Σινεμά|26.03.2019 16:22

Φόρεστ Γκαμπ: Το σίκουελ με τον γιο του να μεγαλώνει με AIDS

Newsroom

Ήταν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Χόλιγουντ της δεκαετίας του '90. Η ταινία «Forrest Gump» με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς απέσπασε έξι Όσκαρ και έκανε εισπράξεις που ξεπέρασαν τα 677 εκατομμύρια δολάρια. Είναι φυσικό να αναρωτηθεί κάποιος γιατί μετά από την επιτυχία της ταινίας δεν υπήρξε «Forrest Gump 2»!

Σύμφωνα με τον σεναριογράφο της ταινίας «Forrest Gump», Έρικ Ροθ υπήρχαν σχέδια για μία συνέχεια, μάλιστα όπως δήλωσε στο Yahoo! Entertainment, το σενάριο ήταν έτοιμο και οι ήρωες είχαν αποφασιστεί.

«Θα ξεκινούσε με το μικρό αγόρι (τον γιο του Φόρεστ Γκαμπ) που είχε προσβληθεί από AIDS και οι μαθητές δεν θα ήθελαν να είναι στην ίδια τάξη μαζί του στη Φλόριντα» ανέφερε ο Ροθ, ο οποίος ήταν για πέμπτη φορά υποψήφιος για Όσκαρ με το σενάριο της ταινίας «A Star Is Born». Όπως και στην πρώτη ταινία, ο Φόρεστ επρόκειτο να είναι ο κεντρικός ήρωας που θα έκανε μια μεγάλη διαδρομή και θα συναντούσε διασημότητες σε διάφορες ιστορικές στιγμές που όλοι αναγνωρίζουμε.

«Τον είχα τοποθετήσει στο πίσω μέρος του Bronco του OJ», δήλωσε ο σεναριογράφος αναφερόμενος στην περίφημη καταδίωξη το 1994 του O J Simpson. «Επίσης θα ήταν χορευτής, πραγματικά καλός και τελικά θα χόρευε με την πριγκίπισσα Νταϊάνα» σημείωσε. Αλλά η ταινία δεν προχώρησε ποτέ, αρχικά λόγω της διάθεσης μεταξύ των δημιουργών της, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον σεναριογράφο.

«Και ο Τομ (Χανκς) και εγώ και ο Μπομπ (Ζεμέκις) συναντηθήκαμε στις 9/11 για να εκφράσουμε τη θλίψη μας για το πώς ήταν η ζωή στην Αμερική και πόσο τραγικό ήταν. Και είδαμε ο ένας τον άλλον και είπαμε: "Αυτή η ταινία δεν έχει νόημα πια"».

Σύμφωνα με το σχέδιο σεναρίου -  όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ - στην ταινία θα γινόταν αναφορά στη βομβιστική επίθεση της Οκλαχόμα, το 1995, της τρομοκρατικής επίθεσης με τους περισσότερους νεκρούς στην ιστορία των ΗΠΑ. Ο γιος Φόρεστ θα καθόταν σε ένα παγκάκι και πίσω του ξαφνικά θα γινόταν μια έκρηξη. Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, όμως θεώρησαν ότι η σκηνή αυτή δεν θα είχε νόημα. 

Τον γιο του Φόρεστ Γκαμπ ερμήνευσε ο μικρούλης Χέιλι Τζόελ Όσμεντ (Haley Joel Osment), τον οποίο ανακάλυψε κυνηγός ταλέντων όταν περπατούσε σε ένα εμπορικό κέντρο με τη μητέρα του. Ο γαλανομάτης μπόμπιρας εμφανίστηκε κατόπιν στην μεγάλη επιτυχία «Έκτη Αίσθηση» με τον Μπρους Γουίλις. Για την ερμηνεία του στην ταινία, ο Χέιλι προτάθηκε για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου σε ηλικία μόλις 11 ετών.

ΧόλιγουντΦόρεστ ΓκαμπΤομ Χανκς