνοθεσία του Louis Leterrier, το Fast X συγκέντρωσε 28 εκατομμύρια δολάρια την πρώτη ημέρα προβολής του, συμπεριλαμβανομένων 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων από τις προβολές της Πέμπτης. Αυτό την τοποθετεί σε τροχιά για να συγκεντρώσει περίπου 67 εκατομμύρια δολάρια το Σαββατοκύριακο της πρεμιέρας της, ελαφρώς λιγότερα δηλαδή σε σχέση με το ντεμπούτο του F9: The Fast Saga πριν από μερικά χρόνια.

Το ένατο μέρος κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και απέφερε σχεδόν 30 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα της πρεμιέρας και 70 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο Σαββατοκύριακο. Αυτό δεν αντικατοπτρίζει πολύ καλά το Fast X, το οποίο φτάνει στους κινηματογράφους μετά από μια μεγάλη καμπάνια μάρκετινγκ και έχει να ανακτήσει έναν προϋπολογισμό 340 εκατομμυρίων δολαρίων, που είναι το υψηλότερο του franchise. Φυσικά, οι παρασκηνιακές ιστορίες που έχουν προκύψει από αυτή τη σειρά είναι συχνά πιο δραματικές και από κάποιες σαπουνόπερες, αναφέρει ο αρθρογράφος του Collider. Ενώ η ιστορία δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει αν οι πρωταγωνιστές Vin Diesel και Dwayne Johnson έχουν συμφιλιωθεί μετά τη διαμάχη που ξεκίνησε στα πλατό του The Fate of the Furious, η παραγωγή του Fast X αντιμετώπισε τα δικά της προβλήματα όταν ο σκηνοθέτης Justin Lin εγκατέλειψε μια εβδομάδα μετά την έναρξη των γυρισμάτων.


Ο Leterrier, ο Γάλλος σκηνοθέτης πίσω από τις ταινίες Transporter, The Incredible Hulk και Clash of the Titans, προσλήφθηκε γρήγορα ως αντικαταστάτης του. Η ταινία που γύρισε δεν έτυχε τόσο θερμής υποδοχής όσο κάποιες από τις προηγούμενες συμμετοχές του franchise. Ο Ross Bonaime του Collider αναφέρθηκε στην κριτική του στον υπερβολικό τόνο της ταινίας και την κακή ερμηνεία του Jason Momoa, πρωτοεμφανιζόμενου στο franchise.

Η ταινία «Guardians of the Galaxy Vol. 3» της Disney, η οποία έπεσε στη δεύτερη θέση μετά από δύο Σαββατοκύριακα στην πρώτη θέση, πρόσθεσε 8,3 εκατομμύρια δολάρια την Παρασκευή, ανεβάζοντας το συνολικό εγχώριο ποσό στα 243 εκατομμύρια δολάρια. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η ταινία έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 550 εκατομμύρια δολάρια, αλλά απέχει ακόμα αρκετά από το να αγγίξει τα 333 εκατομμύρια δολάρια της πρώτης ταινίας "Guardians of the Galaxy Vol. 2", που είχε συγκεντρώσει 333 εκατομμύρια δολάρια σε εγχώριο και 770 εκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και τα 389 εκατομμύρια δολάρια της δεύτερης ταινίας "Guardians of the Galaxy Vol. 2", που είχε συγκεντρώσει 863 εκατομμύρια δολάρια σε εγχώριο και 863 εκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιο επίπεδο. Το Guardians of the Galaxy 3 άνοιξε σχετικά χαμηλά για μια μεγάλη ταινία της Marvel, αλλά ανέκαμψε το δεύτερο Σαββατοκύριακο με μια από τις καλύτερες επιδόσεις στην ιστορία του franchise.

Το Fast X αναμενόταν να αποφέρει 280 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως το Σαββατοκύριακο της πρεμιέρας του, καθώς παίζεται σε 65 διεθνείς περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας. Όμως τώρα προσβλέπει σε 320 εκατομμύρια δολάρια, κάτι που θα πρέπει να αποτελέσει την απαραίτητη ανακούφιση για τη Universal.

Με πληροφορίες από Collider

OΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Βιν Ντίζελbox officeταινίαειδήσεις τώρα