Σινεμά|04.09.2023 15:23

Τhe Promised Land: O Mads Mikkelsen έλαμψε στo Φεστιβάλ της Βενετίας

Newsroom

Το «Promised Land», με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο σταρ Μαντς Μίκελσεν (Mads Mikkelsen) είναι μία από τις τέσσερις μεγάλες ταινίες με τις οποίες η Weirdwave συμμετέχει φέτος στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα της 80ης Μόστρας που θα διαρκέσει έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Ο Μαντς Μίκελσεν, έλαμψε στην ταινία του Νικολάι Αρσέλ που προβλήθηκε τις πρώτες μέρες του επετειακού Φεστιβάλ της Βενετίας, κλέβοντας τις εντυπώσεις και προσελκύοντας τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο Μαντς Μίκελσεν, στη δανέζικη αυτή υπερπαραγωγή εποχής, συνεργάζεται και πάλι με το Νικολάι Αρσέλ (Ο Έρωτας της Βασίλισσας ) και ενσαρκώνει ένα πραγματικό πρόσωπο, τον Λούντβιχ Κάλεν: έναν μοναχικό λοχαγό ταπεινής καταγωγής, που είναι αποφασισμένος να κυνηγήσει το όνειρό του με κάθε κόστος. Ζητά την άδεια του Βασιλιά, ώστε να καλλιεργήσει τον αφιλόξενο χερσότοπο της Γιουτλάνδης και να δημιουργήσει εκεί μια βασιλική αποικία, με αντάλλαγμα να του δοθεί ένας τίτλος ευγενείας. Αλλά θα βρει πολλά εμπόδια στον δρόμο του…

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, ο Mίκελσεν, στον ρόλο ενός νόθου γιου ενός αριστοκράτη και μίας υπηρέτριας, αποδεικνύει για άλλη μια φορά την μεγάλη γκάμα του, ενσαρκώνοντας έναν ήρωα που θα ένοιωθε σαν στο σπίτι του σε κάποιο έπος του Τζον Φορντ. Το «Promised Land» είναι μια καταπληκτική ιστορία, βασισμένη σε ένα καλοδουλεμένο σενάριο, με δυνατές ερμηνείες. Θέλει τέχνη να κάνεις τόσο μοντέρνο ένα ιστορικό δράμα. Μια ταινία για τις κοινωνικές τάξεις, τον ρατσισμό, την σεξουαλική κακοποίηση, την εργασιακή εκμετάλλευση και τις οικογένειες των εκλεκτών…

Παράλληλα, το Deadline σημείωσε ότι ο Μίκελσεν, ένας σύνθετος, απόλυτα φυσικός ερμηνευτής, με τη χορευτική του στάση και το ατσάλινο βλέμμα του, ενσαρκώνει τον Κάλεν, με μια σαγηνευτική μίξη στιβαρότητας και χάρης. Aκόμα και στις πιο άγριες στιγμές της ταινίας, καταφέρνει να δείξει πως κάτω από το σκληρό περίβλημα του ήρωα κρύβεται μια τρυφερή ψυχή που ψάχνει απεγνωσμένα να βρει τη θέση της σε έναν εχθρικό κόσμο.

ειδήσεις τώραΜαντς Μίκελσενφεστιβάλ Βενετίας