Σινεμά|15.08.2023 22:45

Ο κακός χαμός για μία θέση στο σινεμά για την «Barbie»: Μητέρα και κόρη πήγαν να δουν την ταινία αλλά ένας άνδρας τους στάθηκε εμπόδιο

Newsroom

Ένα πρόσφατο περιστατικό που συνέβη σε κινηματογραφική αίθουσα πυροδότησε μια έντονη συζήτηση στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Σε ένα φόρουμ του Reddit, ένας άνδρας αφηγήθηκε μια κατάσταση όπου του ζητήθηκε χωρίς τη θέλησή του να αδειάσει τη θέση του για μια μητέρα και τη μικρή της κόρη κατά τη διάρκεια της προβολής της ταινίας «Barbie». Το περιστατικό αυτό προκάλεσε συζητήσεις σχετικά με τα προσωπικά δικαιώματα, την εκ των προτέρων κράτηση εισιτηρίων και τη λεπτή ισορροπία μεταξύ της δικής μας άνεσης και της επίδειξης ενσυναίσθησης.

Στην αφήγησή του, ο άνδρας παρέθεσε μια λεπτομερή αφήγηση για το πώς αυτός και η φίλη του είχαν προεπιλέξει θέσεις στη μεσαία σειρά για να απολαύσουν μαζί την ταινία Barbie. Ωστόσο, όταν έφτασαν στον κινηματογράφο, ανακάλυψαν ότι οι θέσεις που είχαν επιλέξει ήταν ήδη κατειλημμένες από μια μητέρα και την 5χρονη κόρη της. Φάνηκε ότι η μητέρα είχε επιλέξει βιαστικά θέσεις χωρίς να λάβει υπόψη της την προκαθορισμένη ρύθμιση.

Όταν ο άντρας πλησίασε τη γυναίκα για να της εξηγήσει ότι οι θέσεις είχαν οριστεί γι' αυτούς, η γυναίκα μοιράστηκε τη δυσχερή θέση της: οι μόνες διαθέσιμες θέσεις ήταν είτε στην πρώτη σειρά είτε στο πίσω μέρος, και εκείνη επιθυμούσε να καθίσει δίπλα στην κόρη της. Ευγενικά, ο άνδρας ρώτησε αν αυτός και η φίλη του θα μπορούσαν να αλλάξουν θέσεις. Παρ' όλα αυτά, ο άνδρας παρέμεινε σταθερός στη θέση του, υποστηρίζοντας ότι είχαν πληρώσει ειδικά για αυτές τις θέσεις και δεν είχαν καμία υποχρέωση να μετακινηθούν.

Εν μέσω της συζήτησης που ακολούθησε, ένα άλλο μέλος του κοινού προσφέρθηκε να ανταλλάξει θέσεις με τη μητέρα και την κόρη, επιλύοντας έτσι το άμεσο ζήτημα. Ωστόσο, η παρατεταμένη ερώτηση του χρήστη του Reddit αφορούσε το αν είχε κάνει λάθος στην αρχική του άρνηση.

Καθώς οι διάφορες απόψεις έπεφταν βροχή, έγινε φανερό ότι πολλοί ερωτηθέντες υποστήριζαν την απόφαση του άνδρα. Τόνισαν τη σημασία της εκ των προτέρων κράτησης θέσεων και υποστήριξαν ότι η μητέρα θα έπρεπε να είχε κανονίσει εκ των προτέρων τη διάταξη των θέσεων για να εξασφαλίσει την άνεση της κόρης της. Αν και αναγνώρισαν την πιθανή ενσυναίσθηση που θα μπορούσε κανείς να νιώσει για την κατάσταση της μητέρας, οι περισσότεροι συμφώνησαν ότι η επιλογή της ήταν δική της και δεν θα έπρεπε να ταλαιπωρεί τους άλλους.

Οι χρήστες στο Reddit εξέφρασαν τις απόψεις τους, τονίζοντας τη σημασία του προγραμματισμού εκ των προτέρων, τις ατομικές ευθύνες και την ιδέα ότι οι αυθόρμητες αποφάσεις δεν πρέπει να μεταφράζονται αυτόματα σε δικαιώματα. Αρκετοί υποστήριξαν ότι η ευθύνη για την εξασφάλιση επιθυμητών θέσεων για τη μητέρα και την κόρη ανήκε στο άτομο που είχε αγοράσει τα εισιτήρια.

ταινίαειδήσεις τώρασινεμάBarbie