Σινεμά|13.09.2023 20:40

Φεστιβάλ Βενετίας 2023: Με δύο μεγάλα βραβεία επέστρεψε το «Io Capitano» του Ματέο Γκαρόνε

Newsroom

Mε δύο μεγάλα βραβεία επέστρεψε από το Φεστιβάλ Βενετίας το «Io Capitano» του σπουδαίου Ματέο Γκαρόνε: τον Αργυρό Λέοντα σκηνοθεσίας και το βραβείο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι καλύτερου ανερχόμενου ηθοποιού για τον ηθοποιό Σεϊντού Σαρ.

Το «Ιο Capitano» είναι μία από τις τέσσερις ταινίες με τις οποίες η Weirdwave συμμετείχε φέτος στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα της 80ης Μόστρας.

Ο πολυσυζητημένος ιταλός σκηνοθέτης (Γόμορρα), επιστρέφει με μια ταινία εμπνευσμένη από αληθινές ιστορίες, και παρακολουθεί την σύγχρονη οδύσσεια δύο εφήβων από τη Σενεγάλη, που εγκαταλείπουν τους δικούς τους, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο στην Ευρώπη. Ο δρόμος θα είναι δύσκολος…

H ταινία συγκέντρωσε εγκωμιαστικές κριτικές. «...καθώς εξελίσσεται η ιστορία, ο Γκαρόνε ταξιδέυει τους θεατές σε μια περιπέτεια που αναπόφευκτα κατακαίει την παιδική αθωότητα του Σεϊντού. Ωστόσο ο σκηνοθέτης ποτέ δεν χάνει τον βηματισμό του καθώς χτίζει επίπονα με μαεστρία το μύθο του: μια ιστορία καρυκευμένη με στιγμές ιλιγγιώδους τρόμου, αλλά και γοητευτικής ομορφιάς και χάρης» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το «The Hollywood Reporter». Το χειμώνα στη μεγάλη οθόνη από τη Weirdwave.

WeirdwaveΙταλίαειδήσεις τώραφεστιβάλ Βενετίας