Σινεμά|29.05.2023 18:35

Φεστιβάλ Καννών: Η Ιρανή, Μαλάνγκα Τζαμπέρι και το πολιτικό μήνυμα πίσω από το φόρεμα θηλιά που τράβηξε τα βλέμματα

Newsroom

Ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα αποφάσισε να στείλει από το κόκκινο χαλί του φεστιβάλ των Καννών η Μαλάνγκα Τζαμπέρι, το ιρανικής καταγωγής μοντέλο που επιλέγοντας ένα φόρεμα που έμοιαζε στο επάνω μέρος του με θηλιά, θέλησε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις φρικτές εκτελέσεις που γίνονται στην ισλαμική χώρα.

Η Μαλάνγκα έστειλε με αυτό τον τρόπο ένα ηχηρό μήνυμα στους μουλάδες… #stopexecution στο Ιράν.

Το μοντέλο μοιράστηκε μάλιστα ένα βίντεο με την ίδια να φοράει το φόρεμα και ένα μήνυμα που έγραφε: «Σταματήστε τις εκτελέσεις». «Αφιερωμένο στο λαό του Ιράν. #76thcannesfilmfestival. Το φόρεμά μου είναι σχεδιασμένο από το @jilaatelier. Σας ευχαριστώ που κάνατε το όραμά μας πραγματικότητα και ιδιαίτερες ευχαριστίες στον μάνατζέρ μου Myhanh @mahlaghamanagement που έκανε όλα αυτά δυνατά. #StopExecutionsInIran» έγραψε συγκεκριμένα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα μια διαδηλώτρια εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ των Καννών φορώντας ένα φόρεμα με τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας.

Η νεαρή καθώς περπατούσε σταμάτησε, πόζαρε στις κάμερες και έβγαλε από το στήθος δυο σακούλες με κόκκινη μπογιά.

Η διαδηλώτρια έσπασε τις σακούλες και περιέλουσε τον εαυτό την με την μπογιά που έμοιαζε με αίμα ενώ στη συνέχεια η ασφάλεια την απομάκρυνε από το σημείο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

φεστιβάλ ΚαννώνΧρυσός ΦοίνικαςΚάννεςειδήσεις τώραΙράν